2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Küçük mutfaklar nasıl tasarlanmalı? – Kıbrıs Emlak Merkezi

6 Ekim 2018

Sizin de mi küçük bir mutfağınız var? Çok zor değil mi bütün gününü o daracık ve küçücük mutfakta geçirmek? Haklısınız… Peki, bu duruma bir çözüm öneriniz var mı? Eski düzeninizi değiştirmeyi düşündünüz mü hiç? Artık, çözüm yolu bulamadıysanız da sorun değil… Neden mi? Çünkü sizin için Kıbrıs Emlak Merkezi olarak küçücük mutfakların nasıl tasarlanması gerektiği hakkında bir yazı derledik… Belki de küçük mutfağınız artık işlevsel bir oda hâline dönüşebilir. İşte detaylar…



Küçük mutfağınızı işlevsel bir oda hâline dönüştürmek ister misiniz? “Evet!” diyorsanız, işte size birkaç öneri…

*Gizli kesme tahtası

Pratik bir şekilde ekstra kesme ve doğrama alanı sağlayan kesme tahtası modeli ilginizi çekebilir. Özellikle küçük mutfaklarda mutfak tezgahı alanından yer kalmadığı durumlarda ya da ekstra alan sağlanması gerektiği durumlarda oldukça işlevsel bir tasarım.

*Ankastre ızgara

Ankastre ızgara lezzet sunan bir mutfağın ayrıcalığı olabilir. Siz de eğer ızgara keyfini mutfağınızda ayrılan küçük bir landa pratik şekilde sağlamak istiyorsanız, ankastre ızgara modeli ilginizi çekebilir. Barbekü keyfinden vazgeçmeyenlere ideal bir çözüm.

*İşlevsel çekmeceler

Standart çekmecelere nazaran daha kullanışlı bölümlere ayrılan fonksiyonel çekmeceler size hitap edebilir. Mutfak eşyaları, çatal bıçak ya da baharatlıkların muntazam şekilde bir arada muhafaza edilmesini sağlayan, ihtiyaca özel tasarım fikirlerini değerlendirebilirsiniz.

*Dar dolaplara akılcı çözümler

Sürgülü raf sistemlerinin yanı sıra, açılır kapaklarda muhafaza edilen küçük raflar da oldukça kullanışlı. Küçük ve dar alanlarda pratik çözümlerle istenilen ebatta uygun sürgülü dolap raflarını kullanarak fark yaratabilirsiniz.

*Mutfak düzeni için fonksiyonel çözümler

Kurulanacak bulaşıklar ya da pratik bir şekilde el altında bulunmasını istediğiniz mutfak eşyaları için tezgâha gömme sistemler ilginizi çekebilir. Mutfak düzeni sağlamak için pratik ve akılcı çözümleri değerlendirmek gerek.

*Çok işlevli masa

Küçük mutfaklarda çok işlevsel mutfak elemanları kurtarıcıdır. Özellikle uzun mutfak tezgâhları oldukça kullanışlı. İstediğiniz takdirde bu tezgâh uzantılarını, şık bir yemek masasına dönüştürebilirsiniz.

*Gizli mutfak

Birçok ihtiyacı muntazam karşılayan gömme mutfak sistemleri minik evlerin vazgeçilmezi olabilir. Katlanır dolap kapaklarının ardında birçok mutfak eşyasını muhafaza eden mini bir mutfak gizli.

*Doğru ışıklandırmayla ferah mutfaklar

Doğru ve ölçülü ışıklandırma ile daha ferah ve genişlik algısını arttıran bir atmosfere sahip olabilirsiniz.

*Şeffaf yüzeyler ve derinlik

Derinlik katmak açısından doğru ışıklandırmanın yanı sıra, şeffaf yüzeyler ya da dekoratif aynalar ferahlık etkisi sağlayabilir.

*Askılı mutfak aksesuarları

Mutfak duvarlarına dekor fikirleri hem estetik hem de fonksiyonel çözümler sunuyor. Mutfak tezgâhından yer kazanmak için pratik ve işlevsel askılı mutfak aksesuarlarını değerlendirebilirsiniz.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır