2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Kredi çekecekler dikkat! Faizlerde düşüş kapıda..

8 Ağustos 2016

Bankacılık sektörü faizlerde indirimi tartışıyor. Türkiye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 9’u işaret etti, hazırlıklar başladı. Peki bu düşüş, KKTC bankalarını da etkiler mi? Kıbrıs Türk halkı ucuz faizle kredi kullanma fırsatı yakalar mı? İşte yanıtı..



Darbe girişimi sonrasında Türkiye’de başlatılan ekonomik tedbirler ve kolaylıklar arasında kredi faizleri de dikkat çekiyor. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konut kredisinde yüzde 9 olarak gösterdiği yıllık faiz hedefi için Başbakan Yardımcısı Canikli, “Bankacılık sistemini zora sokmadan inşallah yüzde 10’un altına düşüreceğiz” dedi. Canikli, tüketici kredilerinde de taksit sayısının artırılması yönünde çalışmalar yapıldığını söyledi.
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, konut kredisi ve tüketici kredilerinde gelinen son aşamayı anlattı.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) yapacağı görüşmelerden çıkacak sonuçlara göre faizde düşüşü sağlayacak adımların atılacağını vurgulayan Canikli, “Bunu Cumhurbaşkanımızın tavsiyesi çerçevesinde gerçekleştireceğiz. Piyasa mekanizması içinde bankacılık sistemini zora sokmadan yapacağız. İnşallah yüzde 10’un altına düşüreceğiz. Düşmesi için her şeyi yapacağız” dedi.
TAKSİT SAYISININ ARTMASI İÇİN ÇALIŞMA
Hürriyet’e konuşan Canikli, inşaat sektörünün lokomotif sektörlerden birisi olduğunu belirterek, “Ekonominin bütün alanlarını zincirleme olumlu etkiliyor, büyüme ve istihdam üzerinde olumlu etkisi var” diye konuştu. Tüketici kredilerinde taksit sayısının da artırılması yönünde çalışma yaptıklarını ifade eden Canikli, ticaret hacmine ne katkısı olacağını öte yandan da cari açık üzerinde nasıl bir yansıması olacağının analizlerini yapıyoruz” dedi.
YATIRIMLARA ÖZEL KURUM
Başbakan Binali Yıldırım’ın yatırımcının ayağına turkuaz halı serileceği sözünü hatırlatan Canikli, Türkiye’ye gelmek isteyen her yatırımcının farklı teşvik modeli isteyebileceğini ifade etti.
Bir teşvik modeli belirlendiğinde bütün yatırımcıların uymak zorunda kaldıklarını anlatan Canikli, “Diyeceğiz ki, sen ne teşvik unsuru istiyorsun. Örneğin vergisiz bir alan tercih edilebilir, ücretsiz arsa tahsisi talep edilebilir, enerji desteği ya da prim desteği talep edilebilir. Ya da bunlardan bir kaçı istenebilir.. Biz şimdi yeni bir yapı kuruyoruz. Bu yapı büyük yatırımların önündeki engelleri kısa sürede ortadan kaldıracak ve esnek bir teşvik sistemi getirecek. Başbakan başkanlığında bakanlardan oluşan bir Kurul oluşturulacak. Kurul yatırımcıların önündeki bürokratik engelleri tamamen kaldıracak, doğrudan bu Kurul büyük ve stratejik yatırımlarla doğrudan kendisi ilgilenecek. Yatırımların gerçekleşmesinde görüş bildirecek bakanlıkların temsilcisi olarak ilgili bakanlar komisyon üyesi olacağı için yatırım kararları çok daha hızlı bir şekilde sonuçlandırılacak” diye konuştu.
KKTC’DE FAİZLER UCUZLAR MI?
Bu düzenleme Türkiye bankaları için geçerli. O yüzden KKTC’de şube bankası olarak hizmet veren bankaları da kapsıyor. Türkiye’de ucuzlayacak faiz, Türkiye bankası kullanan KKTC vatandaşları için de yeni fırsatlar oluşturacak demek. Şimdi gözler yerel bankalarda. Onlar da bir kredi indirimine gider mi, faizler ne kadar ucuzlar, izleyip göreceğiz..


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır