2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

KKTC’de yatırım için doğru zaman mı? – Kıbrıs Emlak Merkezi

27 Nisan 2016

Kazançlı ve cazip yatırım için fırsatlar dikkat çekiyor. Kıbrıs Emlak Merkezi Genel Yayın Yönetmeni Atıl Ayaz, KKTC’deki yatırım sürecini yazdı. İşte detaylar..



Son dönemde en çok duyduğumuz sorulardan birini bu kez başlığa taşıdım; Yatırım için doğru zaman mı?
Aslında hem evet, hem de hayır.
Vereceğiniz karar o meşhur bardağın boş veya dolu kısmındaki gibi, yani bakış açınızla ilgili..
Gelin soru cevapla devam edelim ve yeniden soralım soruyu.

Kıbrıs’ta yatırım için doğru zaman mı?
İlk yanıt; hayır..
Belirsizliklerin kol gezdiği, bürokratik engellerin ambargonun da önüne geçtiği bir yerde, siyasetçilerin icraattan çok popülizm peşinde koştuğu bu adada, uluslararası yatırım kriterlerini göz önüne aldığımızda, KKTC’de sittin sene yatırım için doğru zaman olmaz.

Aynı soruya, şimdi de ikinci yanıtı verelim; evet..
Yani yatırım için doğru zaman..
Peki ama ne değişti? Aslında değişen ve değişmesi gereken bakış açımız.
Başta da dediğimiz gibi bardağın dolu yanından bakarsak eğer, çok daha pozitif adımlar atabiliriz.
· KKTC, potansiyel bir Avrupa Birliği üyesi. Daha şimdiden birçok yatırımcı bu beklentiyi satın alarak hamle yapıyor. Yani ülkeye giren her yatırımın tek amacı en kısa sürede çok para kazanmak değil. Asıl beklenti çözümün ertesi günü.
· Her defasında vurguladığımız gibi hantal bir bürokrasi, yatırımcıyı canından bezdiren bürokratik engeller silsilesi var. Var ama istenirse en aza indirilebilir. Yani bu engeli de ortadan kaldırabiliriz eğer yatırıma ve yatırımcıya gereken önemi verirsek.
· Jeopolitik konum avantajı.. Kıbrıs adasının konumu, Kıbrıs Türk kesiminin stratejik önemi tartışmasız bir artı.. Akdeniz’den Avrupa’ya, Ortadoğu’ya açılmak isteyenler için bulunmaz bir fırsat aslında.
· Yapılacak o kadar çok şey var ki.. Sadece turizm, eğitim veya emlak değil kazancın kapısı. Kararlı ve başarılı girişimciler için fırsatlar adası aslında. Yeter ki doğru yerde, doğru zamanda, doğru açıdan bakmayı deneyin..
Daha da sıralayabiliriz bu artı yanları. O yüzden vakit olumsuzluklardan, önyargılardan sıyrılma vakti. Ülke için, ekonomi için, refah bir gelecek için fırsatları yakalama vakti.
Kuracağınız bir işle, geliştireceğiniz bir iş fikriyle, yapacağınız bir konut veya arsa/arazi yatırımıyla ilk adımı atabilirsiniz.
Ama bilin diye paylaşıyorum, her geçen gün o boşluklar bir bir dolduruluyor..
Çünkü bugünlerde yurt dışından birçok yatırımcı bu soru cevap pratiğini yapıyor, kararını veriyor ve adımını atıyor. Özellikle de Türkiye medyasının son günlerde KKTC’deki yatırım fırsatlarını mercek altına alması, süreci daha da hızlandırıyor.
Sonradan keşke dememek için, bu fırsatı iyi değerlendirmelisiniz..
ATIL AYAZ
atil@ayazmedya.com


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır