2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Kıbrıs’a markalı konut projeleri kazandıran Mehmet Eminoğlu, Ekonomi Kıbrıs Prestige dergisine konuk oldu.

14 Aralık 2018

Standardın ötesine geçiyor, inşaat sektörüne kalite katıyor, Girne’ye sembol olacak projeler inşa ediyor.
Magic Plus, Magic Asia, Magic Palace, Magic Bella gibi özel yapılarıyla öne çıkan Mehmet Eminoğlu Investment’ı, yol haritasını ve Girne için düşüncelerini sizlerle paylaşyoruz.



EKONOMİ KIBRIS PRESTIGE / MART 2018

Yıllarca inşaat sektörüne hizmet verdi. Birçok projeye mühendis olarak imza atan Mehmet Eminoğlu, müteahhit olarak çıktığı yolda da çok iddialı.

Kısa sürede ezber bozan çok sayıda lüks projeyi hayata geçiren Eminoğlu, 2018’i tam anlamıyla yatırım yılı ilan etti. Merkezi lokasyonlarda yepyeni projeleri Girne’ye kazandırıyor.

Peki sırada ne var?

Mehmet Eminoğlu, Kıbrıs’ın tek ekonomi ve iş dünyası dergisi Ekonomi Kıbrıs Prestige’in konuğu oldu.

“PRESTİJLİ

YERLER ALIYORUM,

PRESTİJLİ

PROJELER YAPIYORUM”

“LOKASYON ÇOK ÖNEMLİ”

Çok hızlı ve prestijli projeler geliştiriyorsunuz. Neler yapıyor Mehmet Eminoğlu Investment, sizden dinleyelim?

Önce lokasyon dediğimden, şu anda Mete Adanır Caddesi gibi ana yollar üzerinde, ticari ismi olan projeleri yapıyorum. Lokasyon benim için çok önemli. Prestijli yerleri alıp, buralarda prestijli binalar yapmaya çalışıyorum. Böylelikle farklılık da yaratmaya uğraşıyorum çünkü yıllarca inşaat mühendisliği yaptım. Kökenim zaten projecilikten, inşaat mühendisliğinden gelir.

O kadar basmakalıba girmiştim ki yıllarca, artık hesap yapma ihtiyacı dahi duymuyordum. ‘Üç kat altı daire’ konseptine takılmıştım. Eminame değişikliğinin ardından on katlı yapılara izin çıkınca ‘Bu bir fırsat’ dedim ve artık inşaat sektörüne yöneldim. Yani ‘yap-sat’ işi… Ve farklı olmaya çalıştım. Hizmet olarak, kalite olarak, görsellik olarak… Bunlara dikkat ettim ve Allah’a çok şükür, güzel bir hizmet yaptık. O şekilde de ilerliyoruz.

Şu an hangi projeleriniz devam ediyor, hangilerine başlayacaksınız?

Şu anda Semih Sancar Caddesi üzerinde altı tane yüksek katlı binam var. Hepsi birden başladı. Bir tanesi bitmek üzere. Mart ayı içinde teslim edilecek. Bu da tahminimden dört ay öncesi demek. Benim için çok gurur verici bir durum. Ayrıca on katlı bir binanın var olduğu Magic Palace projem de devam ediyor. Ayrıca Magic Asia diye, kızımın adını verdiğim bir başka projem de var. O da yedi katlı olarak devam ediyor. Bunun yanında Bellapais’te çok güzel ve değerli bir arazi satın aldım. Oraya da süper lüks üç adet villa yapılacak.

Start verildi, öyle değil mi?

Evet verildi. Bütün projeler şu anda inşaat aşamasında. Hatta bazıları da biraz önce belirttiğim üzere bitme aşamasında. Hepsini birden diktik ki, erken emekli olalım.

Girne’ye sembol olan ve olacak yapılar her biri. Projelere karar verirken ve hayata geçirirken çıkış noktanız ne oluyor?

Çıkış noktam tamamen lokasyon. Çok güzel yerler almaya dikkat ettim, ses getirecek yerler almaya dikkat ettim ve epey de emek harcadım bu projeler yapılırken. Dünyada dikkat çeken eserlerden ilham aldık.

“GİRNE’NİN SEMBOLÜ OLDU”

Bir insan bir şey yaptığında, bunun ses getirmesi lazım. Her zaman söylediğim bir şey var; mesela yaptığım ilk bina, İş Bankası’nın karşısındaydı. İnşaata başladığımda herkese ‘İş Bankası’nın karşısında Magic Residance’ diyordum ama müşterilerime ise ‘Gün gelecek ve Magic Residance karşısındaki İş Bankası’ diyecekler diye başladım ve şu anda da öyle oldu. İş Bankası’nın birçok şubesi var ama Magic Residance bir tane ve herkes onu biliyor. Diğer binam da Magic Tower. Onu yapmaya başladığımda herkes ‘Mehmet deli oldu’ dedi. Dedim ki ‘Hayır! Bu, Girne’nin sembolü olacak ve öyle de oldu.

Önceki projelerimde eksiklerim vardı ama zamanla bunları giderdim. Magic Palace, eksiksiz bir proje. İnanılmaz kalitede bir otel konseptinden bahsediyorum. İnsanlar da zaten ‘Budur’ dedi ve bundan dolayı da gerçekten çok mutluyum.

“GİRNE’DE 50 KATLIK BİR BÖLGE AYIRIN”

Mehmet Eminoğlu Investment olarak yakın ve uzun vadeli hedefleriniz neler?

‘İnsanlar hedef yükseltmeye bayılır, ki ben de o ruh haline girmiş durumdayım. Yani ‘tamam’ diyerek durabileceğimiz bir noktada değiliz fakat devamlı çıkan emirnamelerin getirdiği kısıtlamalar sonucunda kendimizi ‘ister istemez’ durdurmak zorundayız. Ada ülkesinde yaşıyoruz, toprağımız çok değerli ve doğal olarak devamlı bir kat sınırlaması getiriliyor. Geçen haftalarda Dubai’deydim ve en iyisini yapmaya çalışan birisi olarak gördüklerim karşısında utandım. Bu tarz yaptırımlarla bir yere varamayız.

‘10 kat izniyle Girne’nin dokusu bozulur’ gibi iddialar ortaya atıldı mesela. Yok öyle bir durum! Silüeti tekrar yaratabilirdik. Silüet dediğiniz de zaten denizden bakıldığında Beşparmak Dağları’nı görmek. Bazı kesimler ve başta çevreciler bana kızacak belki ama haklı oldukları yanlar olsa da değişen dünyada bu tarz yüksek binalar, özellikle ada ülkelerinde ihtiyaçtır.

Bir parsele 50 kat verilsin falan da zaten demiyorum. Diyorum ki; ‘Bize elli katlık bir bölge ayırın çünkü ihtiyaç var.’ Konut kısmını kısıp otel, üniversite ve hastane izni verilmesi de ayrı bir traji-komedi. Bu insanlar nerede kalacak? Lapta’ya, Esentepe’ye falan mı yayılalım? Yeşil yine yerinde kalsın ama merkez de yükselsin. Uzun lafın kısası, bu emirnamelerle, ileriki dönemdeki hedeflerim de kısıtlandı. Belli bir bölgede olmak koşuluyla daha da yüksek binalar yapmak isterdim halbuki. Şu an mecburen ama yine çok özel, nasıl bir hayat standardı hayal ediyorsam ona göre dizayn ettiğim villa projelerine yoğunlaştım ve ona göre müşteri arıyorum lakin gönül ister ki talebe göre projeler üretebilmek.

Yatırımcılara mesajınız nedir?

Farklı olmak çok önemli. İnsanlara ne verdiklerine bakmasınlar. Ne kazanacaklarına baksınlar. Bu mantıkla da epey yol kat ettim.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır