2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Kıbrıs emlak ve Kıbrıs inşaat sektörünün gözü Alsancak’ta! – Kıbrıs Emlak Merkezi

22 Mayıs 2017

Milli Park açılıyor, çift şeritli yol geliyor. KKTC’de yatırımın yeni gözdesi Alsancak bölgesini, Belediye Başkanı Fırat Ataser anlattı. İşte Ekonomi Kıbrıs Prestige dergisine yayınlanan röportajın detayları.



Bir yanı deniz, bir yanı dağ manzarası. Havası temiz, iklimi huzur dolu. Milli Park yapılıyor, tek şeritlik yolu çift şeride çıkıyor. Markalı konut projeleri bölgeye yepyeni yaşam alanları katıyor.

Kıbrıs emlak sektörünün gözü bir süredir Alsancak’ta. Hızla gelişen, değişen ve değerlenen Alsancak’ta neler oluyor?

Kıbrıs’ın tek ekonomi ve iş dünyası dergisi Ekonomi Kıbrıs Prestige Alsancak dosyasını açtı. Derginin konuğu bölgedeki değişime imza atan isimlerden biri, Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser.

“ALSANCAK’TA DEĞİŞİM BAŞLAYACAK DEMİŞTİK, BAŞLADI”

Alsancak’ta hızlı bir değişim yaşanıyor. Nasıl izliyorsunuz bu süreci?

Birçok kişi hayretle ve ilgiyle izliyor ama bizim için sürpriz olmadı. Çünkü bugünleri düşünerek, bugünler için çalışarak geldik.

2014 yılından itibaren çok hissedilir bir şekilde değişim sürecine girdik bölgede. Seçimlerden sonra yaptığımız hizmetlerin yansımasıdır bu durum. Bizim sloganımız “Alsancak’ta değişim başlayacak” olmuştu. Alsancak’ta yeni bir hayat başlayacak dedik ve yaptık da.

“ALSANCAK’TA ARSA SORAN BİNLERCE KİŞİ VAR”

Alsancak yatırımcı için de çok cazip bir yer haline geldi. Sizce sebepleri neler?
Bölge yeşille mavinin arasında. Diğer bölgelere nazaran daha bakir, bir o kadar da merkeze yakın. Ulaşımın da rahat olması bizim bölgemizi çekici hale getirdi. Girne’deki kargaşanın, inşaat karmaşasının ardından, vatandaşlar ve müteahhitler bu tarafa yöneldi. Şu anda belediyemize gelip arsa soran binlerce kişi var. Alsancak’tan ev almak, Alsancak’a yatırım yapmak isteyenlerin sayısı gerçekten çok fazla.

“ALSANCAK’I GİRNE’YE BENZETMEYECEĞEĞİM”

Girne inşaat konusunda çok kötü bir durumda. Tabii ki inşaat sektörünün gelişmesini isteriz ama bu şekilde bir gelişimi ben şahsen istemem. Bu yapılaşma Girne halkını da bezdirdi. Esas Girneli’yi Girne’de yaşamaktan usandırdılar. Biz böyle bir durumu Alsancak’ta yaratmayı asla istemeyiz. Çok katlı apartmanlara karşıyız. Ben Alsancak’ı Girne’ye benzetmeyeceğim. Biz bir adım başlattık. Şehir Planlama Dairesi’ne gittik ve dedik ki “Bizden görüş almadan kesinlikle işlem yapmayın”. Biz herkes denizi görsün, kimse kimseye mani olmasın istiyoruz. Hedefimiz yerin fiziki yapısından dolayı basamak gibi kademeli kademeli, birbirinin görseline zarar vermeden bir yapılaşma olsun.

“ALSANCAK BİR MARKA OLACAK”

“Girneli’yi Girne’de yaşamaktan usandırdılar. Biz böyle bir durumu Alsancak’ta yaratmayı asla istemeyiz. Çok katlı apartmanlara karşıyız. Ben Alsancak’ı Girne’ye benzetmeyeceğim. Milli Parkı ile, güçlü altyapısıyla, rahat ulaşımı ve planlı gelişimi ile Alsancak gerçek bir marka olacak”

“BİZİM İÇİN ALTYAPI ÇOK öNEMLİ”

Gelen proje taleplerini hangi kriterlere göre değerlendiriyorsunuz?
Yeri, konumu çok önemli. özellikle altyapısı. Yine arkasında kalan konutların durumu. Oraya ulaşımın nasıl olacağı. Suyun ulaşımının nasıl olacağı gibi birçok detay var. Tüm bunları planlıyoruz.

Bölgemizin en büyük sorunlarından bir tanesi kanalizasyon sorunu. Biz bunu kendi kapasitemize göre şu anda çözdük sayılır. Alsancak’ta pis suların yollarda dolaşmasını engelleyeceğiz. 50 konuttan büyük olan site projelerine arıtmayı şart koyduk. İnşaat konusunda deneyimli olmam da bir etken tabii ki. Personellerimiz çok iyi. İyi organize ve çalışma ile sorunları teker teker çözmeye çalışıyoruz.

Devam eden ve başlamak üzere olan kaç proje var?
En yakında iki projemiz var. Büyüyen gelişen bir bölgeyiz. Dolayısıyla çocuk sayımız da artıyor. Çocuk parkları, Rekreasyon alanları, Milli Park projelerimiz devam ediyor. Altyapı konusunda 5-6 mahallede çalışmalarımız var. Kapalı, açık sinemamız mevcut. Yine belediye binası yakınlarında Bandabuliya dediğimiz Kıbrıs kültürünü yaşatan etkinlikler düzenleyeceğiz.

“BöLGENİN YAŞAM KALİTESİ YÜKSELİYOR”

İnşaat projelerinde durum nasıl? 2017’de kaç proje yapılacak?
Yaklaşık 700 adet inşaatı başlamış konut var. 1984’lerde başlayıp yarım kalmış projeler var, onlar devam etmeye başladı. İnşaat açısından çok hızlı gelişiyor.

Markalı konut projeleri Alsancak ile özdeşleşiyor. Doğru proje ve doğru planlama ile bölgenin de yaşam kalitesi her geçen gün artıyor.

Bu güzelliği ve ayrıcalığı sürdürmek için daha da hassasız. O yüzden bir arsa alıp münferit ev yapacak olan kişilerin bile önce belediyemize danışmasını istiyoruz. Çünkü hem görsele hem arada çıkan anlaşmazlıklara karşı önlem almamız lazım. Misal komşusunun sınırına giriyor. Biz bu tarz sıkıntıların yaşanmasına engel olmak istiyoruz. Kaçak yapılara müdahale ediyoruz.

“ALSANCAK YATIRIMCISINA KAZANDIRIYOR”

Peki bu yükselen kalite çıtası, fiyatlara nasıl yansıyor? Alsancak’ta emlak fiyatları geçtiğimiz yıllara oranla ne kadar değerlendi?
Orada da hızlı bir değişim var. Çünkü bölge cazibe noktası oluyor her geçen gün. Alsancak’ta proje geliştiren de kazanıyor, yatırım yapan da. Bölgedeki emlak ve arazi değerleri yaklaşık olarak 3’te 1 oranında değer kazandı, kazanmaya da devam ediyor.

Aslında bu değer artışı yeni başlıyor diyebiliriz, çünkü bölge için çok özel projelerimiz var.

“MİLLİ PARK 15 EYLÜL’DE AÇILACAK”

Milli Park Projesi ne zaman tamamlanacak?
Benim en büyük projemdir. Barış Kuvvetleri’nden arazi istedik, toplamda 185 dönümlük bir arazimiz var. Sadece bu bölge için değil, ada geneline hizmet verecek bir park. Doğal parkları, yürüyüş ve bisiklet parkuru, ışıklandırma derken, doğal park dendiğinde akla neler geliyorsa hepsi olacak ve yeşile zarar vermeden olacak. 15 Eylül’de açılışını yapacağız. Şu anda da aslında vatandaşımıza açık. Yürüyüş ve bisiklet gibi etkinlikler için kullanabilirler. Barış Anıtı’nın tamiratını yapacağız ve bir alt geçitle Milli Park’la birleştireceğiz.

“ALSANCAK’A ÇİFT ŞERİTLİ YOL”

Çift şeritli yol projesi ne zaman başlayacak?
Bölgenin daha ulaşılabilir olması için bu çalışma şart. En büyük sorunlarımızdan bir tanesi yol. özellikle iş giriş çıkış saatlerinde trafik ciddi problem. Çift şeritli yol uzatılırsa halkımız rahatlayacak, bölgemiz daha da değer kazanacak.

Hükümetimiz ve T.C Yardım Heyeti’nin bizimle birlikte ortak hareket etmesi sonucu tüm problemler aşıldı diyebiliriz. İstimlaklar çözüldü. Hedefimiz 2 ay içinde çalışmaları başlatmak ve 8 ay-1 yıl içerisinde de bitirmek.

Belediye olarak maddi anlamda da iyi durumdayız. Bankalara borcumuz yok, maaşlarımızı zamanında ödüyoruz. Vatandaşımızın bize güveni sonsuz. O yüzden projelere çok daha rahat odaklanabiliyoruz. Bizim için hizmet her şeyin öncesinde geliyor.

Son soru. Bu kadar çalışma ve talebi değerlendirdiğimizde, Alsancak için 5 yıl sonrasını nasıl görüyorsunuz?
Alsancak bir marka olacak. Bölgede yaşayanlarla, mimarisiyle, turistiyle, yaşam biçimiyle, Alsancak gerçek bir marka olacak.

EKONOMİ KIBRIS PRESTIGE


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır