2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Kıbrıs emlak dünyasında bir ilk; İşte Limasol GYO..

29 Haziran 2015

EKONOMİ KIBRIS PRESTIGE / ÖZEL DOĞRU YATIRIM, DOĞRU FİNANSMAN İLE BULUŞUYOR: İŞTE LİMASOL GYO Köşe yazıları, analizler, röportajlar ve canlı yayınlarda hep liste başı.. Dergi, televizyon programı, …



EKONOMİ KIBRIS PRESTIGE / ÖZEL
DOĞRU YATIRIM, DOĞRU FİNANSMAN İLE BULUŞUYOR: İŞTE LİMASOL GYO
Köşe yazıları, analizler, röportajlar ve canlı yayınlarda hep liste başı.. Dergi, televizyon programı, haber sitesi derken Ekonomi Kıbrıs yayınlarında ortak gündem maddesi uzun süredir dövizin sönmeyen ateşi. Çalkantılı günler yaşayan para piyasaları, alışverişi de sekteye uğrattı. Beyaz eşyadan, mobilyadan tutun da, otomobile, gayrimenkule, iş geliştirmeye kadar birçok proje rafa kalktı.
Küçük alışverişlerdeki yavaşlamanın en somut gerekçesi kurun etiketlere yansıması, yani zam.. Daha yüksek meblalarda ise buna bir de güven bunalımı ekleniyor. Düşünün ki sterlin kurunun hızla arttığı dönemde; vatandaş hem kendi gelir dengesini tekrar tekrar masaya yatırıyor, hem de alışveriş yapacağı tarafı hiç olmadığı kadar sorguluyor. Sonuna kadar haklı. Ya alıp da ödeyemezse, ya tüm birikimini yatırdığı müteahhit verdiği sözü tutamazsa, yani projeyi tamamlayamazsa?
Dolar, euro ve sterlin kurunun rekordan rekora koştuğu bir dönemde, bu soru işaretlerini ortadan kaldıran bir haber geldi. KKTC’de bir ilk gerçekleşti ve Limasol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kuruldu..
75’inci yılını kutlayan, 100’üncü yıla emin adımlarla yürüyen Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın sağladığı altyapı ile kuruldu Limasol GYO. En doğru yatırımı, en doğru kredi imkanlarıyla buluşturmayı hedefliyor. Alanı da satanı da koruyor, yani yatırım sürecindeki riskleri en aza indiriyor. Bu projenin gayesi olarak da dört madde sıralıyor..
Getiri potansiyeli yüksek gayrimenkullere yatırım yapmak,
Gayrimenkule dayalı projelere yatırım yapmak,
Portföyündeki gayrimenkullerden kira geliri elde etmek,
Gayrimenkul alım satım kazançları elde etmek..

İlk proje Emtan Towers
Çalışmalara hızla başladılar. İlk adım olarak Lefkoşa – Girne – Mağusa olmak üzere adanın üç büyük merkezinde harekete geçtiler. Limasol GYO’nun ilk projesi olarak da turizm cenneti Girne’nin gözdelerinden Emtan Towers seçildi.
Emtan Construction imzalı Emtan Towers, Girne’nin en değerli bölgesindeki ilk 10 katlı modern bloklardan oluşuyor. Toplam 72 dairesi olan proje modern mimari anlayışıyla tasarlandı. 8 adet penthouse ile beğeni toplayan projede en dikkat çeken ayrıntı, 7/24 güvenliği olan doğa ve şehirle iç içe bir site olması.
Hem kredili, hem de peşin olarak hemen “bireysel tapusu hazır” olan proje, devir yapılabilir halde tamamlandı. 30 Haziran 2015’te evler sahiplerine teslim edilecek, huzurlu bir yaşam başlayacak. Bu projede Limasol GYO ve Emtan Towers’a satış sürecinde Coldwell Banker Maximum ekibi eşlik ediyor..
Projeden bahsettik, işleyişini sıraladık. Şimdi gelin biraz da teknik bilgi alalım.
Türkiye’de emlak sektörünün yakından tanıdığı bir oluşum gayrimenkul yatırım ortaklığı. KKTC için ise ilk. Şimdi herkes merak ediyor, bu yapı yatırımcıya ne gibi avantajlar sağlıyor?
Yatırımcıya projesinin veya yatırımını kendisinin üstlenemeyeceği ya da üstlenmemesi gereken risklerden koruma avantajını sağlar. Örnek olarak inşaat yapanın iki sorunu var. Biri maddi kaynak, diğeri ise ürününü satmak. Limasol GYO, inşaat şirketine bunu sağlıyor. Taşınmaz satın alacak olan ve bunu değerlendirecek olan yatırımcıya ürünün teslim edilmesi garantisini sağlıyor. Parasını taşınmaz piyasasına yatırmak isteyen yatırımcıya da doğru projeye yatırım imkânı sağlıyor.
Genel olarak GYO şirketleri, halka açılmak suretiyle çok sayıda yatırımcıdan topladıkları çeşitli kaynağı (finansal, pazarlama ve know how) bir havuzda toplayarak bunlarla değerli ve yüksek tutardaki gayrimenkul yatırımları gerçekleştirmektedirler. Bireysel yatırımcılara kendi tasarruflarıyla yapamayacakları büyük gayrimenkul yatırımlarında dolaylı şekilde pay sahibi olma şansı verirken, farklı projelere çeşitlendirilmiş bir portföy mantığı ile yatırım yapılabilmesinden dolayı yatırım riskini düşürülebilmektedir.
Bir de vatandaş açısından bakalım o zaman. Vatandaş üzerindeki artısı nedir?
Vatandaş bu sistem ile daha güvenli ve hiçbir risk almadan gayrimenkule yatırım yaparak, birikimini değerlendirebilecektir. Alıcılar en başta tespit edilerek alıcı kadar üretim yapılır. Fiyat en baştan tespit edilir. Bütün parçalar en baştan kurgulanmış yapı olduğu için batma riski yoktur. Kapı kapı dolaşmaya gerek kalmadan vatandaşa tek bir adreste güvenli imkan sağlayarak ev / konut / işyeri sahibi yapar.
Hem yatırımcı, hem de tüketici için güçlü faydalar sağlıyorsa, ekonomi adına da büyük bir adım bu. Sağlam temellere oturmuş bir GYO’nun varlığı, yeni yatırımları tetikler mi?
Gayrimenkul yatırım ortaklıkları, büyük ölçekli gayrimenkul projelerinin finansmanına kaynak sağlıyor. Şirketlerin bu tür büyük projeleri gerçekleştirebilmesi için önemli ölçüde finansman yükünü üstlenmesi gerekir. Bu durum, çoğu kez kendi özkaynakları yetersiz olan şirketler için faiz yükü anlamına gelen kredi yoluyla finansman demektir. Ayrıca şirketin özkaynakları yeterli olsa bile, bir özkaynak maliyeti söz konusudur. Halbuki bu tür projeler, halktan gayrimenkul yatırım ortaklığı payları karşılığında toplanacak paralarla finanse edilebilir. Böylelikle, şirketin finansman yükü büyük ölçüde hafiflemiş olur. Ekonomiye önemli katkılar sağlaması yanında, diğer sektörlerin (inşaat, sağlık, turizm) de gelişmesine katkı sağlamaktadır.
GYO’ların genel faydasından bahsettik. Biraz da Limasol GYO’yu detaylandıralım. Hizmet yelpazesinden bahseder misiniz?
Limasol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, gayrimenkul alanında yatırım yapmak isteyenlere en iyi fırsatları sunarak, en doğru emlak yatırımı ve en uygun kredi olanaklarını buluşturup, emlak yatırımcılarının ve son kullanıcıların en iyi seçimi yapmalarını sağlıyor. Limasol GYO kira getirisi ile GYO’nun daimi finansal döngüsünü oluşturarak GYO sayesinde taşınmaz inkişafını güvene alıyor. Daha ilerici bir uygulama olan ve topluca büyüyen inşaat portföyünden kısa ve uzun yatırım araçlarını halka sunan Limasol GYO, taşınmaza dayalı yatırım araçlarının halka arzının uluslararası IPO standartlarında gerçekleştirilmesini amaçlıyor. Limasol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yatırım yapmış olduğu taşınmazların kiralanması ve kira gelirinin taşınmazı satın alanlara aktarılması hizmetini de sunuyor. Limasol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kendi malı olan taşınmazların kira gelirlerini de belli oranda Limasol GYO hissedarlarına ve finansal araç sahiplerine dağıtmayı hedefliyor.
100’üncü yıl hedeflerini koyan Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın GYO’daki rolü nedir?
Limasol GYO, Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın, iştirakleri ve katkıda bulunduğu diğer kurumlardan farklı olarak finansal bir girişimidir. LTKB, bu girişiminde sermayedar veya hissedar değildir. GYO’nun kurulması ve yönetilebilmesi için gerekli altyapıyı sağlamıştır. KKTC finans kurumları için yeni bir boyut oluşturan GYO, atıl varlıkların sermaye piyasası ile buluşabilmesini de sağlayacaktır.
www.www.kibrisemlakmerkezi.com


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır