2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Kıbrıs’ta yatırım yapmak için bu fırsatlar kaçmaz!

19 Nisan 2016

Kıbrıs emlak ve Kıbrıs inşaat sektörü için fırsatlar dikkat çekiyor. Özellikle de konut ve arsalarda. Olası bir çözüm sonrası beklenen artış, şimdiden yatırımcıyı heveslendiriyor. İşte dikkat çeken öneriler..



Kıbrıs’ta bugünlerde herkes kuzey ve güneyin birleşmesine odaklanmış durumda. Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz bile Kıbrıs sorununun 2016 yılı içinde çözülme ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek, Ada’da iki kesim arasındaki müzakerelerin oldukça ümit verici olduğunu söylüyor. Schulz’a göre, Kıbrıs’ta iki toplumun birleşmesi, uluslararası toplumlara umut veren bir sembol olacak. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in yaptığı görüşmelerde ilerleme sağlandığı ve birleşme olasılığının arttığını söylemek artık kehanet sayılmıyor.

LİDERLERİN YAKLAŞIMI OLUMLU
Kıbrıs’ta, Türk ve Rum kesimi liderlerinin art arda yaptığı açıklamalar da umut verici. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın “Rumlara düşman değil, gelecekteki ortak” anlayışıyla baktıklarını açıklaması ve iki eşit kurucu devletten biri olarak artık statü sorununu geride bırakmaları gerektiğini söylemesi gelinen son noktayı özetliyor. Bu söylemlerin ardından Güney Kıbrıs Rum Lideri Nikos Anastasiadis’in Kıbrıs Cumhuriyeti’nin resmi dili olan Türkçe’nin Avrupa Birliği (AB) resmi dilleri arasında yerini alması için çalışma başlatması da birleşme konusundaki umutları artırıyor.

İŞ DÜNYASI DA UMUTLU
Birleşmeyle birlikte dünyanın gözünün Ada’ya çevrileceğini belirten Kıbrıslı işadamları ise Maraş’ın açılmasıyla birlikte inşaat sektöründe bir dönüm noktası yaşanacağını öngörüyorlar. Bürokratik engellerin yabancı yatırımcıları kaçırdığını düşünen işadamları, korumacılığın ortadan kalkması ve imar izinleri ile ilgili yasaların sürekli değişmemesi gerektiğini ifade ediyorlar. Alınan bir arazinin inşaat izninin değişebildiğini ve bu nedenle insanların aldıkları arazi üzerine hemen bir proje yaparak inşaata başladıklarını belirten gayrimenkul uzmanları ise bu türden projelerin çarpık kentleşmeye neden olduğunu söylüyorlar.

“GAYRİMENKUL FİYATLARI ARTAR”
2004’te Kıbrıs Rum kesiminde referanduma sunulan “Annan Planı”nın reddedilmesi ile KKTC’de gayrimenkul fiyatlarının düşüşe geçtiğini ve satışların durgunlaştığını ifade eden gayrimenkul uzmanları, birleşmeyle birlikte konut ve arazi satışlarının yeniden canlanacağı görüşünde birleşiyor. Geçtiğimiz yıllarda fiyatların yüzde 20 seviyelerinde düştüğünü belirten gayrimenkul danışmanları, önümüzdeki dönemde konut ve arazi fiyatlarının yükselişe geçeceğini düşünüyorlar.

Kıbrıs Rum kesiminde gayrimenkul fiyatlarının iki katı yüksek olduğunu belirten RE/MAX Golden Gayrimenkul Danışmanı Ahmet Ali Ulutekin, birleşme olduğu takdirde Kuzey ve Güney Kıbrıs’ta konut ve arsa fiyatları tam olarak eşitlenmese bile birbirine yaklaşacağı düşüncesinde. Geçtiğimiz yıllarda Girne’de 10 kata kadar imar izni verilmesi ile birlikte arsa fiyatları yüzde 60-70 oranında değerlenmişti. Birkaç hafta önce imar yasasının yeniden değiştiğini ve ana caddelerde işyerlerine yedi ve normal apartmanda da beş kata düşürülmesinin yatırımcıları ürküttüğünü ifade eden Ulutekin, daha önce izin alınan inşaatlar ile yeni inşaat başvuruları arasında da bir karışıklık yaşandığını söylüyor. Girne’de otel ve turizm yatırımı yapmak isteyenlerin çoğaldığını belirten Ulutekin, bu kurumlarda çalışanların da kirada oturmak yerine ev almayı tercih ettiğini söylüyor.

YENİ GELİŞEN BÖLGELER
Konut ve gayrimenkul satışlarındaki durgunluğa rağmen Kıbrıs’ta inşaat projeleri yine de tüm hızıyla devam ediyor. Magosa’nın merkezinin yanı sıra Karpaz Yolu üzerinde Ötüken Kavşağı, Çanakkale, Tuzla ve Boğaziçi bölgeleri ile Long Beach sahili, yeni inşaat projelerinin yükseldiği yeni yerler arasında. Girne ve Güzelyurt bölgesinde de yeni inşaat projeleri var. Girne’de Arapköy, Lapta, Alagadi, Çatalköy, Alsancak, Zeytinlik, Dikmen ve Sadrazamköy imar izni bulunan bölgeler arasında.

Girne İskele’de Mehmetçik, Boğaztepe, Dipkarpaz, Bahçeler ve Kumyalı’da da satılık imarlı araziler bulmak mümkün. Güzelyurt’ta ise Lefke bölgesinde satılık imarlı araziler var. Magosa’nın Yeni Boğaziçi, Salamis ve Geçitkale bölgelerinde de imarlı arazi satın alabilirsiniz. Lefkoşa merkezinin yanı sıra Alayköy, Gönyeli, Hamitköy ve Ortaköy bölgelerinde de çok sayıda satılık imarlı arazi bulunuyor. Para Dergisi okurları için bu hafta Kıbrıs’ta yatırım yapılabilecek arsa, arazi ve konut projelerini araştırdık…

KKTC’deki konut projeleri;

LONG BEACH LIFE
Noyan Şirketler Grubu’nun Magosa ve İskele bölgesinin Long Beach sahilinde Doktorlar Sitesi’nin yanında inşa ettiği Long Beach Life projesi, denize 100 metre mesafede. Apartman daireleri ve ikiz villalar bulunan projede, 2+1 dairelerin fiyatları 47 bin 900 sterlinden, 2+1 ikiz dubleks evlerin fiyatları ise 102 bin 500 sterlinden başlıyor. Projede, mutfak ve yatak odası dolaplarını, seramik ve fayansları kendi zevkinize göre seçmeniz mümkün. Projede, kafe, yüzme havuzu ve çocuk yüzme havuzu gibi sosyal donatı alanları da bulunuyor.
Satış ofisi: 0392 365 15 80

ROYAL SUN RESIDENCE
Noyan Şirketler Grubu’nun Long Beach sahilinde 70 dönüm arazi üzerinde üç etap olarak inşa ettiği Royal Sun Residence projesinde, yedi farklı konut bulunuyor. Stüdyo, 1 +1 ve 2+1 daire seçeneklerinin yanı sıra 2+1 ve 3 + 1 dubleks ev seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 26 bin 400 sterlinden başlıyor. Projede, üç adet yüzme havuzu, kapalı ve ısıtmalı yüzme havuzu, güneşlenme terasları, fitness ve aerobik salonu, güzellik merkezi, sauna, masaj salonu, basketbol ve voleybol sahası, tenis kortu çocuk oyun parkları gibi sosyal donatı alanları bulunuyor.
Satış ofisi: 0392 365 15 80

SEA LIFE RESIDENCE
Noyan Şirketler Grubu’nun Long Beach sahilinde inşa ettiği Sea Life Residence projesi, altı apartman bloğundan oluşuyor. Stüdyo, 1 +1 ve 2+1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 32 bin 900 sterlinden başlıyor. Aqualı yüzme havuzu, güneşlenme alanları, cafe & poolbar, fitness & cardio club, kuaför, oyun & hobi salonu, sauna, jakuzzi, wellness center, roof bar, çamaşır odası gibi sosyal donatı alanları bulunan projede, kat temizlik, deniz aktiviteleri ve kiralık araç gibi rezidans hizmetleri sunuluyor.
Satış ofisi: 0392 365 15 80

YENİ BOĞAZİÇİ YAŞAM EVLERİ
Noyan Şirketler Grubu’nun Magosa’ya yürüyüş mesafesinde inşa ettiği Yeni Boğaziçi Yaşam Evleri projesinde, 30 adet ikiz dubleks ve sekiz adet dörtlü dubleks konut yer alıyor. 145 metrekare büyüklüğündeki 3+1 ikiz dubleks evlerin fiyatları vergiler hariç 82 bin 500 sterlinden başlıyor. Projede, her evin önünde altı, arkalarında ise 8-9 metrelik bahçeleri bulunuyor. Halka açık plajlara yürüyerek 10 dakika mesafede bulunan projeden, bölgedeki süpermarket, eczane, pastane, banka şubeleri, spor salonları, butikler, çocuk oyun parkı ve açık hava spor alanlarına yürüyerek ulaşmak mümkün.
Satış ofisi: 0392 365 15 80

ÖTÜKEN YAŞAM EVLERİ
Noyan Şirketler Grubu’nun Magosa-Karpaz Yolu’nda Ötüken Kavşağı’nda inşa ettiği Ötüken Yaşam Evleri projesi, iki ayrı etaptan oluşuyor. ilk etabında 20 adet müstakil dubleks ve altı ikiz ev bulunan projenin, ikinci etabında ise 14 müstakil dubleks ve altı ikiz konut inşa ediliyor. 145 metrekare büyüklüğünde 3+1 ikiz ev ve 185 metrekare büyüklüğünde 3+1 geniş bahçeli, teraslı ve garajlı ev seçeneği sunulan projede, ikiz evlerin fiyatı vergiler hariç 82 bin 500 sterlinden, müstakil evlerin fiyatı da 97 bin 500 sterlinden başlıyor.
Satış ofisi: 0392 365 15 80

ANGEL TOWERS
Noyan Şirketler Grubu’nun Magosa’mn merkezinde inşa ettiği Angel Towers projesinin A bloğunda 43 daire, B bloğunda 55 olmak üzere toplam 98 konut ile 37 dükkan yer alıyor. 1 + 1 ve 2+1 olmak üzere farklı tipte konut seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 59 bin 900 sterlinden başlıyor. Dükkanlar, ofisler, ev ofisler ve konutların yer aldığı projede, kapalı otopark, restoran, spor salonu, eczane, kat hizmetleri gibi hizmetler sunuluyor.
Satış ofisi: 0392 365 15 80

ÇANAKKALE YAŞAM APARTMANLARI 2
Noyan Şirketler Grubu’nun Magosa’nın Çanakkale bölgesinde inşa ettiği Çanakkale Yaşam Evleri Projesi 10 bloktan oluşuyor. Projedeki her dairede güneş enerji sistemi mevcut. Tek tip 3+1 daire seçeneği sunulan projede, fiyatlar vergiler hariç 50 bin sterlinden başlıyor. Site içi yollar ve çevre düzenlemesi tamamlanan projede, yeşil alanlar, çocuk oyun parkı gibi sosyal donatı alanları bulunuyor.
Satış ofisi: 0392 365 15 80

İSKELE YAŞAM EVLERİ
Noyan Şirketler Grubu’nun Magosa İskele bölgesinde inşa ettiği İskele Yaşam Evleri projesinde, 70 metrekare 2+1 ve 125 metrekare 3 + 1 büyüklüğündeki dairelerin fiyatları vergiler hariç 37 bin 500 ile 52 bin 500 sterlin arasında değişiyor. iskele girişinde yol üzerinde inşa edilen proje, Long Beach Plajı’na yürüyerek 15 dakika mesafede. Projede, yatırımcılar için eş yerleri de bulunuyor.
Satış ofisi: 0392 365 15 80

NUREL 15 APARTMANI
Nurel Construction’ın Girne’de inşa ettiği Nurel 15 Apartmanı projesinde, 90, 95 ve 100 metrekare büyüklüğünde 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri sunuluyor. Toplam 10 daire bulunan projede, 2+1 daireler 55 bin ile 67 bin sterline, 3+1 daireler ise 66 bin ile 74 bin sterlin arasında fiyatlarla satılıyor. Projeden, 20 bin sterlin peşinat ve teslimden sonra taksitlendirerek ev sahibi olmak mümkün. Her odada televizyon, klima ve telefon tesisatı bulunan projede, kapalı otopark, interkom ve uzaktan kumandalı bahçe girişi var.
Satış ofisi: 0392 815 19 88

NUREL 16 APARTMANI
Nurel Construction’ın Girne’de inşa ettiği Nurel 16 Apartmanı projesinde, beş katlı tek blokta 2+1 ve 3 + 1 daire seçenekleri sunuluyor. Projede, 2+1 dairelerin fiyatı 44 bin ile 52 bin sterlin arasında, 3+1’lerin fiyatı ise 59 bin ile 66 bin sterlin arasında değişiyor. Isı, su ve ses izolasyonu bulunan binada, her odada televizyon, klima ve telefon tesisatı, açık mutfak bulunuyor. Binada interkom ve otopark mevcut.
Satış ofisi: 0392 815 19 88

AQUAMARINE RESIDENCE
Nurel Construction’ın Girne’de inşa ettiği Aquamarine Residence projesinde, A ve B blokta farklı daire seçenekleri bulunuyor. 55 ile 180 metrekare arasında 1+1, 2+1, 3 + 1 ve penthouse daire seçeneği sunulan projede fiyatlar 55 bin sterlinden başlıyor. Projede, yüzme havuzu ve güneşlenme terasları, bar-restoran, fitness salonu, Türk hamamı, sauna, masaj salonu ve kapalı otopark gibi sosyal donatı alanları da bulunuyor.
Satış ofisi: 0392 815 19 88

EMTAN PRESTIGE
Emtan Construction’ın Girne’de inşa ettiği Emtan Prestige projesi, sekiz katlı tek bloktaki 26 daireden oluşuyor. Bir adet 5+1 dubleks penthouse, iki adet 3+1 dubleks penthouse, 13 adet 2+1 daire seçeneği sunulan projede, 2+1’lerin fiyatı 65 bin sterlin, 3+1’lerin fiyatı ise 75 bin sterlinden başlıyor.3+1 dubleks penthouse’ların fiyatı ise 199 bin sterlinden başlıyor. Projede, akıllı ev otomasyon sistemleri kullanılıyor.
Satış ofisi: 0392 815 37 45

EMTAN CONCEPT
Emtan Construction’ın Girne merkezinde inşa ettiği Emtan Concept projesi, iki ayrı blok ve 74 daireden oluşuyor. 2+1, 3 + 1 ve altı adet dubleks penthouse seçeneği sunulan projede 2+1’lerin fiyatı 58 bin 500 sterlinden, 3+1’lerin fiyatı 77 bin 500 sterlinden, 3+1 dubleks penthouse’ların fiyatı ise 170 bin sterlinden başlıyor.
Satış ofisi: 0392 815 37 45

DOĞUŞ İNŞAAT VİLLALARI
Doğuş Inşaat’ın Kıbrıs Güzelyurt Lemar arkasında inşa ettiği Doğuş İnşaat Villaları, ikiz villalardan oluşuyor. 230 ve 250 metrekare büyüklüğündeki ikiz villaların, fiyatı ise 95 bin ile 115 bin sterlin arasında değişiyor. Müstakil koçanlı, bahçeli, barbekü, şömine ve merkezi ısıtma sistemli evlerde, güneş enerji sistemi de bulunuyor.
Satış ofisi: 0392 714 59 72

KKTC’de gayrimenkul satın alma rehberi
KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti dışındaki alıcıların İçişleri Bakanlığı’na konut alım izni için başvurmaları gerekiyor. Yabancılar için izin alma süreci 12-15 ay, avukatlık ücretleri ise bin ya da bin 500 euro arasında değişiyor. Türk veya başka bir ülke vatandaşı olarak Kıbrıs’ta gayrimenkul alacaksanız, hukuki süreci bir avukatla yürütmeniz daha sağlıklı. Anlaşmadan itibaren, iki tarafın da sözleşmede yazan hükümlere uyması gerekiyor. Sözleşmenin tüm hükümlerine uyulup, ödemeler (tüm vergiler, aidatlar dahil) tamamlandığında tapu devirleri gerçekleştiriliyor. Yabancıların ev alırken bizzat başvurması ve sözleşme imzalamak için kimlik kartı veya pasaportunu yanında bulundurması yeterli. Kıbrıs’ta yabancılar (KKTC vatandaşı olmayanlar) kişi başına üç konut veya en fazla beş dönüm büyüklüğünde arazi alma hakkına sahip. Evli çiftlerin bir kişi olarak kabul edildiği Kıbrıs’ta, alıcıların soyadları farklı ise üçer konut alma hakları bulunuyor. KKTC’deki yasaya göre sözleşmede yer alan fiyat üzerinden yüzde 0.5 olan pul ücreti, kontrat yapıldıktan sonra 21 gün içerisinde ödenmek zorunda. 21 günlük sürenin dolması halinde, pul ücreti yüzde 1.5 üzerinden tahsil ediliyor. Ayrıca Kuzey Kıbrıs Tapu Dairesi’ne gayrimenkulün fiyatının yüzde 6’sını Tapu Devir Masrafı olarak, Vergi Dairesi’ne ise yüzde 5’ini Katma Değer Vergisi olarak ev teslim tarihinden önce ödenmesi gerekiyor. Vergi Dairesi, ayrıca gayrimenkulün değerinin yüzde 4’ünü Stopaj Vergisi olarak talep ediyor.

Para


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır