2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Kaya İnşaat Direktörü Murat Kaya yeni konut projelerini Kıbrıs Emlak Merkezi’ne anlattı!

15 Haziran 2018

Kıbrıs inşaat sektörüne lüks konut projeleri kazandıran Kaya İnşaat, yenileri için de hazırlık yapıyor. Kaya İnşaat Direktörü Murat Kaya, Kıbrıs Emlak Merkezi’ne konuk oldu, yeni çalışmalarından bahsetti.



“HER DAİREYİ KENDİMİZ OTURACAKMIŞIZ GİBİ ÖZENLE İNŞA EDİYORUZ”

Kaya İnşaat neler yapıyor?

Konut sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaptığımız inşaatlarımız var. Türkiye’de inşaat yapmayı bıraktık gerçi. Şimdiye kadar çoğunlukla apartman yaptık, şimdilerde villa yapmaya da başladık. Bellapais’te çok güzel bir villa projemiz var, yakında başlıyoruz. Oldukça lüks bir proje planlıyoruz.

İnşaat sektöründe varlığımız çok eskilere dayanıyor, baba mesleği olarak devraldık. Hala birlikte çalışıyoruz.

Biz inşaat yaparken uyguladığımız bir felsefe var. Her daireyi kendimiz oturacakmışız gibi özenle yapıyoruz. Böyle olduğunda tüm malzemeleri dikkatli seçiyoruz ve en ince ayrıntıya kadar düşünüyoruz. Türkiye’den bizimle çalışan iç mimarlar var, projeleri oraya da gönderiyoruz ve onlardan da bilgi alıyoruz. Nasıl daha da güzelleştiririz diye çok yoğun çalışıyoruz. Ana felsefemiz bu.

“YENİ BAŞLAYACAK ÇOK LÜKS PROJELERİMİZ VAR”

Şu an inşaat aşamasında kaç proje var?

Şu an Kaya Plus projemizi teslim etmek üzereyiz. En yakın zamanda Bellapais’te Kaya Palace projemize başlıyoruz. Orada 7 tane süper lüks villa yapacağız. Türk mahallesinde bir apartman projemiz var. Birkaç ay sonra da Alsancak’ta bir projeye başlayacağız.

Yoğunluk olarak Girne Bölgesini tercih ediyoruz.

“APARTMAN DAİRELERİNDE 2+1 ODA SAYISINI TERCİH EDİYORUZ”

Projeler hakkında bilgi alabilir miyiz?

Apartman dairelerinden başlayalım. Apartman dairelerini biz 2+1 olarak yapıyoruz. Genelde insanlar 2+1 daireleri tercih ediyorlar 1+1 daireleri yabancılar tercih ediyorlar. Bazen yatırımcılar da tercih ediyor ama bizim evlerimizi oturmak için alıyorlar ve 2+1 istiyorlar.

Fiyat aralıklarınız nedir?

Şimdi Bellapais’te yapacağımız villa projemizin fiyatı diğerlerine göre oldukça yüksek, 375 bin pound civarında olacak.

Türk mahallesinde ki apartman projemiz 85 bin pound civarında olacak.

Alsancak’ta başlayacağımızda 65 bin pound olacak.

“HEDEF KİTLEMİZ HEM YEREL HEM DE TÜRKİYELİ YATIRIMCI”

Hedef kitlenizde kimler var?

Yerli ve Türkiye’den buraya tatile gelen ve kalacak bir yer almak isteyen insanlar.

“GİRNE DEVAMLI DEĞER KAZANIYOR”

Yatırım düşünenler için tavsiyeler nedir?

Girne içi ve etrafı devamlı yükselen bir değer. Satış fiyatları ve kira fiyatları devamlı yükseliyor. Cazibesini kaybetmeyecek bir bölge. Türkiye ile kıyasladığınızda avantajlı durumda.

O yüzden burada 2-3 yıl bile yaşasanız ev sahibi olduğunuzda avantajlı konuma geçiyorsunuz. Son 2 senedir fiyatlar oldukça yükseldi ki daha da artacak.

“KURLAR OYNADIKTAN SONRA 2-3 AY İNSANLAR YATIRIM İÇİN BEKLİYOR”

Son dönemde kurların hızlı artışı ile birlikte sıkıntı var mı?

Biz Kaya Plus projemizi temel aşamasında satmıştık. Şu an da Bellapais projemizi yeni olarak satışa çıkardık. O yüzden biz pek etkilenmedik. Ama piyasada bir durgunluk oluşuyor, kurlar ne zaman yükselse böyle bir durum söz konusu. İnsanlar biraz bekliyor yatırım yapmadan önce, kurlarda bir oynama olur mu diye. 2-3 ay sonra fiyatlar oturunca yatırım yapacak olan yapıyor.

Okurlarımıza bir mesajınız var mı?

Piyasada çok fazla inşaat yapan şirket var. İnsanlar çok iyi araştırsınlar. En azından referans projelerine bakarak hareket edebilirler. Eskiden sadece fiyata bakıyorlardı ancak şimdi devir değişti. Müşteriler bilinçlendi ve evi de araştırıyorlar, çok ucuz diye yatırım yapmıyorlar. Bu yüzden daha önce firma tarafından yapılan evleri incelsinler.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır