2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Kârlı gayrimenkul yatırımı nasıl yapılır? – Kıbrıs Emlak Merkezi

12 Eylül 2018

Gayrimenkul alırken nelere dikkat edilmeli? Kârlı gayrimenkul yatırımı nasıl yapılır? Bu soruların cevapları ve daha fazlası Kıbrıs Emlak Merkezi’nde…



Gayrimenkul (taşınmaz); ev, arsa, arazi, dükkân, tarla, bahçe gibi taşınamayan niteliğe sahip olan, ekonomik olarak değerli ifade edilen, nakde çevrilmesi ya da bir değerle ifade edilmesi mümkün olan kıymetli gereçleri ifade ediyor.

Gayrimenkul alırken nelere dikkat edilmesi gerekir?

*Alacağınız gayrimenkul için ilk doğru yaklaşım bulunduğu bölge. Yıllar sonra alacağı şekil, sosyo-ekonomik yapı oldukça önemli.

*Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise gayrimenkulün projesi ve projeyi yürüten firma. Müşteri memnuniyeti için referans almak adına firmanın daha önceki projelerine bakılabilir.

Peki, gayrimenkul yatırımı nasıl yapılır?

Gayrimenkul yatırımı kârlı olduğu sürece kazandırmaya her zaman devam eder. Bu nedenle dikkat edilecek bazı noktalar, yapılacak yatırımın daha kârlı ve kazançlı olmasını sağlar. İşte, size kârlı yatırımın anahtarı olacak bazı öneriler:

*Eğer yatırımınızı dükkân alarak değerlendirmek istiyorsanız, öncelikle yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu bölgeleri tercih etmelisiniz. Bu bölgede yer alacak dükkânın hem kira değeri yüksek olur hem de bu dükkâna kiracı bulmak zor olmaz.

*Konut alırken bulunduğu bölgeye ve yere dikkat etmelisiniz. Özellikle ulaşım araçlarının olduğu bölgelerde (otobüs, taksi vb.) ve merkeze yakın yerlerde alacağınız gayrimenkul her zaman değerli olur.

*Yatırım amacıyla alacağınız konutu temelden almak daha kârlı bir yatırım yapmanızı sağlar.

*Hangi tür gayrimenkule yatırım yaparsanız yapın, yıldızı parlayacak bölgelerin öncelikli olması gerekir. Bu tür bölgeler yatırımcısına her zaman kazandırır.

*Emlak yatırımından yüksek kazanç elde etmek için ucuza almak ve değeri arttığında da satmak büyük önem taşır.

*Doğru planlama ve profesyonel destekle yapılmış bir emlak yatırımının kârlı olması kaçınılamaz. Bu nedenle profesyonel yardım almayı ihmal etmemelisiniz.

*Arsa satın alırken arsanın imar durumunu araştırmalısınız. İnşaat izni fazla olan arsaları tercih etmelisiniz. Bu tür arsalar daha değerlidir ve satışı da kolay olur.

*Büyük inşaat şirketlerinin arsa satın aldığı bölgelerde arsa fiyatları pirim yapar. Bu nedenle bu bölgelerde arsa almanız kazançlı olmanızı sağlar.

*Kriz döneminde emlak almak da çok önemlidir. Çünkü bu dönemlerde gayrimenkullerin fiyatı düşer. Koşullar normale döndüğünde de daha fazla değerle elden çıkarılabilir.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır