2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Kampüste Yurtta Kalmak Mı, Ev Arkadaşı ile Eve Çıkmak Mı?

20 Ağustos 2016

Yurtta kalmak yada ev arkadaşı ile kiralık eve çıkmak konusunda bir türlü karar veremiyorsanız her iki durumu da ayrı ayrı özetledik.



Ailenizden uzak bir şehirde istediğiniz üniversiteyi kazandınız. Üstelik okulunuzun devasa kampüsü içinde kendine ait yurdu da var. Fakat kampüste yurtta kalmak yada ev arkadaşı ile kiralık eve çıkmak konusunda bir türlü karar veremiyorsanız, her iki durumun da zorluklarını ve kolaylıklarını iyice gözden geçirmelisiniz.

Kimilerine göre yurtta kalmak çok avantajlıyken, kimileri ise bu seçeneğe hiç bakmadan direkt ev arkadaşlarıyla kiralık ev tutmayı tercih eder. Karar vermenizi kolaylaştırmak için her iki durumu da ayrı ayrı özetledik.
Kampüs hayatı içindeki yurt hayatı
1-Ekstra masraflar yok!
Yurtta kaldığınızda; elektrik, su, doğal gaz, kablolu televizyon ve hatta internet gibi gereksinimleriniz için ekstra masraf yapmazsınız. Yurt için ödeyeceğiniz aylık sabit ücretin içinde bütün bu hizmetler bulunur. Eğer kampüs içinde bir devlet yurdunda kalırsanız, bütün bunlar için çok az bir ödeme yaparsınız.
2- Sosyal hayatınız renkli olur
Yurdun kafetaryası, çalışma odası, televizyon odası gibi ortak alanlarında kendinize kolayca yeni arkadaşlar edinebilirsiniz. Üstelik yurdun sosyal etkinliklerine katılarak öğrencilik yıllarınızı kalabalık içinde paylaşarak ve eğlenerek geçirebilirsiniz.
3- Yurtta yapılacak iş ve sorumluluklar azdır
Yurtta yatağınızı toplamak, dolabınızı düzenlemek, kişisel çamaşırlarınızı yıkamak haricinde başka bir iş yapmak zorunda kalmazsınız. Yemek pişirmek, bulaşık yıkamak, ortalığı silip süpürmek gibi işler yurtta görevliler tarafından yapılacağı için ders çalışmak, kendinizi geliştirmek ve eğlenmek için size kalan zaman çoktur.
4- Yurtta yol stresi ve ulaşım masrafı olmaz!
Kampüs içinde bir yurtta kalmanın en büyük avantajlarından biri de yürüyerek okula gitmektir. Özellikle İstanbul gibi mesafelerin uzun olduğu, trafiğin yoğun olduğu kentlerde bu hem çok önemli bir konfor ve hem de harçlığın bir kısmının cepte kalması demektir. Kısıtlı bütçeyle geçinen bir öğrenci için ulaşım masraflarının azalması ise çok avantajlı bir durumdur.
Ev arkadaşı ile kiralık eve çıkmak
1- Evde temiz ve ucuz yemek konforu
Pazardan satın aldığınız taze gıdalarla kendinize hem ucuz, hem temiz, hem de lezzetli yiyecekler hazırlayabilirsiniz. Üstelik yurttaki gibi belirli saatlerde değil, canınız ne zaman isterse yemek yeme özgürlüğünüz olur. Yemek yapmayı bilemeseniz bile internetteki kolay tariflerden deneye deneye kendinizi mutfak konusunda geliştirme şansınız da olur.
2- Evde özel hayatınız olur
Devlet yurdunda kalırken kendinize ait özel bir alanınız olmaz. Oysa kiralık evde ev arkadaşınız ile kalırken kendinize ait bir odanız olur. Banyoyu onlarca kişiyle değil, sadece ev arkadaşlarınızla paylaşırsınız. Başkasının horlaması, yüksek sesle çalışarak sizi rahatsız etmesi, banyo sırası bekleme gibi sorunlarınız olmaz.
3- Evde daha az kural vardır!
Yurtta yatağınızı toplama şeklinizden yemek saatine, kıyafet kısıtlamasından yurda giriş saatine kadar bir çok kuralla karşılaşırsınız. Oysa evde ev arkadaşınızla birlikte belirlediğiniz basit temizlik ve düzen kuralları haricinde kısıtlamalar olmaz.
4- Evde misafir ağırlayabilirsiniz!
Yurtta kendi ailenizi bile ağırlayamazken, kiralık öğrenci evinde ev arkadaşınızın onayını alarak dilediğiniz gibi misafir ağırlayabilirsiniz.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır