2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

İşte 9 adımda başarılı bir emlakçı olmanın yol haritası..

2 Temmuz 2016

Çevrenizde veya yaşadığınız bölgede birçok emlakçı açılmasına rağmen, kısa bir süre sonra kapanması veya mesleğini başarıyla devam ettirememesi sizce neden olabilir? Emlakçılık mesleğinde başarıyı oluşturan bir çok etken birbiriyle bağlantılı. Her şeyden önce güven olgusunu yansıtabilen kişi ve firmalar her zaman kazanan olacaktır.



Emlakçılık sektörüne giriş yapmak için önce işin yasal kısmından başlamak gerekiyor. 18 yaşında ve lise diplomasına sahip iseniz, bölgenizdeki ticaret odaları veya emlak derneklerinin açmış olduğu kurslardan yararlanarak emlak belgenizi alabilirsiniz.
Emlakçı olmak, bu sektörde kariyer yapmak isteyenlerin öncelikli olarak önlerindeki ilk yıllarında kendilerini işine adamaya istekli olduklarından emin olmaları gerekiyor. Emlakçılığı kim kısa vadeli bir iş olarak düşünürse kesinlikle başarısız olacaktır. Başarılı emlakçıların kariyerleri incelendiğinde uzun vadede hedeflerine ulaşmak için bir çok olumsuzluklara rağmen yılmadan çaba göstermişlerdir. Bir emlakçının, içinde inanç ve tutku var ise, mutlaka başarılı sonuçlar alacaktır.
En çok ilgi gören içeriklerimizin başında gelen bu yazı konusunun bir derinliği olduğunu unutmayın. Başarının tek bir seçeneği ve kaynağı yoktur. Burada verilmek istenen mesaj her zaman kendinizi geliştirecek bilgiye sahip olmanız gerekliliğidir. Emlakçılık sektöründe gelişen yenilikleri, dünyada ne gibi gelişmeler gösterdiğini, teknolojinin gelişmesiyle geleneksel emlakçılıkta yolun sonuna gelindiğini ve sürekli olarak bu gelişmelerden ve yeniliklerden haberiniz olması hususun önem taşıdığını anlamanız gerekir. Eğer sizde geleneksel emlakçılığı devam ettirmeyecekseniz ve emlakçılık mesleğinde gerçekten başarılı olmak istiyorsanız bu gelişmeleri ve yenilikleri sitemizden takip ederek öğrenebilir ve mesleğinize başarılı bir biçimde uygulayabilirsiniz. Başarının yolu sürekli olarak değişime ayak uydurmaktan geçer. Bu değişimi sunduğumuz içeriklerimizden faydalanarak yakalayabilir ve mesleğinizde gözle görülür bir fark yaratabilirsiniz.
* Alacağınız eğitimlerle kendinizi sürekli olarak geliştirmelisiniz. Unutmayın emlakçılıkta başarılı olmak için sektörel bilgiye, iyi bir donanıma, yönetimsel becerilere, etkili iletişim gücüne, geniş bir çevreye ve girişimci bir ruha sahip olmanız gerekir.
* Gardrobunuzu baştan aşağı yenileyin. Emlakçılar, profesyonel giyimli, temiz ve bakımlı olmalı. Rahat bir kot pantolon ve spor ayakkabıları, koyu ve açık renkli takım elbise, kravat, etek, ceket, gece elbisesi, kalem, kartvizitlik gibi aksesuarlara sahip olmalısınız.
*Çevre. Yeni müşteriler elde etmenin en iyi yolu bölgenizde iyi bir sosyal çevre oluşturmalısınız. Aynı zamanda sosyal medyada oluşturacağınız geniş bir ağ, güçlü bağlantılar edinmenize faydalı olur.
* Pazarı araştırın. Ortalama ev fiyatları, trendleri ve yerel emlak piyasasını bilmek size, müşterilerinize en iyi fiyatları sunmanızı sağlar. Müşteri ve çevrenizdeki kişilerin gelecekte sizi tavsiye etmelerini istiyorsanız en iyi fiyatları ve en iyi hizmeti sunmak zorundasınız.
* Müşterileriniz ile konuşun. Emlakçı olmak, sosyal ve iş ilişkilerini etkin kullanmayı gerektirir. Müşterileriniz ile konuşmak, onların ihtiyaçlarını anlamak ve onlarla dost olmak satış sürecinin tüm taraflar için daha kolay şartlarda oluşmasını sağlar.
* Diğer emlakçılarla paylaşımda bulunun, danışın. Emlakçılar kendi aralarında işbirliği içerisinde olmalı, ikili ilişkilerini geliştirmeli. Kendi portföyünde olmayan bir talebin, emlakçı ağındaki meslektaşlarla paylaşılması sektörün itici gücünü oluşturur.
* Her şeyi düzenleyin, düzenli olun. Emlakçılar birden fazla müşterilerle ilgilenmek zorunda kalabilir. Gelen talep ve istekler birbirinden farklı emlak türleri olabilir. Doğru bir organizasyon sistemi (Etkinlik takvimleri oluşturmak, organizasyonlara katılmak, emlak pazarlama kampanyaları hazırlamak) oluşturmak işlerinizi daha kolay takip etmenizi sağlar. Sizin için nelerin işe yaradığını, nelerin öncelikli olduğunu bilmeniz gerekir.
* Gayrimenkul geliştiricileri ile mutlaka tanışın. Yatırımcı, mimar, avukat, müteahhit çevrenizi genişletin. Yeni bağlantılar kurarak onlarla iletişime geçin. Müşteri portföyünüzü, satış rakamlarınızı ve tavsiyelerinizi ikili görüşmelerinizde bilgilerine sunun. Geliştiriciler ile çalışma daha çok iş akışı sağlayacaktır.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır