2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

İskele’ye tapu ve kadastro dairesi geliyor

24 Ağustos 2016

Taşınmaz mallarla ilgili tapu, kadastro, değer takdiri, kamulaştırma ve diğer tapu işlemlerinin, yürürlükteki mevzuata uygun olarak yapılmasını sağlayan Tapu ve Kadastro Dairesi İskele’de İskele halkına da hizmet vermeye hazırlanıyor. İşte Detaylar…



1998 yılında İlçe olan ancak kağıt üzerine kalan İskele’nin tam anlamıyla ilçe olması için İskele Belediyesi ve İskele Kaymakamlığı’nca başlatılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda halen daha ilçemizde bulunmayan Tapu ve Kadastro Dairesi’nin İskele’ye de kazandırılması için İçişleri Bakanlığı girişim başlattı. Bakanlık bu kapsamda Tapu ve Kadastro Dairesi’nin İskele Kaymakamlığı içerisinde yer almasına karar verdi.
Hazırlanan proje yerinde incelendi
İskele Kaymakamı Kemal Yılmaz’ın ev sahipliğinde İskele Kaymakamlığında gerçekleşen toplantıya İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, İskele Kurumsallaşma Platformu’ndan Mühendis Hüseyin Öztörel’in yanı sıra projeyi yerinde incelemek için İskele’ye gelen Tapu ve Kadastro Müdürü Berna Selengin’e, Muhasebe Sorumlusu Sövüda Tabak ile Bilgi İşlem Birimi’nden Cem Beyaz eşlik etti.
Daireye bağlı tüm işlemler iskele’de de yapılabilecek
Taşınmaz mallarla ilgili tapu, kadastro, değer takdiri, kamulaştırma ve diğer tapu işlemlerinin, yürürlükteki mevzuata uygun olarak yapılmasını sağlayan Tapu ve Kadastro Dairesi İskele’de İskele halkına da hizmet vermeye hazırlanıyor. Kaymakamlık içerisinde yer alacak alanın en erken zamanda faaliyete geçmesi için hummalı bir çalışma başlatan İçişleri Bakanlığı’na bağlı Tapu ve Kadastro Dairesi Müdürü Berna Selengin, İskele Halkının tapu işlemleri için başka yerlere gitmelerine gerek kalmadan kendi ilçelerinde yapabileceklerinin müjdesini verdi, diğer tüm ilçelerde olduğu gibi Tapu ve Kadastro Dairesi’ne bağlı işlemlerin hepsinin İskele’de de olacağına dikkat çekti.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır