2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

İskele çarşısını çekim merkezi yapacak proje tanıtıldı!

24 Mart 2016

KKTC’de yalnızca inşaat firmaları değil, belediyeler de yoğun bir çalışma içinde. İşte onlardan biri; İskele Belediyesi. İskele çarşısına ilgiyi arttırmak için yeni bir projeye imza atıyor belediye..



İskele Belediyesi ile İskeleli mimar ve mühendisler tarafından hazırlanan İskele Merkez Çarşı ve Rekreasyon Projesinin ilk aşaması düzenlenen toplantı ile tanıtıldı. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile meclis üyelerinin hazır bulunduğu tanıtım toplantısına, İskeleli mimar ve mühendisler ile İskele esnafı da katıldı.
PROJENİN ANA AMACI, ÇARŞIYI ÇEKİM MERKEZİ YAPMAK
İskele’nin çehresini değiştirmeyi amaçlayan İskele Merkez Çarşı ve Rekreasyon Projesi İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. İskele Belediye sınırları içerisinde düzenli bir çarşının olmayışından ötürü geliştirilen projenin amaçları arasında; çarşıdaki ticari ve hizmet sektöründe çalışan esnafın ekonomik olarak kazançlarını artırmak, çarşıya kültürel ve turistik nitelik kazandırmak ve çarşıyı çekim merkezi yapmak yer alıyor.
PROJENİN İLK ETABI; PARKE, ZEMİN, DRENAJ VE ALTYAPI ÇALIŞMALARINDAN OLUŞUYOR
İlk etabı tamamlanan hazırlanan İskele Merkez Çarşı ve Rekreasyon Projesi için ön görülen bütçe; 700 Bin Türk Lirası. 5 bin metrekarelik alan üzerinde parke ve zemin düzenlemesi ile drenaj ve alt yapı çalışmalarının yapılacağı projenin ikinci etabında meydan, üçüncü etabında ise cephe düzenlemesi yer alıyor.
İSKELE’NİN FARKINDALIĞINI ARTTIRMA MÜCADELESİ SÜRÜYOR
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, İskele Merkez Çarşı ve Rekreasyon Projesi tanıtım toplantısında konuştu. Projeyi hazırlayanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Sadıkoğlu, meclis üyeleri ile birlikte iskele’ nin farkındalığını arttırma mücadelesi ve çabası içerisinde olduklarını belirtti.
SADIKOĞLU: PROJEMİZİ ESNAFIMIZIN DA FİKİRLERİNİ ALARAK HAYATA GEÇİRECEĞİZ
Sadıkoğlu, proje ile ilgili olarak konuşmasının devamında şunlara yer verdi: “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte İskele’mizde daha güzel ne yapabiliriz üzerinde durduk. Bunun yanında İskeleli nasıl bir farkındalık yaratabilir ki herkes bizim farkımızda olur mücadelesi ve çabası içerisinde de olduk. Bu projemiz de onlardan yalnızca bir tanesi olacak. Ada’da belki de ilk olma özelliğine sahip bugün buradaki bu toplantımız. Nitekim biz bu projeyi hazırladık ancak sizin de fikirleriniz doğrultusunda hayata geçireceğiz. Yani İskelemizi planlarken, iskele halkımız ile birlikte son kararı vereceğiz. İskele merkez çarşı ve rekreasyon projesini hazırlarken özellikle İskele’de yaşayan mimar, mühendis teknik arkadaşlardan destek alarak hazırladık ve komiteler oluşturduk. Ve yapılan hummalı çalışmanın sonucunda ilk etabı tamamlanan bu projemiz ortaya çıktı. Bilmenizi isterim ki İskele yalnızca benim, meclis üyesi arkadaşlarımın ya da bu projeyi tasarlayanların değil. İskele hepimizin. Bu proje sunumu ile birlikte sizin fikirleriniz bizim için çok önemli. Beğenmediğiniz ya da farklı bir şey görmek istediğiniz noktalar hakkında fikir ve görüşlerinizi alacağız ve son şeklini aldıktan sonra projenin son haliyle sizin karşınızda çıkacağız ve hayata geçirmek için düğmeye basacağız.”
PROJENİN YATIRIM SEBEPLERİ VE HEDEFLERİ KATILIMCILARLA PAYLAŞILDI
Başkan Hasan Sadıkoğlu’nun ardından proje ile teknik bilgileri paylaşan isim ise İnşaat Mühendisi Hüseyin Öztörel oldu. İskele Merkez Çarşı ve Rekreasyon Projesi ile ilgili teknik bilgileri anlatan Öztörel, Projenin Yatırım Sebepleri ve Hedeflerini de katılımcılarla paylaştı. Önümüzdeki günlerde proje ile ilgili bir anket çalışması yapılacağını söyleyen Öztörel, anket sonucuna göre hareket edeceklerini ifade etti. İskele Belediye sınırları içerisinde düzenli bir çarşı olmayışından ötürü böyle bir projeyi hazırladıklarını da belirten Öztörel, projenin amaçları arasında; çarşıdaki ticari ve hizmet sektöründe çalışan esnafın ekonomik olarak kazançlarını artırmak, çarşıya kültürel ve turistik nitelik kazandırmak ve Kıbrıs genelinde İskele çarşısını çekim merkezi yapmak yer aldığını vurguladı.
Proje tanıtım toplantısı, İskele Esnafının proje ile ilgili görüş ve önerilerini paylaşması ile son buldu.
KIBRIS EMLAK MERKEZİ


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır