2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

İskandinav yatırımcıdan Kıbrıs emlaklarına büyük talep!

30 Haziran 2017

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile İskandinavya arasında güçlü bir köprü kurdular. Fuar fuar gezip KKTC’yi tanıtıyorlar, yatırımcı adaylarını ülkeye getiriyorlar. Her yıl birçok yabancı yatırımcıyı KKTC’de gayrimenkul sahibi yapıyorlar. Bu süreci başarı ile yöneten Maklarringen Yöneticisi Theresa Engfors ile yatırım sürecini konuştuk.



EKONOMİ KIBRIS PRESTIGE – öZEL

Theresa Engfors satış ve pazarlama uzmanı. 30 yıldır emlak sektörünün içinde. Kıbrıs’taki potansiyeli gördükten sonra da Maklarringen’i ve yatırımcıları bu bölgeye çekmeye başlamış. Detayları kendisinden dinleyelim.

Maklarringen’in KKTC’ de iş yapma motivastonu ve hedefleri neler?

Maklarringen 1981 yılında İsveç’te kurulmuş büyük bir firma. Yıllar içinde İsveç’te 65 şubesi oldu. İspanya, Türkiye, Fransa ve son 4 yıldır da Kıbrıs‘tayız.

Kıbrıs’a gelişiniz nasıl oldu?

Bu ülkede potansiyel gördüm. Bu ülke gerçekten güzel, bu ülke saklı bir cennet. İnsanlar genellikle İspanya’ya gidiyordu. Fakat hızla artan yapılaşma ve kalabalık, cazibe merkezi olmaktan uzaklaştırmaya başladı İspanya’yı. O yüzden Kıbrıs’a ilgi daha da arttı.

Müşterilerimden çok güzel dönüşler alıyoruz Kıbrıs ile ilgili. Kıbrıs’ı huzurlu bir yer olarak görüyorlar. Buraya geldiklerinde sanki zaman yolculugu yapıyorlar. İskandinavlar Kıbrısların misafirperverligine çok değer veriyorlar. Tabii ki güneşi, denizi ve doğayı da çok seviyorlar. Bazıları ise çocukları için potansiyel bir yatırım olarak görüyor KKTC’de gayrimenkulü.

Girişte de bahsettiğimiz gibi İskandinavya ile KKTC arasında yatırım köprüsü kuruyor Maklarringen. İsveç’teki, Norveç’teki uluslararası fuarlara katılıyorlar. Kıbrıs’ta yatırım fırsatlarını, emlak alternatiflerini anlatıyorlar. KKTC ile ilgilenen yatırımcıları daha sonra adaya davet ediyorlar.

Onlara Kıbrıs’ı kesfetmek ve burada kalma fırsatı sunmak gerçekten benim açımdan da memnuniyet verici. Bu da iş geliştirmek için de firmamız için de fırsattır. Kıbrıs halkına katkıda bulunmak isteriz. Şirketimiz vergi ödeyerek ve sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyor. Biz burada kalıcı bir firmayız.

Birilerinin hayalleri varsa, ben onlar için bir finans koçu gibi çalışırım. Yıllardır işimde insanların gelişmesini ve hedeflerini gördüm. Bu benim esin kaynağımdır.

15 yıldır insanların hayallerini gerçekleştirmeleri için bütçelerine uygun olacak şekilde bilgilendirip, karar alması konusunda yardımcı oluyorum. Benim kazancım insanların hayallerini gerçekleştirmek için yaptığım bu çalışmalardır. Bu ailelerin mutluluğunu öngördüğüm gibi gerçekleştireceğimi bilmek beni çok mutlu ediyor.

“YÜKSEK KALİTELİ KONUTLARI SATIYORUZ”

Hedef kitlenizi tanımlar mısınız?

Norveç ve İsveç halkı.

Bizim birçok emlağımız var. Her bütçe için de uygun fiyat aralığına sahip emlaklarımız var. Norveç ve İsveç’te yüksek yaşam ve inşaat standartlarımız var ve bu standartlara yakın ürünler seçiyoruz. Genellikle yüksek kalitede inşa edilmiş yeni konutları satıyoruz. İnşaat şirketlerinin kullandığı bakım şirketleri de konutlara iyi bakıyorlar. Birkaç sene önce inşa edilmiş konutlar bile yeni gibi duruyor.

Genellikle satın alan müşteri kitlenizin yaş ortalamış nasıl?

Yaş olarak alıcılarımızın profili her geçen yıl gençleşiyor. Başlangıçta 65 yaşın üzeriydi ama şimdi 30-35 yaşına kadar düştü ve küçük çocukları da var.

“KKTC YATIRIMCILARIMIZ İÇİN ZAMANDA YOLCULUK GİBİ”

Potansiyel alıcıların ilgisi nasıl KKTC ye?

Artan bir ilgi var buraya karşı ve geldiklerinde Kıbrıs’ın keyfini çıkarıyorlar.

Hangi etken karar vermelerinde öne çıkıyor derseniz, bakir alanların olması, iklimi ve insanları.

Onlar için zamanda yolculuk gibi. Hayli geçmişlerine gitmiş gibi oluyorlar. Yerel insanların birbirleriyle ilgili olduklarını görüyorlar. örneğin dükkanlara gidiyorlar, birçok poşetle evlerine yürüyerek geri döneceklerini düşünürken biri çıkıyor, onları ve yüklerini arabayla eve bırakıyor. Çocukları komşu çocuklarla oynayabiliyor. Bu da çok çekici, hatta büyülü onlar için.

“EMLAK HER GEÇEN GÜN DAHA DA PAHALILANIYOR”

Yatırım için doğru zaman olduğunu düşünüyor musunuz?

Dün en iyisiydi.. Bugün ikinci dereceden en iyi bir zaman.

Yarının geç olacağını mı anlayalım bu ifadenizden?

Geç değil aslında. Binalar her geçen gün daha da artıyor. Yavaş da olsa. Bugün alırsanız dünden daha az, yarından daha fazla yatırım geliri elde edeceksiniz. Bugün alınan emlak, maliyetler nedeni ile daha pahalı. Dün daha ucuz alacaklardı.

“İYİ ŞİRKETLER İLE ÇALIŞIYORUZ”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki partnerleriniz kimler?

Biz herkes ile çalışabiliriz. Ama genel olarak iyi şirketleri tercih ediyoruz. Sungur Group, Carrington, Kensington, Afik Group, Evergreen, Baştaşlar, Eurocoast gibi firmalar ilk aklıma gelen çalıştığımız firmalardır. Müşterilerimizin istekleri ve ihtiyaçlarını karşılayabilecek tüm firmalara kapımız açık durumda. Bir de detay belirteyim, İskandinav stili ev yapanlarla daha fazla çalışabiliyoruz.

İskandinav stilinde ne farklar var?

İskindinav stilinde inşaatın kalitesi yüksektir, başarılı müşteri hizmetleri vardır, evler ferahtır ve güzel bir final olur.

‘SON 6 AYDA SATIŞLAR İKİYE KATLANDI”

Kıbrıs’taki satışlarınızla ilgili biraz bilgi verebilir misiniz?

Dört yılımızı geride bıraktık ve satışlarımız oldukça yükseldi, bu son 6 aydır iki misli oldu diyebilirim.

Biz potansiyel müşterilerimizle İsveç ve Norveç’te, fuarlar ve geniş çevremizden tanışıyoruz.

Onlar da burada yaşama dair ders çalışır gibi araştırma yapıyorlar. Keşif ve yatırım turuna geldikleri zaman birçoğu yatırım yapmak adına karar vermek için hazır oluyor. Sadece Kıbrıs onlara göre mi, değil mi, onu değerlendiriyorlar.

Sonrasında biz onlara beğenilerine hitap edeceğini düşündüğümüz evleri gösteriyoruz, hangisini seçerlerse satın alıyorlar.

“İSKANDİNAV YATIRIMCI YATIRIMA KARARLI VE HAZIR GELİYOR”

Turlarda satış yüzde oranınız nedir?

Ortalama %98 satış ile biter bu gezilerimiz.

Bu demektir ki ülkemize gelmeden önce kararlı ve hazır geliyorlar.

Bu biraz uzun zaman alsa da, evleri görmeden emin olan müşteriler bu tura katılır.

Elbette herkes bu kadar ciddi kararları defalarca konuştuktan sonra almalı..

Bazen daha erken karar verip showtripe katılmak isteyebilirler ve aniden gelecek hafta ya da sonraki gün katılıyoruz diyebilirler. Fakat kafalarında gerekli süreci geçirmeleri uzun zaman alır.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır