2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Hisseli tapu nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi

24 Aralık 2018

Kuzey Kıbrıs emlak sektöründe oldukça duyulan hisseli tapu ne demek? Hisseli tapuda, hangi bilgiler yer alır ve hangi bilgiler yer almaz? Hisseli tapu satışı nasıl yapılır? Hisseli tapuyla ilgili merak ettikleriniz Kıbrıs Emlak Merkezi’nde…



Hisseli tapu nedir?

Taşınmaz mal tek bir kişiye ait olabileceği gibi birden çok kişiye de ait olabiliyor. Bir gayrimenkulün ortaklarını gösteren tapu çeşidine “hisseli tapu” deniyor.

Hisseli tapuda hangi bilgi yer alır?

Hisse sahipleri, “hissedar sahibi” olarak ifade ediliyor. Hisseli tapuda, taşınmaz malın mülkiyet sahipliğini paylaşan hissedarların isimleri ve sayı bilgileri yer alıyor. Böylelikle söz konusu gayrimenkulün kaç ortağa ait olduğu belirtilmiş oluyor.

Hisseli tapuda hangi bilgi yer almaz?

Hissedarların taşınmaz mal üzerinde hangi bölüme sahip oldukları belirtilmiyor. Hisseli tapu sahipleri arasında çıkabilecek anlaşmazlıkları ortadan kaldırmak için hisse sahipleri kendi aralarında hangi bölgenin kimin olduğuna dair yazılı bir hazırlanabilir.

Hisseli tapu satışı nasıl yapılır?

*Hisseli satışlarda en hassas konu, tapu üzerinde kayıtlı hissedarların tespitiyle başlayan süreç. Hisseli tapunun satış işlemi için tapuda kayıtlı her hissedarın tapuda kendi satış işlemini gerçekleştirmesi gerekir.

*Hissedarlar, istedikleri takdirde birbirlerine ya da hep birlikte bir avukata vekâlet vererek hareket edebilme seçeneğine sahip.

*Bazı durumlarda, hisse sahiplerinden sadece biri, hissesini satmak istemeyebiliyor. Bu kişinin satış iptali davası açma hakkı bulunuyor.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır