2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Henry Charles Estates Direktörü Arzu Aygın 2021 yılı stratejilerini anlattı..

24 Aralık 2020

2020 yılı tüm dünya için zor bir yıl oldu. Ancak aşının bulunmasıyla rahat bir nefes alındı ve yeni planlar yapılmaya başladı. Henry Charles Estates Direktörü Arzu Aygın ile hem mevcut şartları hem de 2021 yılı beklentilerini konuştuk. Detaylar röportajımızda..



2021 yılında, aşının da bulunmasıyla eski satış grafiğini hızlıca yakalayacağız dedi Henry Charles Direktörü Arzu Aygın.

Kuzey Kıbrıs emlak ve inşaat sektörü eski gücüne kavuşabilir ancak her zaman var olan ciddi sıkıntıya da değindi. İşi bilmeyen, piyasayı bozan, müşteriye doğru bilgi vermeyen ve emlak işiyle uğraşmaya çalışanlar.

Aslında karantinanın kalkması, uçuşların başlamasıyla, adaya yatırım yapacak olanların sayısı bir hayli fazla. Hem daha önce yatırım yapmış hem de yeni yatırım yapacaklar.

Cennet ada Kıbrıs’a ilgi devam ediyor ancak gelemiyorlar bugün ki şartlarda.

Arzu Hanım’la hem 2020 yılını hem de 2021 yılı stratejilerini konuştuk. Portföylerini geliştirerek devam ettiklerini, beklenen İngiltere akımını ve sektörü ilgilendiren daha bir çok konuyu da ekledik sohbetimize.

Sizin de keyifle okumanız dileğiyle.

2020 yılı global krizin yaşandığı zorlu bir yıldı, siz neler yaptınız, nasıl ilerlediniz pandemi döneminde?

Maalesef Covid 19 virüsü ve buna bağlı olarak yaşanan Pandemi tüm dünyayı etkisine aldı. Tüm ülkeler ve hemen hemen tüm sektörler gibi Kuzey Kıbrıs emlak sektörü de bu durumdan oldukça etkilendi.

Henry Charles Emlak olarak bizde tüm tedbirleri alarak ofisimizde en iyi emlak hizmetini vermeye devam ettik. Genel olarak turist ve yabancı yatırımcı olmaması sebebiyle, yerli piyasaya yönelerek bazı satışlar gerçekleştirdik.

Bazı uygun alım fırsatı yakalayan yerli alıcı pandemiyi olumlu yönde değerlendirdi. Bunun yanısıra İngiltere’de Pandemi zorlukları çekmiş olan bazı Kıbrıslı Türkler Kuzey Kıbrı’sa geri dönmek için yatırım hazırlıklarına başladı.

Bazıları ise hali hazırda alım yaptı bile.

“Pandemi döneminde de portföyümüzü geliştirmeye devam ettik”

Portföylerinizde son durum nedir?

Henry Charles olarak Pandemi döneminde de hız kesmeden portföyümüzü zenginleştirdik.

Özellikle Lefkoşa, İskele ve Gazimağusa bölgelerine gelen talepler doğrultusunda yeni inşaat projelerini portföyümüze kattık. Girne ve çevresi ile ilgili bazı arazi çalışmaları yaptık.

Ayrıca müteahhitler ve yatırımcılara sunmak üzere yatırım projeleri oluşturduk. Kısacası Henry Charles Estates 20 yılı aşkın tecrübesiyle adadın dört bir tarafında portföyü ile iddalı olmaya devam ediyor.

“Eski satış grafiklerini hızlıca yakalayacağız”

2021 yılı beklentileriniz ne yönde?

Öncelikle 2021 yılının tüm dünyaya sağlık, sıhhat ve afiyet getirmesini temenni ediyoruz. Bunu ardından aşılanma ve adamıza uçak seferlerinin artması ve karantina olaylarının kaldırılması temennisi ile beraber güzel satışların bunu takip edeceğini düşünüyorum.

Gerek internetten yeni tanıştığımız, gerekse uzun yıllardır yatırımcımız olan yurt dışında ikamet eden kişilerin gelmek ve yatırım yapmak için beklediklerini biliyoruz.

Serbest ve risksiz adaya gelişlerin sağlanacağı o günlerden itibaren tekrar eski emlak satış grafiklerimizi yakalayacağımıza eminiz.

2021 yılı için stratejiniz nedir?

Uzun senelerdir hizmet veren ve Kıbrıs’ın önde gelen emlakçılarından biri olarak bizim hedefimiz her zaman aynı yönde oldu.

En iyi ve en güvenilir hizmeti vermek, global olmak, doğru fiyat ve risksiz yatırımı yatırımcılarımıza sunmaktır.

Bu sebeple 2021 yılında da stratejilerimiz bu yönde oluşturduk.

Yatırımcılarımıza ve bizi seçen müşterilerimize en iyiyi sunmaya devam ediyoruz.

“Sektörün en büyük sıkıntısı, işi bilmeyip de piyasayı bozanlar”

Sektörünüzün daha da iyileşmesi için önerileriniz neler?

Sektörümüzün değişmez sorunu malesef çok fazla işi bilmeyen ve piyasayı bozan emlak işiyle uğraşmaya çalışan kişiler olması.

Ofisi olmadan, vergi yükümlüsü olmayan ve en kötüsü de alıcıyı yanlış yönlendiren bu kişilere yasal yaptırım uygulanması ve piyasanın bu yönde temizlenmesi gerek.

Kuzey Kıbrıs Emlakçılar Birliği’ne üye olan profesyönellerin yönettiği bir piyasa hem yatırımcılar hem inşaat firmaları hem de biz emlakçılar için çok iyi ve doğru olur.

Biz senelerdir bu mesleğe emek ve yatırım yapıyoruz. Bunun da karşılığını en iyi şekilde almak isteriz.

Yerli yatırımcı adanın potansiyelinin farkında, amacımız yabancı yatırımcıya da anlatmak”

Yerli ve yabancı yatırımcılar için mesajınız var mı?

Yerli yatırımcı zaten büyük ölçüde adamıza yatırım yapmanın ne kadar karlı olduğunun farkında. Ve imkan bulduğu ölçüde yatırım yapıyor.

Bizim asıl amacımız yabancı yatırımcıyı adaya çekmek ve tüm ekonomiye fayda sağlamaktır.

Pandemi sürecini iyi yönetmiş olmamız bize artı puan sağlayacaktır. Dünyanın değişen yeni yüzü insanları daha sakin ve kolay yaşam şartlarının olduğu yerleşim bölgelerine yöneltecektir.

Bu şartların hepsinin sağlandığı ve yılda hemen hemen 10 ay harika hava şartlarının olduğu cennet adamıza çok fazla talep olacağı kanaatindeyim. Biz Henry Charles Estates olarak emlak sahibi olmak isteyen yerli ve yabancı tüm müşterilerimize en iyi hizmeti vermek üzere burada olacağız.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ


Etiketler: , En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır