2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Henry Charles Estate Direktörü Arzu Aygın, Esentepe bölge yatırımını değerlendirdi.

15 Nisan 2018

Esentepe bölgesini yatırımcı için karlı bir alternatif olarak değerlendiren Arzu Aygın, bölgenin tercih sebeplerini de sıraladı.. İşte detaylar..



Esentepe bölgesinde nasıl bir gelişme izliyoruz?

Esentepe bölgesi doğal güzellikleriyle, günden güne gelişen yatırımlarıyla ve konum olarak Girne’ye yakınlığı ile yatırımcı ve inşaat firmaları için her zaman için gözde bölgelerden birisi olmuştur. Özellikle yabancı yatırımcıların ilgisini çeken Esentepe’de çeşitli inşaat firmalarımız yatırımlarına yaklaşık son 15 senedir devam etmektedir.

“GOLF TESİSİNİN AÇILMASI YATIRIMLARI HIZLANDIRDI”

Son 10 yılda yapı ve içerik olarak neler değişti?

10 yıl öncesine baktığımız zaman Esentepe’de çoğunluk olarak devam etmekte olan inşaat şantiyeleri görüyorduk.

Gerek yabancı müteahhitlik firmalarının gerekse yerel inşaat firmalarımızın yurt dışından gelen alıcılara hızla satış yaptıkları cazip bir bölgeydi. Özellikle 2003-2004 senelerinde başlayan ve 2007 senesinde tamamlanıp Kuzey Kıbrıs’taki tek uluslararası golf tesisinin açılması da Esentepe’deki yatırımları ciddi oranda artırmıştır.

2008-2010 seneleri arasında baş gösteren genel emlak krizleri tabi ki Esentepe’yi de etkisi altına aldı ve o dönemden sonra bir gerileme olduğu doğrudur.

Yatırımlar yavaşladı ve ilgi azaldı. Ancak 2015 itibariyle İskandinav ülkelerinin ilgisini çekmeye başlayan Esentepe tekrardan yatırımcı açısından cazip hale geldi.

“FİYATLAR ZAMAN İÇERİSİNDE DOĞRU FİYAT BANDINA ÇEKİLDİ”

Fiyatlarda değişimi nasıl kıyaslarsınız?

2002 sonrasında çevredeki yatırımlardan ve talep fazlasından dolayı fiyat olarak piyasalara yüksek giriş yapan Esentepe gayrimenkulleri zaman içerisinde doğru fiyat bandına çekildi. Şu anda ise özellikle deniz kenarları talep gören ve fiyat yükselişiyle de yatırımcısını sevindiren bir bölge oldu.

Şu an bölgede talep nasıl?

Henry Charles Estate olarak son dönemde Esentepe’ye olumlu talep alıyor ve hızlı satışlar gerçekleştirebiliyoruz. İnşaat firmalarının tapuları hazırlamasıyla birlikte ikinci el piyasasındaki gayrimenkuller uygun fiyatlardan Kıbrıslı yatırımcısıyla buluşuyor.

“DENİZ KENARI VE MANZARALI LÜKS PROJELER HALA İLGİ ODAĞI”

Ayrıca deniz kenarı ve manzaralı lüks projeler halen yabancı yatırımcının gündeminde. Otel konforu sağlayan tatil sitelerinde aileler Kıbrıs sıcağının ve sahillerinin tadını fazlasıyla çıkarıyorlar.

Peki Esentepe’nin tercih edilmesinin sebepleri nelerdir?

Zaman içerisinde Esentepe’de yaşayan popülasyonun artması ve böylece bölgede market, eczane, restoran, benzin istasyonu gibi gerekli yatırımların yapılması, Esentepe köy merkezindeki faaliyetler, bölge yakınlarında yapılan beş yıldızlı oteller, doğal sahil şeridi, golf tesisi, kaliteli yapılan inşaatlar ve lüks villalar Esentepe’nin tercih sebeplerinden sadece bazıları.

“YILLAR ÖNCE YATIRIM İÇİN DOĞRU BÖLGE OLDUĞUNU KANITLADI”

Yatırım için doğru bir bölge mi?

Esentepe yatırım için doğru bir bölge olduğunu bence yıllar önce kanıtladı. Birçok uluslararası ve yerli firmanın inşaatlarına devam ettiği ve yeni projelerle Esentepe’ye yeni soluk getirdiğini söyleyebiliriz.

Tabi bunun yanında inşaata başlamış ve 2008-2010 emlak krizlerinin ve talebin genel olarak düştüğü dönemde Esentepe’de inşaata başlamış ve finansal açıdan zorlanmış ve yapımı yarım kalan inşaat projeleri de var.

Burada en önemlisi doğru projenin sağlam firmalar tarafından yapılması halinde Esentepe’nin gerçekten doğru bir bölge olduğudur. Geniş arazi kapasitesi ile el değmemiş doğal güzellikleriyle Esentepe Girne’ye en yakın turistik bölgelerden biridir.

“PROJELER GENELDE TATİL EVLERİ ŞEKLİNDE HAZIRLANIYOR”

Bölgede ne tür konut tipleri var?

Esentepe’de sahil şeridinde ve yüksek tepelerinde manzaralı lüks villalar olduğu gibi 1+1’den başlayan ve 3+1’e kadar çeşitlilik gösteren iki katlı apartman konutları da oldukça yaygın.

En fazla iki kata kadar inşaata izin verilen bölgede, genel olarak tatil evleri şeklinde hazırlanan projeler, yüzme havuzları, tenis kortları, basketbol sahaları gibi sosyal alanlar ve bazılarının da SPA faaliyetleri bulunuyor.

  • “BÖLGEDE ŞU DÖNEMDE ÇOK FAZLA RE-SALE VAR”

    Mevcut fiyatlar nasıl?

    Esentepe’de şu anda çok fazla re-sale dediğimiz ikinci el satılık konut bulunmaktadır. Tabiki arz fazlasından dolayı fiyatlar çok uygun ve yatırım için çok karlı olmakta.

    İkinci el 2+1 dairelerin fiyatları 10 senelik tatil sitelerinde 50 bin sterlinden başlayan fiyatlarla bulunabiliyor. Bunun yanında deniz sahil şeridinde yeni sıfır lüks projelerde 2+1 fiyatları 115 bin sterlinden başlıyor.

    Yatırımın kira ile geri dönüşü kaç yıl?

    Çevrede yeni açılan otellerde çalışan personelin talepleriyle ve Girne merkezde kiraların yüksek olma sebebiyle Esentepe’ye talep söz konusu.

    Buna bağlı olarak uygun alınan ikinci el apartman dairelerinde kira ile geri dönüşü 10-13 sene arasında değişmektedir.

    Arazi fiyatları ise gün geçtikçe artıyor ve fazla dönümlerde sahil şeridinde arazi bulmak zorlaşıyor. Yeni ve lüks projelerde otel konforu sağladığı için fiyatlar gün geçtikçe artıyor.

    “YATIRIMCI İÇİN KARLI BİR ALTERNATİF”

    Gelecek 10 yıl içinde Esentepe’nin potansiyelini nasıl değerlendiriyorsunuz?

    Esentepe gün geçtikçe potansiyeli artan, yatırımların artmasıyla gelişen doğal bir bölgemizdir. Şahsen doğru yatırımların ve doğru projelerin hayata geçirilmesi sayesinde Esentepe Kıbrıs’a yatırım yapmak isteyenlerin gündeminde olmaya devam edecek ve yatırımcı için karlı bir alternatif olarak değerlendirilecektir.


    Etiketler: , En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

    Listeleri Karşılaştır