2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Henry Charles Estates Brokerı Arzu Aygın’dan 2019 ve 2020 yılı değerlendirmesi..

20 Aralık 2019

Henry Charles Estates 2019 yılını başarıyla geride bıraktı ve 2020 yılına hızlı bir başlangıç yaptı. Yılların verdiği tecrübe ve dürüstlükle yoluna devam ediyor. 2019 yılı nasıl geçti, 2020 yılı nasıl başladı ve sektörün daha da ileriye gitmesi için neler yapmak gerekiyor? Tüm bu soruları Kıbrıs Emlak Merkezi okurları için cevapladı Arzu Aygın..



2019 yılı Kuzey Kıbrıs inşaat ve emlak sektörü için zorlu bir yıldı. Yıllardır bu sektöre hizmet veren firmalar bu durumu ön görerek hareket etti ve 2019 yılını başarıyla tamamladı.

Henry Charles Estates de 2019 yılından güçlenerek çıktı. 2020 yılına hızlı bir başlangıç yaptı. İşte yeni pazarlara açılan, yatırımcılarına karlı fırsatlar sunan, her koşulda dürüstlük ilkesinden vazgeçmeyen Henry Charles Estate Brokerı Arzu Aygın ile yaptığımız 2019-2020 yılı değerlendirme röportajı..

– Firmanız neler yapıyor?

Henry Charles Estates 2019 yılını başarılı bir şekilde geride bırakırken hızlı bir şekilde 2020 için yoğun çalışmalara başladı. 2020 yılının ilk günlerinde alınan yeni kararlarla birlikte 20 senedir değişmeyen yatırımcılarımıza en iyi yatırımı sunma, yeni pazarlara açılma ve her koşulda dürüstlük stratejilerimiz bu yılda devam etmektedir. Uzun senelerdir piyasada olduğumuz için başarının sırının her geçen zaman daha da fazla çalışmak olduğunu biliyoruz. Bu yüzden de 2020’de daha fazla çalışmak için kollarımızı sıvadık diyebiliriz.

– 2019 nasıl geçti?

Malum piyasa şartları tabiki tüm işletmeleri belli oranda negatif yönde etkilemiştir. Kimse de bunun aksini söyleyemez çünkü sadece sektör olarak değil genel olarak ekonomik şartların olumsuz etkilendiği bir dönemden geçtik. Henry Charles Estates olarak bizde olumsuzluklardan minumum etkilenebilmek için bazı tedbirler aldık. Sonuç olarakta 20 seneye yakın bir süreçte bunun gibi birçok kriz atlatmış bir firma olarak stratejimiz; her zaman müşterilerimizin doğru yatırımı en iyi şekilde yapmalarını sağlamaktır. 2019 yılında bu doğrultuda satışlarımız tamamlayıp, yatırımıcılarımızın isteklerini elimizden geldiğince gerçekleştirdik.

– 2020 beklentileriniz ne yönde?

Henry Charles Estates olarak 2020 yılı beklentilerimiz olumlu yönde. Her ne kadar piyasalardaki olumsuz hava devam etsede, yeni senede karlı satışlar yapılabileceğini öngörüyoruz. Gerek faizlerin düşmesi, gerek dövizdeki istikrar, bekleyen yatımcıları yatırım yapmaya heveslendiriyor. 2019 yılında önünü göremeyen yatırımcıların, 2020 senesinde daha fazla seçenek bulacakları ve peşin alımlarda hatırı sayılır indirimlerle yatırım yapabilecekleri bir sene olmasını bekliyoruz.

– Sektörünüzün daha da iyileşmesi amacıyla yeni yıl için önerileriniz neler?

Şu anda sektörümüzde en önemli sorun güven sorunudur. Bunu aşmamız için tüm sektöre yön veren firmalara iş düşüyor. Yapılan her türlü iyi iş, karlı yatırım ve kaliteli inşaat Kuzey Kıbrıs’a yatırımcı gelmesini arttırıyor. Aynı şekilde yayılan her türlü kötü haberler de olumsuz etkiliyor. Özellikle iletişimin ne kadar hızlı olduğunu ve sosyal medyanın ne kadar yaygın kullanıldığını da göz önünde bulundurup, doğru olup olmadığını bilmediğimiz kötü haberleri yaymamızın sektörü ne kadar kötü etkilediğinin bilicinde olmamız gerekir diye düşünüyoruz. Önerimiz; emlak piyasamızı elbirliğiyle kaynağının doğru olmayan haberler ile bulandırılmaması, mutlaka doğru bilginin yayılmasının sağlamaktır.

– Yatırımcılara mesajınız nedir?

Yatırımcılar 2019 yılını incelediklerinde aslında Kuzey Kıbrıs’ta yatırımlarının ne kadar güvende olduğunu deneyimlediklerini tahmin ediyoruz. Bu kadar kötü geçen ekonomi ile 2019 yılında bile gayrimenkul fiyatlarının dramatik bir şekilde düşmediği, kiracı bulmakta zorlanılmadığı herkes tarafından bilinen bir gerçek. Bu da gösteriyor ki, halen diğer ülkelere bakıldığında ucuz kalan Kuzey Kıbrıs gayrimenkulleri yatırımcı için her yönüyle cazip. Bu yüzden yatırımcılara Kuzey Kıbrıs’tan 2020 senesinde yatırım yapmaya devam etmelerini ve en iyi bilinen, tavsiye edilen emlak firmalarından ve gerek kalitesini gerekse güvenirliliğini ispatlamış inşaat firmalarından alım yaptıkları sürece yanılmayacakları mesajını vermek istiyoruz.

– Kıbrıs Emlak Merkezi için düşünceleriniz…

Kıbrıs Emlak Merkezi bizim gözümüzde güvenilir bilgi merkezi olması ile bilinen profesyonel bir organizasyondur. Yıllardır üyesi olduğumuz kuruluş yatırım yapmak isteyen her türlü yatırımcının doğru bilgiye en kısa yoldan ulaşabildiği bir kaynaktır. Bizde emlak şirketi olarak haber ve ilan bölümünden faydalanıyoruz ve diğer birçok firma gibi sektörel haberleri ve ilanlarımızı bu siteden yayınlamayı uygun buluyoruz.


Etiketler: , En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır