2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Hangi Ev Boyutu Beklentilerinizi Karşılıyor?

12 Ağustos 2016

Ev satın alan ya da kiralayan hemen herkes; evin kira bedeli ya da satılma ederinin yanı sıra evin kaç metrekare olduğunu da mutlaka öğrenir.



Ev satın alan ya da kiralayan hemen herkes; evin kira bedeli ya da satılma ederinin yanı sıra evin kaç metrekare olduğunu da mutlaka öğrenir. Genellikle varsayımlardan hareketle taşınılan ve satın alınan evlerin kimi zaman gereğinden fazla büyük olduğu da sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Bu noktada beklentileri ve çeşitli kullanım senaryolarını ele almak faydalı olabilir.
Gereksinimleriniz Kaç Metrekare Ediyor?
Bireysel ya da ailece kullanım gibi çok fazla değişkene göre belirlenebilecek evler, öngörülemeyen durumlar ya da hesapta olmayan detaylar neticesinde yanlış boyutlarda seçilebilir. Tek başına yaşayanlar yatırım amaçlı değil de yalnızca barınma amaçlı bir ev seçmek durumundaysa, ev içerisindeki faaliyetlerinin neler olacağını, haftada kaç gün, günde kaç çalıştıkları gibi detayları dikkate alması yerinde olur. Zira evde geçirilen zaman, iş çıkışlarındaki birkaç saat ve tatil günleriyle sınırlıdır. Ancak çalışmalarını evden sürdürenler ve çalışmaları süresince ferah bir ortama ihtiyacı olanlar için beklentiler ve talepler değişiklik gösterebilir.
Aile olanlar içinse durum hayli farklı seyredebilir. Özellikle ailede çocuk varsa ya da ebeveynler, ilerleyen zamanlarda çocuk planlıyorsa kiralanan ya da satın alınan evin oda genişlikleri, oda yapıları ve elbette evin genel büyüklüğü daha ön plana çıkar. Çocuk odası ihtiyaçlarının yanı sıra geniş yapıdaki odalar, gerek ebeveynlerin gerekse çocukların daha rahat etmeleri noktasında önem kazanır.
Mutfak, Banyo ve Hobi Odaları Ev Seçimindeki Önemli Faktörler
Ev kiralanırken ya da satın alınırken dikkat edilen alanlar arasında bulunan mutfak ve banyo, evin genel büyüklüğünü de yansıtan bölümlerdir. Zira düşük metrekareli evlerin mutfak ve banyo boyutları da genellikle düşük tutulur. Özellikle mutfakla ilgilenmeyi seven ve konuklarını zaman zaman mutfakta ağırlamayı seven aileler, mutfakları görece geniş evlerden yana tercihlerini kullanır. Bunun yanında banyo da gerek çeşitli aksesuarların gerekse çamaşır makinesi ve kurutucu aygıtların konumlandırılması noktasında önemli rol oynar.
İşten arta kalan zamanlarınızda çeşitli sanat dallarıyla uğraşıyorsanız ve yaşadığınız evin bir odasını bu yönde düzenlemek istiyorsanız, beklentilerinizi ve gereksinimlerinizi karşılayan evleri kiralamanız ya da satın almanız uygun olur. Tüm bunların yanında ev boyutu, evin; yaz aylarında soğutulup kışın ısıtılması, temizliğinin yapılabilmesi, ebeveyn banyosunun bulunması, ev sineması için uygun olup olmaması gibi çok sayıda durum üzerinde de etkilidir.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır