2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Girne’deki otel inşaatı için ‘yıkılsın’ talebi!

19 Ağustos 2016

Kıbrıs ekonomisi yeni yatırımlarla canlanıyor ama bazen bu yatırımlar kural tanımıyor. İddiaya göre Girne’de inşa edilen bir otel de bu şekilde yükseliyor. KTİMB Başkanı Gürcafer, inşaat için dikkat çeken açıklamalar yaptı.



Kıbrıs İnşaat Müteahitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Mahkeme’nin ara emri verdiği Kaya Grup’a ait otel inşaatında izinsiz olarak çıkılan katların hala yıkılmamış olmasını eleştirdi.
Girne, Alsancak, Lapta, Çatalköy ve Esentepe Belediyeleri’nin, Girne İkinci Bölge Emirnamesi Değişikliği ile ilgili meslek odaları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve Girne halkını bilgilendirme amaçlı düzenlediği toplantıya katılan Kıbrıs İnşaat Müteahitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, burada yaptığı konuşmada hukukun üstünlüğünü savundu.
“DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZİ HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜDÜR”
Birlikten yapılan açıklamaya göre, “Demokrasinin vazgeçilmezi hukukun üstünlüğüdür. Eğer bir ülkede hukuk herşeyin üzerinde ise orada demokrasi vardır; değilse, o zaman demokrasi yalnızca birilerinin çıkarlarına araç olmaktır” diyen Gürcafer, Mahkeme’nin ara emri verdiği Kaya Grup’a ait otel inşaatı izinsiz olarak çıkan katların hala yıkılmamış olmasını eleştirdi.
Gürcafer açıklamasında şunları ifade etti:
“Hepimiz biliyoruz ki emirname değişikliğinin gündeme gelmesinin nedeni o iki kattır. Benim mahkemem o iki kat ile ilgili ara emri vermiş, biz burada teknik olarak kendilerini nasıl kurtaracağımızı konuşuyoruz. Öncelikle yapılması gereken mahkemenin görüşüne saygı göstererek o ikin katın yıkılmasıdır. Eğer mahkeme bir ara emri verdiyse, belediye ve kaymakamlık gitsin o katları yıksın. Çünkü hukukun hakimiyeti ve üstünlüğü herşeyden önce gelir. Burada sorun çok önemlidir, hukuk katledilmiştir. Sadece Girne’nin değil bütün ülkenin planlanarak kurtarılması gerekiyor.”


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır