2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Geleceği planlamak için geçmiş üzerinde çalışmak

22 Ağustos 2016

Küçük de olsa bir emlak ofisi sahibiyseniz, bu sektöre girmenizin nedenlerinden biri mutlaka kendi kendinizin patronu olmanın getirdiği cazibe olmuştur. Ancak bu sektörde eğer kendinizin patronu olmaya odaklanmayanlardansanız, daima sektörün gerisinde kalmaya mahkumsunuz demektir. Kendinizin patronu olmak demek, yaptıklarınız üzerine analizler çıkararak bir durum değerlendirmesi yapmak demektir. İşte haberin devamı…



Başarılı olan küçük emlak ofisi işletmeleri, daima nerede durduklarını ve hangi konumda olduklarını analiz ederler. Kullanabilecekleri ve sahip oldukları kaynakları ve yatırımlardan ne kadar getiri sağladıkları konularında geriye bir bakış yaparlar. Yaptıkları bu analizleri ise gelecek yatırımlar hakkında yeni kararlar almak için ve uzun vadeli karlılığı arttırmak için bir hedef belirlemekte kullanırlar.
Kendinizle bu tarz konularda bir toplantı yapmaz ve bulunduğunuz durum ile yüzleşmezseniz, kendinize ve işletmenize gerçekten büyük kötülük etmiş olursunuz. Fakat endişelenmeyin, bu karmaşık ve geri dönülemez bir durum değildir. Her yeni sezona girerken bir planlama yapmanız için kendinize sorabileceğiniz beş tane basit soru ile kendinizi toparlamanız mümkün.
1. En iyi müşterilerim kimler?
80-20 kuralını duymuşsunuzdur. Pareto ilkesi olarak da bilinen bu kural, satışların yüzde 80’i müşterilerin yüzde 20’sinden gelir mantığı ile duruma yaklaşır. Dolayısıyla müşterilerini kim ve onlar için ne tür işler yapıyorsunuz sorusunun cevabını kendinize vermeniz önemlidir. Eğer geçmiş yıllardaki en kârlı müşterilerinizi bilir ve onların kiralama özelliklerini, satın alma kriterlerini ortaya çıkartırsanız, daha fazla müşteri için aynı ihtiyaçlar üzerine yoğunlaşabilirsiniz.
2. En iyi müşterilerim nereden geliyor?
En iyi müşterileriniz nasıl sizin müşteriniz olmuştu? Onların size ulaşmasında mutlaka bir şeyler aracı oldu. Bir yönlendirme grubu, kişisel web siteniz veya önceki müşterilerin referansları üzerinden size ulaştılar. En iyi müşterilerinizin size ulaşmak için başvurduğu kaynakları bilmeniz, bu kaynakları geliştirmek için daha az zaman ayırmanıza ve müşteri kazanma metotlarını yönetmenize yardımcı olur.
3. En etkili harcamaları hangi alanda yapıyorum?
Hangi muhasebe yazılımını kullanırsanız kullanın, pazarlama bütçenizi nerelere harcadığınızı gösteren 12 aylık bir rapor çıkarın. Bu alanlar arasından hangisinden geri dönüşüm ve getiri daha fazla olmuş? Tahminlerinizin yukarısında sonuç veren alanlar hangileri? En iyi sonuçları veren pazarlama giderlerini incelediğiniz zaman, bütçenizi gelecek aylar için nasıl bir dağılıma tabi tutacağınızı da daha iyi görebilirsiniz.
4. Zamanımı en etkili nelere harcıyorum?
Pazarlama bütçenizi hazırlarken size en önemli kaynaklık edecek şey gözlem yapmaktır. Zaman sizin en değerli varlığınızdır. Yoğun bir hafta içerisinde genellikle bunu göz ardı edersiniz. Sezonluk bir planlama yaparken geçmiş aylar boyunca zamanınızı işin hangi alanlarına harcadığınız üzerine gözlem yapmanız, ne tür yatırımlara yönelmeniz gerektiğini size gösterebilir. Open house etkinlikleri, mülk gösterimi, ofisinizdeki çalışma alanlarına harcayacağınız zamanı da bu şekilde daha iyi planlayabilirsiniz.
5. İşimi en iyi nasıl planlayabilirim?
İlk dört soruya vermiş olduğunuz cevaplardan sonra sıradaki yapmanız gereken şey, bu değişikliklere uyum sağlamanız için öne alacağınız yapılacaklar listesini nasıl hazırlayacağınızı kendinize sormaktır. Artık en iyi müşterilerinizin hangi kriterlere sahip olduğunu, nerelerden müşteri edindiğinizi, zamanınızı ve paranızı nasıl harcadığınızı ortaya çıkardınız ve patron kimliğinizi gözler önüne serdiniz. Sonraki kararınız, bu konularda verdiğiniz kararlar ve yenilikleri uygulamak için silkinmek ve nasıl bir yeni planlama yapacağınıza karar vermektir.
Takviminize bakın ve yeni yapılacaklar listenizi tarihlere göre yazın. İlerleyen aylar içerisinde bu değişikliklerin size ne gibi farklılıklar getirdiğini yeniden gözlemlemeyi de unutmayın.
Patron olmak, kulağa hiç de kolay bir şey gibi gelmeyebilir, ancak işinizdeki tüm alanlar üzerinde gözlem yaparak kendi kendinizin patronu olmak ve işinizi yönetmek pek de zor olmasa gerek. Ciddi bir sorumluluk duygusu ve birkaç ayda bir hazırlayacağınız disiplinli planlama ile bu işin altından kalkabilirsiniz.
Sonuçların ne kadar güçlü olduğuna inanamayacaksınız.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır