2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Gayrimenkul yatırımcıları dikkatli olun: kiralık gayrimenkulün riskleri

17 Temmuz 2016

Bir gayrimenkulü almadan önce sizlere ciddiye almanız gereken bir dizi tavsiyede bulundık. İşte detaylar…



Gayrimenkul sektöründe yatırım yapmayı düşünenler için pek çok kitap ve dergi piyasaya sürülüyor. Bunun yanı sıra ‘profesyonel danışmanlar’ da seminerler düzenleyerek yatırımcılara yol göstermek istiyor. Belli bir nakde sahip yatırımcılar için gayrimenkul alıp kiraya vermek mantıklı bir seçenek olarak düşünülebilir.
Evet, bu şekilde zengin olmak mümkün, ancak zengin olma hayalleri kurarken kimse kaybetmek istemez değil mi? Kitaplar, dergiler, seminerler gayrimenkul yatırımının sizleri kolay ve hızlı şekilde zengin yapacağını anlatırlar. Bu o kadar da kolay değildir.
Bir ev satın alıp kiraya vermek ve düzenli bir gelir sahibi olmak kulağa hoş geliyor olabilir, ancak bir ev sahibi olmanın ne anlama geldiğini iyi düşünmek gerekiyor. Kırık lavabolar, tıkanmış tuvaletler, kiracı tarafından daireye verilen zarar, geç ödemeler ve hatta bazen ödenmeyen kiralar… Yeni bir kiracı bulabilmek için önceki kiracının sizlere açtığı bu masrafları karşılamalısınız.
Yine bunun için doğru tercihleri yapmalı, arızaları giderecek işi bilen ustalar bulmalı ve uzun telefon görüşmelerine hazır olmalısınız. Eğer evi krediyle aldıysanız kredi kontrolleri, sigorta, hukuk danışmanlığı, kira için vereceğiniz ilanların reklam ücretleri, bunları da hesaba katmalısınız.
Tüm bu problemlerle yüzleşmeden önce, yani bir gayrimenkulü almadan önce www.kibrisemlakmerkezi.com sizlere ciddiye almanız gereken bir dizi tavsiyede bulunuyor.
§ Çok iyi bir fırsat olduğunu düşündüğünüz bir gayrimenkule neden hemen para yatırasınız? Sonuçta her zaman iyi fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Bunun yerine profesyonel emlak danışmanlarının size sunacağı teklifleri incelemelisiniz.
§ Gayrimenkulünüzü kiraya vereceğiniz insanların daha önceki sözleşmelerini inceleyin. İstikrarlı bir ödeme grafiği varsa ve uzun yıllar aynı evde kalmışsa güven duyabilirsiniz.
§ Gayrimenkulü kredi ile alacaksınız, ne kadar taksit ödeyeceğinizi iyi hesaplayın. Unutmayın her ay sonu sabit bir ödeme bekliyor olacak. Bunun için gayrimenkulün getireceği kirayı ve ödeyeceğiniz krediyi kendi bütçenizle denk getirmeye çalışın.
§ Gayrimenkulün net piyasa fiyatını öğrenmeye çalışın. Kredi ile çok yüksek fiyata alacağınız bir gayrimenkul, ödemeler bittiğinde hanenize eksi olarak yazılabilir.
§ Gayrimenkulü mutlaka kiraya verebilirim gibi düşünerek yatırım yapmayın. Kiracı olsa da olmasa da gayrimenkul vergileri, sigorta, kamu hizmetleri ve aidatları ödemek zorundasınız.
§ Gayrimenkulünüzü ve sizi korumanın en iyi yolu kendinizi profesyonellere emanet etmektir. Hem gayrimenkulünüzün piyasadaki kira değerini tespit etmek hem de yapacağınız kira kontratını aleyhinize olmayacak şekilde düzenletebilmek için profesyonel emlak danışmanlarıyla iletişime geçmelisiniz.
§ Bazen sizinle hiçbir alakası olmayan konular ya da olaylar mülkünüze zarar verebilir. Peki, bu zarardan nasıl kurtulabilirsiniz? Doğal afetler ya da kaza sonucu ortaya çıkacak hasarları önleyecek süper güçlere sahip değilseniz, deneyimli sigorta firmalarından birine evinizi sigortalatmalısınız. Yıl bazında gözünüzde büyüyen ücretler başınıza böyle bir kaza geldiğinde çok işinize yarayacaktır.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır