2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Gayrimenkul sektöründe gençlere yönelik reklam pazarlaması

14 Ağustos 2016

Teknoloji geliştikçe yaşam koşulları da değişiyor. Elbette reklamcılık ve trendler de değişime paralel ilerliyor. Peki gayrimenkul sektöründe reklam pazarlamasında durum ne? İşte detaylar…



Facebook, Youtube ve Instagram gibi sosyal medya platformlarındaki reklamlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yapılan bazı araştırma sonuçları gösteriyor ki gençler sosyal medya reklamlarından hiç hazzetmiyor. Ancak yeni nesil her yeniliğe daha kolay adapte olabildiği gibi reklamları göz ardı etmenin ve onlara alışmanın da yolunu bulmuş durumda.
Örneğin sosyal medya reklamları hakkında ne hissettiğini ve nasıl tepki verdiğini sorduğumuz bir lise öğrencisi olanEnver bize şöyle karşılık veriyor: “Sosyal medyada gerçekten çok fazla reklam var. Birkaç tane paylaşım ve ardından reklam geliyor. Sonra yine birkaç paylaşım ve yine reklamlar… Onlar her yerdeler. Ama artık beni rahatsız etmiyorlar. Çünkü onları gördüğüm zaman direkt scroolu aşağı kaydırıyorum ve es geçiyorum.”
Reklamları es geçmek! Bu davranış, bir pazarlamacının en korkulu rüyasıdır. Fakat Enver’in temsil ettiği yeni neslin reklamları es geçmesine rağmen, onların hoşlandıkları ve dikkatlerini çeken bir reklam tarzı mevcut. Sponsor video olarak sosyal medyada yayımlanan ve yarı ünlülerin “etkileyiciler” olarak kullanıldığı bazı reklamlar gençler tarafından gerçekten ilgi çekici olabiliyor. Özellikle bir markanın fanı olan gençlerin dikkatini çeken bu etkileyiciler, bu nedenle her gün sayısını daha çok arttırıyor.
Bazen milyonların satın alma tercihlerini etkileyebilen bu tür reklamlar, para ödeyeceklerini bildikleri halde gençlerin bu reklamlar üzerinden satın alma yapmalarını sağlayabiliyor. Enver de bu reklamların kendi tercihlerini ve beğenilerini değiştirmeye yönelik olduğunun farkında olan gençlerden birisi. Ama o, inanmadığı ve beğenmediği bir şeye para ödemeyeceğini söylüyor: “Onlar benim reklamda gördüğüm şeye para ödeyeceğimi düşünüyorlar, ama ben onların fikirlerini yansıtan bir şeyi neden dinleyeyim ve ona para ödeyeyim?”
Trende Göre Değişen Reklamlar
Pazarlamacılar, gençlerin reklamlara ilgisinin artması için etkileyicilere bazı teşvik edici imkânlar teklif ediyorlar. Bu sayede gençlerin marka bağlılığını güçlendirmeye çalışıyorlar. O nedenle günümüzde gençlere hitap eden ve onların konuşma tarzlarını veya giyim tarzlarını kullanarak yapılan reklamların sayısı artmış durumda. Özellikle sosyal medya reklamları, gençler arasında gelişen trendler üzerinden yürüyor diyebiliriz.
Hatta bazı reklamlar, gençler arasında ilgilerini çekecek yeni bir trend yaratarak marka adını onların diline dolaması yolunu tercih ediyor. Sosyal medyadaki komik videolar üzerinden yapılmaya başlanan videolar buna en güzel örnektir. Düğün videolarındaki komik danslar veya komik kedi videoları reklamlarda oldukça sık kullanılan kaynaklar haline geldi.
Bu tür reklamların yığın haline geldiği en önemli platform Youtube’dur. Canlı bir vlogger kaynağı olan Youtube’da, pazarlamacılar bu ortam üzerinden çıkan “mikro etkileyicileri” keşfetme peşine düşüyor. Hazırladığı videolar ile kendi çapında bir kileye ulaşmayı başarmış, sadık takipçilere sahip vlogger’lar, artık reklam pazarlamacıları tarafından keşfediliyor ve genç nesli etkileyecek bir reklam kampanyasının içine dahil ediliyor.
Gayrimenkul Sektöründe Gençlere Yönelik Reklam Yapmak
Emlakbroker.com ekibinin yapmış olduğu araştırmaya göre gençlerin reklamlara verdiği tepkimeleri şu şekilde özetleyebiliriz: “Gençler, daha sıradan olan reklamlara daha çok tepki veriyorlar. Sosyal medya üzerinden gördükleri sponsor reklamlarını kendilerine daha özel buluyorlar ve onları profillerinde yönetme imkânına sahip oldukları için onları daha iyi benimsiyorlar.”
Gayrimenkul sektöründe hizmet veren reklam pazarlamacıları açısından bu bilgiler son derece önemli. Belki genç nesil direkt olarak bir gayrimenkul profesyonelinin hitap edeceği kitle olmayabilir. Çünkü genç nesil bir ev alma veya ev satma gücüne sahip değildir. Ama örneğin çok sayıda öğrencinin kirada ve apart binalarda kaldığı ülkemizde, genç nesli bu açıdan yakalamak mümkün olabilir.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır