2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Gayrimenkul nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi

10 Ekim 2018

Kuzey Kıbrıs emlak sektöründe oldukça duyulan gayrimenkul ne demek? Gayrimenkul yatırımında olması gereken özellikler neler? Peki, kârlı gayrimenkul yatırımı nasıl yapılır? Gayrimenkulle ilgili merak ettikleriniz, Kıbrıs Emlak Merkezi’nde…



“Gayrimenkul” Arapça kökenli bir kelime (ġayr + menḳūl).

Gayrimenkul; ev, arsa, arazi, dükkân, tarla, bahçe vb. taşınamayan mülk, taşınmaz demek. Yani bu mülklerin taşınamayan niteliğe sahip, ekonomik olarak değerli, nakde çevrilmesi ya da bir değerle ifade edilmesi mümkün olan kıymetli gereçleri ifade ediyor.

Peki, gayrimenkul yatırımı nasıl yapılır?

Gayrimenkul kârlı ve risksiz olması nedeniyle diğer yatırım araçları arasında öne çıkıyor. Yüksek getirisi nedeniyle ilgi gören gayrimenkul, yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor.

Peki, satın aldığınız gayrimenkulünüzde hangi özellikler yer almamalı? İşte size birkaç öneri:

*Kentsel dönüşüm kapsamında bulunması ve deprem riskine sahip bölgede olmaması gayrimenkulün değerini katlar.

*Yatırımda altın kural alırken kazanmaktır. Yatırım uzmanları da bu kuralı sürekli hatırlatır. Bu nedenle eğer doğru fiyata bir gayrimenkul alırsanız ileride daha fazla kazanç sağlamanız mümkün olur. Örneğin, bir konutu temelden almak daha avantajlı.

*Bitmiş bir konut alırken de kira / fiyat oranı çok önemli bir kriter. Alacağınız konutun en fazla 160 ile 180 ayda kendini amorti etmesi gerekir. Bunu hesaplamak için de alım fiyatını kira bedeline bölmeniz yeterli olur. Bu nedenle gayrimenkuklünüzün kira çarpanını iyi hesaplamalı ve geri dönüşüm süresini iyi değerlendirmelisiniz.

*Arsa yatırımı yapılırken de özellikle imarlı arsaların tercih edilmesi gerekir. Ayrıca arsanın şekli ve konumu da değer artışında ve satışının kolay olmasında etkili olur. Bu nedenle gayrimenkulünüzün özelliklerini, yani ekspertiz raporunu iyi öğrenmeniz gerekir. Bu noktaları da dikkate almayı ihmal etmeyin.

*Yatırımda kazanmak için zamanlamaya dikkat etmek de büyük önem taşıyor. Çünkü uygun fiyata aldığınız bir gayrimenkulü değeri arttığında satmanız kazanç elde etmenizi sağlıyor. Bu nedenle kriz dönemlerinde alım yapmaya özen gösterin. Çünkü bu dönemlerde gayrimenkullerin fiyatı daha uygun olur.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır