2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Gayrimenkul Konumunun Getirdiği Artılar ve Eksiler!

21 Haziran 2017

Emlak satışlarında en çok dikkat edilen unsurlardan biri konumdur. Hatta bu konu o kadar önemlidir ki internette “konum, konum, konum” şeklinde pekiştirme yapılarak bu konuya dikkat çekilen çok sayıda makale bulabilirsiniz. Elbette ki bunun bir sebebi var. Konum, evlerin bulunduğu yere bağlı olarak değerinin artmasını veya azalmasını sağlayan bir unsurdur. Mükemmel özelliklere sahip bir ev bulunduğu konum nedeniyle değersizleşirken özellikleri düşük bir ev hiç olmadığı kadar değerlenebilir.



Konumuna Göre Tercih Edilen Evler
Unutmayın ki eğer sonradan sorun yaşamak ve memnun olmayan müşteriler ile karşılaşmak istemiyorsanız müşterileri yönlendirirken konum ve mahalle bilgisini onlara çok net şekilde açıklamanız gerekir. Onların doğru evi yanlış yerde satın almalarına vesile olmamalısınız. Alıcı müşteriler, doğru yerde yanlış bir ev satın aldıklarında evini yeniden şekillendirebilir ve evini istediği gibi düzenleyebilir. Ancak doğru evi yanlış bir yerde satın aldıklarında toprağa bağlı olan binayı taşıma imkânları yoktur. O zaman doğru konumun ne gibi unsurlara sahip olduğunu saymakla başlayalım.

En Çok Tercih Edilen Okullar

Çocuklu ev alıcıları, çocuklarından eğitimlerinden endişe edecekleri için en çok tercih edilen okulların bulunduğu bir yerdeki eve daha çok para harcama isteği duyacaktır.

Dinlenme Yerleri ve Doğal Mekânlar

Çevresinde nehir, göl, deniz ve park alanları bulunan evler, muhtemel bir doğal felakete yol açmıyorsa konumu nedeniyle değer kazanır. İnsanlar, görsel olarak çekici ortamlara yakın olmayı isterler.

Manzaralı Alanlar

Bazı evler çok hızlı satılırlar, çünkü şehir manzarasının panoramik görüşüne sahiptirler. Hatta bazen evin penceresinden görünen denizin küçücük bir bölümü bile o eve cazibe kazandırabilir. Diğer tercih edilen manzaralar ise dağlar, yeşil alanlar veya golf sahalarıdır.

Eğlence ve Alışveriş Mekânları

Birçok şehirde sinema salonlarına, restoranlara ve butiklere yürüme mesafesinde olan evlerin, şehir dışındaki yerlerden daha pahalı olduğunu görürsünüz. Birçok insan eğer yürüyerek gidebiliyorsa araç kullanmamayı tercih eder.

Uyumlu Mahalleler

İnsanlar, kendileri ile benzer değerleri yaşayan evlere yönelme eğilimindedir. Ev satın alanlar, çoğunlukla kendi aile yapıları, yaşları veya diğer demografik özellikleri ile benzerlik gösteren yerler ile ilgilenirler.

Ekonomik Kararlılık Gösteren Yerler

Zaman içinde değişen ekonomik dengelere rağmen konut ekonomisini koruyan bir bölgeden ev almak, ev alıcılarına her zaman için daha fazla güven verir. Satın alacakları evin değerinin kolay kolay düşmeyeceğini bilmek isterler.

Toplu Taşıma, Sağlık ve İşyeri İmkânları

Çoğu insan doktora giderken veya işyerine giderken saatlerinin geçmesini istemez. Yaşlılar acil servislere yakın konumda olmayı ve çalışanlar işyerlerine yakın olmayı tercih eder. Seyahat süresinin kısa olduğu yerler bu nedenle evlerin değerini arttırır.

Sokak Üzerindeki Konum

Bazı alıcılar sokağın köşesindeki evleri tercih ederler. Ancak çoğu ev alıcısı sokağın ortasında kalan evleri almayı daha çok düşünür. Böylece daha güvenli olacaklarına inanırlar.

Konumuna Göre Tercih Edilmeyen Evler
Evlerin değerini azaltan konumları sıralamak, değerini arttıran konumları sıralamaktan daha kolaydır. Çünkü iyi bir konum, arzulanan niteliklere, şehre, ülkeye veya çevre özellikler gibi daha pek çok şeye göre değişebilir. Kötü bir konumun ise genel niteliklere bağlı olarak tespit edilmesi daha kolaydır.

Ticari/Endüstriyel Alanlar

Eğer şehir merkezinde yaşıyorsanız çevredeki ticari binalar, konut Emlakların değerini azaltır. Bunun nedenleri, vakit geçirecek alanların olmaması ve gürültü faktörünün rahatsız edici olmasıdır. Kimse gece veya sabah saatlerinde boşta çalışan kamyon motorlarını duymaktan hoşlanmaz.

Demiryolu Hatları, Otoyollar ve Uçuş Alanları

Bazı şehir sakinlerinin evleri, ulaşım seçeneklerine yakın olabilir. Bu iyi bir şey olabileceği gibi çok yakın olduğu zaman zararlı da olabilir. Sürekli uçakların kalktığı veya iki saatte bir trenin geçtiği yerlerde bu gürültüye dayanmak zor olabilir.

Yüksek Suç Oranı

İnsanlar kalacakları evde güvende hissetmek isterler. Otomobillerin sık sık gelip geçtiği ve polis araçlarının sürekli dolaştığı bir alanda insanlar suç unsuru olabilecek durumların çevrede var olduğunu hissederler.

Ekonomik Çöküntüye Uğramış Yerler

Bakım eksikliği, peyzaj ve bahçedeki hurdalar gibi unsurlar, o bölgenin ekonomik açıdan yeteri kadar bakılamadığı anlamına gelir. Hatta bu alanlarda rehabilitasyon çalışmaları bile yapılıyor olsa, insanların zihnine kazının bu kötü unsurlar kolay kolay gitmez.

EmlakBroker


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır