2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Evinizi Boyatabileceğiniz En Kötü Renkler

20 Ağustos 2016

En önemli yaşam alanı olan evlerde tercih edilebilecek en kötü renkler hangileri? İşte detaylar…



Renklerin insan psikolojisi üzerinde birçok farklı yansıması olduğu her zaman vurgulanan bir gerçek. Peki en önemli yaşam alanı olan evlerde tercih edilebilecek en kötü renkler hangileri? İşte cevaplar…

Siyah Kahverengi ve Gri En Karanlık Renkler
Kıyafetlerde, teknolojik ürünlerde ve otomobillerde en çok tercih edilen ve en etkileyici renklerden biri olan siyah, ev dekorasyonu açısından en karanlık ve riskli renklerden biri. Dünya genelinde matemin rengi olarak bilinen siyahı, evlerde kısmi olarak ya da çok fazla zaman geçirmek istemediğiniz alanlarda tercih edebilirsiniz. Örneğin; evinizde duvar askılı televizyon, duvar saati veya tablo gibi özellikle vurgulamak istediğiniz bir eşya, aksesuar bulunuyorsa arka planı siyah yapabilirsiniz. Ya da evinizde çok fazla vakit geçirdiğiniz ancak bu süreyi kısaltmak istediğiniz banyo, tuvalet ya da yatak odası gibi alanlarda da siyah duvar boyasını tercih edebilirsiniz.
Ciddiyetin ve mesafenin rengi olan kahve tonları da diğer riskli bir renk tonu. Donuk ve enerjisi düşük bir renk olan kahverengi farklı renklerle kullanıldığı zaman oldukça güzel görüntüler oluşturabilse de tek başına kötü sonuçlar doğurabiliyor. Bu yüzden kahverengiyi olabildiğince enerjisi yüksek ve canlı renklerle birlikte kullanıp, ev içinde dengeli bir görüntü yaratmak gerekiyor.
Farklı renklerle harika görüntüler ortaya çıkaran ancak tek başına riskli olan diğer bir renk de gri. Geçiş tonu olduğu için belirsizliği ve hissizliği çağrıştıran gri, enerjisi yüksek ve canlı renkler dışında soft renk tonlarıyla da oldukça uyumlu görüntüler oluşturuyor.
Kırmızı Turuncu ve Sarı En Yorucu Renkler
Öfke, aşk, şehvet gibi yoğun duyguları çağrıştıran kırmızı, en çekici renklerden biri olsa da ev dekorasyonunda bu rengi kullanırken epey dikkatli olmak gerekiyor. En önemli yaşam alanı olan evlerde uzun süre vakit geçirildiği için kırmızının tetikleyici etkisi bir süre sonra rahatsız edici boyutlara ulaşabiliyor. Bu nedenle kırmızı tonlarını badana açısından tek renk yerine beyaz gibi değişik renklerle dengeleyebilirsiniz.
En canlı renkler arasında yer alan turuncu ve sarı, yaşam alanlarında pozitif etki yaratmak için oldukça uygun renkler. Fakat yoğun şekilde kullanıldığında boğucu bir etki yarattığı ve diğer birçok renkle uyumsuz olduğu için duvar boyası olarak turuncu ve sarı gibi renkleri tercih ederken iyi düşünmek gerekiyor.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır