2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Eşdeğer ve tahsis koçanlar ne olacak? KTEB yöneticilere seslendi!

1 Eylül 2016

Kıbrıs ekonomisi, Kıbrıs emlak sektörü çözüm sürecini izliyor. Olası bir çözümde eşdeğer koçanlar, tahsis koçanlar ne olacak? KKTC’deki emlaklar için sıkıntı var mı? Bu sorular artınca, Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği yöneticilere çağrı yaptı. İşte detaylar..



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Güney Kıbrıs arasında müzakereler sürüyor, peki son durum ne? Özellikle de bu süreçte mülkiyet krizi nasıl aşılacak?
Kimine göre eşdeğer koçanlarda söz hakkı ilk sahibinde, yani Rumlar’da olacak.
Kimine göre eşdeğer de, tahsis de güvence altında.
Ama hala net bir açıklama yok.
İşte bu belirsizliklerin çoğalması, Kıbrıs emlak sektörü üzerinde olumsuz bir etki oluşturuyor.
Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği de bu konuda yeni bir çağrı yaptı. Devlet yöneticlierine seslenen KTEB, ‘gelişmelerden bilgilendirin’ dedi, Güney Kıbrıs’a karşı birliktelik vurgusu yaptı.
İşte o açıklamanın tamamı;

DEVLET YÖNETİCİLERİMİZE ÇAĞRI
Kıbrıs müzakerelerinde bir kez daha kritik bir aşamaya gelinmiş bulunuyor. Yapılan açıklamalara göre 2016 yılı sonuna kadar Kıbrıs konusunda bir uzlaşmaya varılması hedefleniyor. Öngörülen ise 2017 Mart ayına dek bir referanduma gidilmesidir.

Böylesi önemli bir süreçte ilerlenirken toplumun, bilgilendirilmesi, mümkün olan en yüksek oranda halk desteğinin sağlanması, birlik-bütünlüğümüzün korunması, Devlet yöneticilerimiz arasında samimi, halkın çıkarlarını ön planda tutan bir diyalog ve işbirliğinin bulunması vazgeçilemez bir zorunluluktur.

Esasen, Milli Kıbrıs davasını birlikte sürdürdüğümüz Anavatan Türkiye Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu da son KKTC ziyareti sırasında KKTC Devlet yöneticilerini Kıbrıs konusunda birlik içinde görmek istediklerini, gereksiz çekişmelerden memnun olmadıklarını diplomatik bir dille ifade etmişlerdir.
Saygıdeğer Devlet yöneticilerimizden kimsesinin diğerini yok sayma, dikkate almama, görüş ve düşüncelerine değer vermeme gibi bir tavrı olamaz. Halkımızın beklentisi, halkımızın istekleri doğrultusunda, Cumhurbaşkanlığımızın, hükümetimizin ve meclisimizin tek yumruk , tek ses ve tek vizyon olarak bariş görüşmelerine hazırlanarak çocuklarımızın geleceğini emniyet altına almasıdır.

Böylesi dönemlerde açık kalpli, anlayışlı, diyalogdan yana tavır koymak, vatanseverliğin, halkçılığın, Devlete, Anayasamıza, hak ve hukukumuza sahip çıkmanın vazgeçilemez gereğidir.
Kıbrıs konusundaki görüşme süreci Cumhurbaşkanımız tarafından sürdürülmektedir ancak gelinen aşama göz önünde tutularak Hükümet ve Meclis etkin bir şekilde hep devrede olmalıdır.
Halkımız bilgilendirilmeli, sosyo-ekonomik yaşantımızın Rum tarafının haksız, yanlış propaganda ve olayları kendi istediği doğrultuda yönlendirme çabalarından olumsuz yönde etkilenmemesi için medyaya açıklamalar yapılmasına mutlaka özen gösterilmelidir.

Halkımız ve bizler, yetersiz bilgilendirme, değerlendirme, tartışma yapacak zamanı bulamama, oldu –bitti gibi bir durumla karşı karşıya kalmayı asla istemiyoruz.

Kabul etmemiz gerektir ki, Kıbrıs konusundaki süreç bizler için oldukça hassas ve sorunludur. Söz konusu olan canımız, malımız, mülkümüz, güvenliğimiz, geleceğimizdir. Müstakbel güney ortağımızın tutumu, beklentileri bizleri tedirgin etmekte, yürünmekte olan yolun varacağı noktaya ilişkin ciddi sorgulamalar yapmamız gerektiğini ortaya koymaktadır.
Bizlerin, özellikle toprak ve mülkiyet konularında henüz giderilmemiş endişelerimiz, yanıt bulmamış sorularımız vardır. Bu soruların cevabını Hükümetimiz ve Cumhurbaşkanımızın oluşturacağı ortak çalışma grupları ile detaylı cevaplayacak ve barış görüşmelerinde Güney Kıbrıs’ın karşısına tek ses, tek vizyonla çıkacak bir yeni süreç içinde olmaları beklentisindeyiz.
Güvenlik konusunda Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin en küçük bir sulandırmaya gidilmeden devam etmesinden yanayız ve bu konuda taviz verilmesine, esnemeye asla razı değiliz.

Bütün bu gelişmelerden ve düşüncelerden hareketle tüm Devlet yöneticilerimize siz çok değerli halkımız adına bir birleri ile didişmek, yerine birlik içinde olmaları, birlikte çalışmaları, bir birlerine halkın yararı için yardımcı olmaları ve halkın iradesine saygı duymaları çağrısında bulunuyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır