2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Emlak sektöründe var olabilmek için duygulara dokunmayı öğrenmelisiniz

19 Temmuz 2016

Perakende satış yapan bir firmanın müşterisi ile duygusal bağ kurması zorunlu değildir. O sektörde işler hızlı ve seri ilerler. Müşteri, teknik sorularının ardından ürünü alır ve karşılıklı iletişim bu noktada kesilir. Ancak konu emlak sektörü olduğunda aynı durumdan söz edilmesi pek mümkün değil.



Bir emlak danışmanı için müşteri ile duygusal bir bağ kurmak neredeyse olmazsa olmazdır. Güven inşa etmek ve sektöre yatırım yapacak olan potansiyel müşterilerin duygularına dokunmak gerekir. Bu bağı oluşturabilmek için izlenecek birkaç yol var ki tüm soru işaretlerini ve endişeleri ortadan kaldırmaya yetecek kadar etkilidir.
Ciddi Bir İşletme Olarak Profesyonel Video Hazırlatın
Video hazırlamakla kast ettiğimiz asla sıradan ve basit bir video değil, aksine kaliteli ve dikkat çekici bir video. Hizmet verdiğiniz firmanın yetkililerinin ve onlardan hizmet alan müşterilerin görüntülerinden yararlanarak hazırlayacağınız videoya internet sitenizin görüntülerini eklemeyi unutmayın. Bu size biraz fazla gelebilir ama düşündüğümüzde aynı ürünü satan iki firmadan birinin ürününü market rafından alırken daima reklamda adını çokça duyduğumuz firmanın ürününü sepetimize atarız.
Bu videoyu hazırlayabilmek için aşırı harcama yapmak yerine üniversitenin ilgili bölümünde okuyan genç dimağları tercih ederek hem onlara güven aşılayabilir hem de daha az maliyetli bir video elde edebilirsiniz. Videonuzu firmanıza ait televizyonlara yansıtmalı, internet sitenizin açılış sayfasına yüklemelisiniz.

Teşekkür Etmenin En Şık Yolu Olan Mektubu Tercih Edin
Hızla akıp giden zamanda kaybolup gittiği düşünülen mektuplaşma sanılanın aksine, ABD ve Avrupa’da faaliyet gösteren dev şirketlerin en çok kullandığı teşekkür aracı olarak hala kullanılıyor. Sizi seçen yatırımcıların sizin için ne kadar önemli olduğunu göstermek için hemen bir e-posta göndermek pek de mantıklı bir yol değil. Hayır, biz böyle yapmıyoruz. 10 dakikanızı ayırıp elle kaleme alacağınız bir teşekkür mektubu yatırımcınıza ne kadar değer verdiğinizi gösterecektir.
VIP Müşterilere VIP Olduklarını Hissettirin
Portföyünüzdeki öncelikli müşterilerinize yıl sonu, doğum günlerinde hediye göndermek onlara sizin gözünüzde VIP olduklarını hissettirmenin en güzel yoludur. Hediyenin pahalı olmasından ziyade unutulmaz ve özel olmasına gayret gösterin ve yanına küçük bir not iliştirmeyi unutmayın!
Müşteriler İle Yüz Yüze İletişim Kurun
Sektörde faaliyet gösterdikçe müşterilerin kötü tecrübeleri nedeniyle sürekli kandırılma hissiyle hareket ettiğini görebilirsiniz. Bu durumu sonlandırmak adına, özel telefonunuzu vermekten ve onların numaralarını almaktan çekinmeyin. Sürekli iletişimde kalarak ciddiyetinizi gösterin. Bazı zamanlar onlar için hazırladığınız alım satım yapabilecekleri evlerin listesini e-posta ile onlara yollamayı asla ihmal etmeyin. Zaman alacak olsa da mutlaka karşınızdaki kötü tecrübeleri bir yana bırakarak sizi tercih edecektir.
Tüm bunların yanında sosyal medyada sürekli faal olmayı unutmamalı ve tüm teknolojik yeniliklerin sektörünüze sunduğu yenilikleri hızlı şekilde firmanızda uygulamakta geç kalmayın.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır