2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Emlak sektöründe başarılı olmanın yolları

28 Ağustos 2016

Emlak kariyerinizde verimliliği iki katına çıkarmanın ve işteki başarı oranını ikiye katlamanın en hızlı yolu nedir? İşte detaylar…



Emlak kariyerinizde verimliliği iki katına çıkarmanın ve işteki başarı oranını ikiye katlamanın en hızlı yolu nedir? Neden bazı danışmanlar daha fazla kazanır, daha fazla zamana ve daha fazla enerjiye sahip olur? Tüm bu soruların cevabını verecek üç bakış açısından bahsedeceğiz. Bu üç farklı açıyı idrak edip uygulamaya geçirdiğiniz zaman, nasıl daha başarılı ve daha verimli bir iş yaşantısı elde edeceğiniz konusunda da ufkunuzun açılacağını düşünüyoruz.
Bakış Açısı 1: Uygulama Hızı
Emlak kariyerinizde şu anda bulunduğunuz konumdan, olmak istediğiniz konuma doğru en hızlı şekilde geçiş yapmak istiyorsunuz. Dolayısıyla bu iki konum arasında köprü kurmanızı sağlayacak ve uygulamaları en hızlı şekilde yapmanızı sağlayacak kısa yollara ihtiyacınız var.
Eğer bulunduğunuz yerde kalmaya devam eder ve harekete geçmezseniz, olduğunuz yerde saymaya devam edersiniz. Fikirlerinizi olabilecek en hızlı şekilde uygulamaya geçirmelisiniz ki eski yolları kırıp yeni zihniyetler ve bakış açıları ile önünüzdeki alanı genişletebilesiniz.
Araştırmalar gösteriyor ki başarılı insanların ortak özelliklerini oluşturan en büyük payda onların uygulama hızlarıdır. Başarılı insanlar bir fikir edindiğinde veya farklı bir bakış açısına sahip olduğunda, bu yeni fikirleri hemen iş yaşantılarında uygulamaya geçirmek için çalışmaya başlıyorlar.
İş hayatındaki kimi insanlar, daha fazla şey öğrenmenin ve insanlarla sürekli iletişim halinde bulunmanın kendilerini ileriye taşıdığına inanırlar. Bu bir nebze doğru da olsa, asıl önemli olan öğrenilen bilgileri ve fikirleri pratikte uygulamaya dökebilmektir. İş dünyasında sadece düşünerek ilerlemek ne yazık ki mümkün değildir!
Peki, neden fikirleri en hızlı şekilde uygulamaya geçirmek bu kadar önemli? Siz bir fikir edindiğinizde, iş dünyasında pek çok kişi aynı anda fikir ediniyor. Eğer hızlı olmazsanız mutlaka edindiğiniz fikir alanında önünüze geçecek birileri çıkacaktır. Bunun yanı sıra dünyada sebep-sonuç ilişkisi vardır.
Eğer bir şeyleri uygulamaya geçirirseniz, mutlaka geri dönüş alırsınız. Uygulamaya geçirdiğiniz fikir, size olumlu ya ada olumsuz bir sonuç doğuracaktır. Uygulamaya geçirmediğiniz hiçbir şeyin size bir getirisi olmaz.
Bakış Açısı 2: Genel Kanının Aksine Düşünmek
Bazen başarılı olmak için, insanların geneline mantıksız gelen ve sonuçları apaçık ortada olmayan yöntemleri seçmeniz gerekir. Yani genel kanının aksine düşünmek, normalde yapılan bir davranışın tam zıttını yapmaktır.
Örneğin sektör içerisinde hiç rağbet görmeyen bir bölge üzerine yatırım yapmak veya kimsenin normalde çalışmak istemeyeceği kişilerin yeteneklerini ortaya çıkararak onlardan başarılı bir ekip kurmak gibi…
Tüm bu aykırı bakış açıları ve uygulamalar, size uzun vadede de olsa başarı getirecektir. Ancak ilk maddeyi hiçbir zaman unutmamalısınız. Önemli olan bu fikirleri sonucu ne olursa olsun uygulayabilmektir.
Bakış Açısı 3: Üst Akıl
Başarılı bir iş hayatına sahip olmanın püf noktası, işinizi yönlendiren bir üst akla sahip olmanızdır. Sınırsız sonuçlar elde etmek için en iyi yol budur. Üst akıl, iki veya daha fazla uzman insanın bir araya gelerek belirli amaçlar doğrultusunda enerjilerinin son noktasına kadar kafa patlatarak bir yol yordam belirlemeleridir.
Bu bir savaş uçağına benzer. İyi bir motorları olana kadar güçsüzdürler. Ne zaman ki onları yüklersiniz ve start butonuna basarsınız, o zaman uçak havalanır ve yerden kalkarak uçabilir. Aynı şekilde, hepimizin ihtiyacı olan şey, bizi yukarıya taşıyacak bir kaynak, fikir ve yetenektir.
Bunu ister gayrimenkul koçu olarak düşünün, ister başarıya susamış bir emlak danışmanı, ister birlikte çalıştığınız ekip elemanları olarak düşünün, size güç ve enerji katacak üst akıllara, beyinlere ihtiyacınız olduğunu hiçbir zaman es geçmeyin. Onlarla birlikte ortaya çıkaracağınız akıl birliği sayesinde çok daha ileri noktalara adım atmanız mümkün olacaktır.
Sonuç
İş hayatında “Bir şeyler yapmaya başlamadan evvel kendime iki yıllık bir eğitim ve çalışma düzeni kuracağım” gibi kararlar alan kişileri asla örnek almayın. Başarı bir oyun değildir. Bir fikir edinirsiniz, bu fikri uygulamak için harekete geçersiniz ve eğer gerçekten doğru eylemlerde bulunduysanız bu eylemleriniz size başarılı sonuçlar getirir. Önce başarının tohumlarını ekmelisiniz ki onlar büyüyerek gerçek birer başarı hikâyesine dönüşsün.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır