2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Emlak profesyoneli olmanın farkları ve başarının yolları

14 Ağustos 2016

İnsanlar, emlak sektöründen elde edilebilen kazanç ve sektörün onları özgür kılması nedeniyle bir emlak profesyoneli olabilmek için can atıyorlar. Emlak sektörünün sağladığı özgür alan gerçekten çok büyüleyicidir. İşte detaylar…



Bu özgürlük aynı zamanda kendinizi sürekli motive etmenizi ve her an başarıyı yakalamanızı da sağlar. Bazı insanlara sürekli ne yapacağını söyleyen patronlar korkutucu gelir. Emlak sektöründe ise kendi kaderinizi kendiniz belirlersiniz ve karşınıza çıkan fırsatları değerlendirmek sizi mükemmel hissettirir.
Hayat Kurtarıcı Olarak Emlak Danışmanı
Emlak danışmanı olmanın en güzel yanlarından biri de, normal şartlarda iş sahibinin sorumluluklarının hiçbirinin olmadığı bir işi kendiniz için kurmanızdır. Her türlü duruma karşı bir emlak Danışmanı ile birlikte çalışırsınız. Emlak Danışmanı ekip kurma, çalışanların motivasyonunu sağlama, mekân seçimi, teknolojik donanımlar, pazarlama, reklam ve işe dair pek çok şeyi yapmakla görevlidir.
Siz ise, portföyünüzü oluşturacak yeni gayrimenkuller bulur, anlaşmayı sağlar ve satışı yaparsınız. Dolayısıyla bir ofis kurma endişesi ve buna bağlı olarak bir çok ağır yükümlülüğü taşımazsınız.
Herhangi Bir İşten Çok Farklı
Pek çok işte size belli görevler verilir ve siz bu görevleri tamamlayarak saat başı ya da aylık maaş alırsınız. Size yapacaklarınız söylenir ve siz de yaparsınız. Ancak gayrimenkul sektöründe size her gün ne yapacağınızı söyleyen patronlar yoktur. İşinizin patronu sizsinizdir. Sadece emlak danışmanınıza güvenirsiniz.
Emlak danışmanlığının bir de zor yanı vardır ki, işinizin patronu siz olduğunuz için, eğer kendinizi bu işi yapmak için motive etmezseniz, sektörde başarılı olmanız da o derece zor olur.
Neyi Nasıl Yaptığınızın Önemi
Bir emlak profesyoneli için işini nasıl yaptığı çok önemlidir ve en zor şeylerden biridir. Herhangi bir iş değil, yapmanız gereken doğru işi yaptığınızdan emin olmalısınız. Bir emlak profesyoneli olarak yapmanız gereken pek çok şey vardır: Eğitim, telefon görüşmeleri, e-posta metinleri ve çevrenize ulaşma gibi pek çok iş var. Çok sayıda profesyonel bu işleri yapmak için plan hazırlar, sınıflandırmasını yapar ve sık sık bunlar üzerine çalışır.
Ancak çoğu bu durumu para kazanmak için işinin bir parçası haline getirmez. İnsanlar sizin bu işi yaptığınızı bilmezse yaptıklarınızın önemi kalmaz. En önemli şey, bir emlak profesyoneli olduğunuzu çevrenize duyurmanız ve biran önce harekete geçmeniz olacaktır.

Girişimci Olmanın Önemi
Bu sektörde başarılı olmak her kişinin harcı olmuyor ve her yıl çok sayıda emlak ofisi veya kişi, sektörün püf noktalarını yakalayamadığı için beyaz bayrak sallamak zorunda kalıyor. Öncelikle başarılı bir emlakçı olmanın yolu tam olarak bir girişimci olmaktan geçiyor diyebiliriz.
Çünkü sürekli koşturan ve gelişen bir sektörün içine gireceksiniz. Dolayısıyla yeni girişimlerde bulunarak, sektördeki hamlelerinizin zamanlamasını iyi ayarlayarak öne çıkmak zorundasınız.
Planlı Çalışmanın Önemi
Başarılı bir emlakçı olmanın diğer bir yolu da planlı ve hedef koyarak ilerlemektir. Eğer kendinize bir hedef ve bu hedefe ulaşmak için izleyeceğiniz plan oluşturursanız, her bir aşamayı geçtiğinizde sıradaki yapacağınız şeyin ne olduğunu düşünmekle vakit harcamazsınız. Yolunuz ve yönteminiz belli olur. Kendi planınızı hazırlamanız, sektördeki başarı olma şansınızı da arttırır.
Sonuç olarak gayrimenkul sektörü gerçekten büyüleyici ve cezbedici bir dünyadır. Eğer düzenli bir geliriniz olsun ve bana verilen görevleri yerine getireyim yeter diyen bir zihniyete sahipseniz, başta söyleyelim ki emlak sektörü asla size göre değil.
Ancak bol vakte sahip olmak, prestijli bir kariyer ve de çok para kazanmak isteyenlerdenseniz, emlak danışmanlığı emin olun sizin için inanılmaz bir fırsat olacaktır.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır