2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

“Emlak krizi başlama noktasında, Girne’de satışlar durdu!”

26 Ağustos 2015

Kıbrıs emlak sektörü çözüm sürecinin etkilerini tartışırken, şimdi buna bir de döviz krizi eklendi. Sert yükseliş gösteren sterlinle birlikte sektör büyük bir darbe aldı. İşte birlik başkanlarının korkutan açıklamaları..



Döviz kurlarındaki sert yükseliş, korkutan etkilerini göstermeye başladı. Özellikle de dövizle ticaret yapan emlak ve sanayi sektörü ciddi sıkıntıların eşiğinde..

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, BRT’ye yaptığı açıklamada sektörün dövizdeki yükseliş nedeniyle zor durumda olduğunu ifade etti. Emlak krizinin başlama noktasında olduğunu vurgulayan Çıralı, Girne’de ev dışında arazi satışlarının da durduğunu söyledi.

Dövizin ateşi hala sönmedi diyen Çıralı, ham maddesi ithalata dayalı sanayicinin bu durumdan en fazla etkilenen olduğunu belirtti.

Çıralı’ya göre sanayicinin en büyük sıkıntısı borçlarının döviz, satışlarının ise Türk Lirası üzerinden olması.

Benzer bir açıklama da Kıbrıs emlak sektörünün temsilcisinden geldi. Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur da BRT’de 50 dakika programında yaptığı açıklamada, emlak krizinin başlama noktasında olduğuna vurgu yaptı.

Lefkoşa’da ev satışlarında azalmanın olduğunu söyleyen Sungur, Girne’de ev dışında arazi satışlarının da durduğunu söyledi.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır