2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

EMIC ve Mardo işbirliği ile Gazimağusa’ya yeni yatırım Mardo Kaleiçi – Kıbrıs Emlak Merkezi

21 Eylül 2020

Gazimağusa Kaleiçi tarihi dokusu ile herkesin görmek istediği bir bölge. Gazimağusa’nın değerli bölgelerinden biri ancak yavaş yavaş unutuluyor ve ekonomik olarak esnaf zor günler geçiriyordu. EMİC ve Mardo işbirliğinde yapılan yeni yatırım ile bölge yeniden hayata tutunuyor. İşte detaylar..



KKTC ekonomisi son zamanlarda art arda zorlu sınavlardan geçiyor. Hem pandemi hem de dövizin hızlı yükselişi ile uğraşıyoruz ülke olarak.

Kapanan iş yerleri, işsiz kalan insanlarımız ya da çalışıp maaş alamayanlar her ne kadar konuşulmasa da maalesef kanayan bir yarası ülkemizin bu dönemde.

Ancak bu krize rağmen yeni yatırımlar var, bu da ümidimizi kaybetmememizi sağlıyor. Buna örnek olarak EMIC Direktörü Umut Vehit ve Mardo Direktörü Orhan Ağıt’ın güç birliği ile yapmış olduğu yatırımın nasıl faydalar sağladığını gelin hep beraber okuyalım.

Gazimağusa Kaleiçi’ne mutlaka gitmişsinizdir, gitmediyseniz de artık bir sebebiniz var, Mardo Kaleiçi. Gazimağusa’nın tarihini yansıtan çok kıymetli bir bölge. Ancak unutulmaya yüz tutuyor her tarihi bölge gibi.

Kaleiçi, Gazimağusa’nın surlarla çevrili eski yerleşim alanı ve mutlaka görülmeye değer. İçinde pek çok tarihi dokuyu barındırıyor. Lala Mustafa Paşa Cami, Namık Kemal Zindanı, Namık Kemal Müzesi, Osmanlı Dergahı, Buğday Camii, eski çarşı ve birçok eser daha var içerisinde.

EMIC KKTC’nin gelişmesi ve yenilenmesi için yatırımlarına bir yenisini daha ekledi ve Mardo ile işbirliği yaparak Gazimağusa için bir çalışma başlattı. Mardo’nun uzun yıllardan beri gelen kalite ve tecrübesi ile birlikte EMIC’in yatırım vizyonu birleştirildi ve ortaya da çok başarılı bir eser ortaya çıktı.

Amaç hem Gazimağusa Kaleiçi’ni ekonomik olarak canlandırmak, bölge esnafının da bu canlılıktan faydalanmasını sağlamak hem de istihdam oluşturmak.

Merkezi konumda kullanılmayan ve eski bir banka binası ile başladılar işe, restorasyon çalışmaları, konseptin geliştirilmesi tamamlandı ve Mardo Kaleiçi 22 Ağustos günü açıldı.

Açılışından bugüne sayılı günler geçti ancak insanların yoğun ilgisiyle aslında yerinde bir dokunuş olduğunu daha ilk günlerinde ispatladı Mardo Kaleiçi. Ekonomik aktivitenin neredeyse durduğu Kaleiçi’nde gerçekleştirilen bu yatırım sadece Mardo Kaleiçi’nde değil arzu edildiği üzere civar esnaf için de işlerin artmasına vesile olarak ekonomik bakımdan zor günler geçirilen bu dönemi atlatmak için açıldığı ilk günden itibaren güzel bir katkı da sağladığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

EMIC ve Mardo oluşan ilgi ve bölgede yaratılan sinerjiden oldukça memnun.

Mardo Kaleiçi’nin muhteşem bir mimarisi ve manzarası var. Tarihle iç içe bir atmosfer sunuyor misafirlerine. Turizm sitelerinde Mağusa’ya gittiğinizde uğranacak duraklar listesinde en başlarda yerini aldı bile.

Çoğu firmanın yatırımlarını durdurma kararı aldığı bu dönemde yeni yatırımları için EMIC ve Mardo işbirliğinde projeyi hayata geçiren herkese teşekkürler.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır