2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Ekonomide Acil Tedbir Beklentisi

21 Mart 2020

Corona virüs Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ekonomiyi çok sert vurdu. Neredeyse tüm sektörlerde işler durdu. Peki ekonomik olarak bizi neler bekliyor?



Corona virüs Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ekonomiyi çok sert vurdu.

Turizm, inşaat, emlak, eğitim, perakende ve diğerleri… Tüm sektörler için, ekonomi için hayat durdu.

KKTC hükümetinin virüsün yayılmasını önleme adına aldığı erken tedbirlerle, çalışma hayatına resmen ara verildi.

Kamu çalışanları resmi olarak izinli, özel sektörün işyeri açması yasak. Kimileri işten çıkarıldı, kalanlarsa evden çalışmayı deniyor.

Para kazanamayan şirketlerin giderleri karşılaması, maaşları yatırması, kira ödemesi, diğer sorumluluklarını yerine getirebilmesi bu tabloda pek de mümkün görünmüyor. Sosyal medyada bu anlamdaki paylaşımların sayısı günden güne artıyor.

Virüse karşı alınan tedbirler için kimsenin olumsuz bir düşüncesi yok. Fakat şirketler için akışın durması, olumsuz sonuçlar doğuracak, bu net. Ve herkes dört gözle hükümetten gelecek çıkış yolu önerisine bakıyor.

KKTC’den açıklama beklenirken, henüz işletmelerin kapanmadığı, iş hayatının kontrollü olarak devam ettiği Türkiye, ekonomiye destek paketini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın detaylarını paylaştığı 100 Milyar TL’lik paketin içinde birçok sektör için krizi hafifletecek maddeler var.

Paketin içeriğine bakınca, virüs salgınının yaklaşık ilk etapta 3 ay süreceğinin öngörüldüğü ortaya çıkıyor. Nisan, Mayıs, Haziran aylarını kapsayan birçok erteleme ve destek maddeleri dikkat çekiyor tedbir paketinde…

İşte bu açıklamadan sonra, KKTC’nin de vakit kaybetmeden benzer bir destek sunması bekleniyor. En büyüğünden en küçüğüne, tüm şirketlerin gözü piyasaya bir nebze de olsa moral depolayacak destek içeriğinde.

Aksi halde virüs salgını 3 ay sonra geçse bile, ekonomide işler pek de iyi gitmeyecek gibi.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır