2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

“Dolandırılmadan evimi satmanın bir yolu var mı?” – Kıbrıs Emlak Merkezi

3 Ekim 2018

Kabul etmek gerekir ki Kıbrıs emlak sektörü dövizin yükselişi nedeniyle zor zamanlardan geçiyor! Bu dönemlerde ortaya çıkan fırsatçılar ise: “Acaba hangi ev sahibini dolandırsam!” diyerek ortaklıkta cirit atıyor… Peki, bu durumda ne yapmalıyız? “Dolandırılmadan evimi satmanın bir yolu var mı?” diyeceksiniz! Evet, var… Evinizi satmaya çabalarken dolandırılmamanın bir değil, birkaç yolu var… Peki, bu altın değerindeki öneriler neler? Bu haberle ilgi detaylar, Kıbrıs Emlak Merkezi’nde…



Kuzey Kıbrıs emlak sektöründe son zamanlarda karşımıza çıkan can sıkıcı durumlardan biri de ev sahibini “dolandıran” fırsatçılar… Peki, evinizi satarken hataya düşmemek için ne yapmalısınız? Emlak satışında dikkat edilmesi gereken önemli noktalar neler?

Kıbrıs’ın ilk ve tek emlak haber/ilan portalı olarak gayrimenkülünüzü satarken dolandırılmamanın birkaç yolunu sizin için derledik.

İşte, ev sahibine altın değerindeki öneriler:

*Tanıdığınız ve güvendiğiniz işini bilen kişiler ile çalışın

Ev satışında sağlam adımlarla ilerlemek için tanıdığınız ve güvendiğiniz kişilerle çalışmayı ihmal etmeyin. Güvendiğiniz emlak sektöründen olan tanıdıklarınızın önerdiği alıcılarla çalışmak her zaman için iyidir. Tanımadığınız veya tutarsız davranışlar sergileyen emlak uzmanları ile çalışmamaya özen gösterin.

*Evin alıcısı ile bizzat görüşün

Evinizi almak isteyen bir müşteri çıktığında detayları konuşmak için alıcı ile bizzat görüşün. Bu noktada her işi emlakçı ile halletmektense siz devreye girin. Pazarlık ve tapu detayları gibi konularda alıcı ile siz iletişim kurun. Alıcının ödeme şekli ve diğer satış konuları hakkında açık ve net sorular sorun.

*Kapora almaya önem verin

Evinizin satış işlemin garantiye almak için alıcı taraftan kapora almaya önem verin. Hem kendi güvenliğiniz hem de karşı taraf için kapora aldığınıza dair bir sözleşme yapabilirsiniz. Kapora almak karşı tarafın niyetini de ortaya koyacaktır.

*Emlakçınızın ofisi ve vergi kaydı olmasına dikkat edin

Çalıştığınız emlakçının ofisini bizzat görmeye çalışın. Dolandırıcılık vakalarının bir nedeni de kendini emlakçı gibi gösteren ama emlakçılıkla ilgisi olmayan kişiler. Emlakçınızın emlak danışmanlık sertifikası olup olmadığını ve emlakçılar odasına kayıt olup olmadığını sorgulamaya çalışın. Emlakçı olarak tanınan ama emlakçılığı el altından yapan kişilerle iş yapmayın.

*Ev satışı sırasında paranızı peşin aldığınıza emin olun

Ev satışında tapu işlemleri ve bankacılık işlemleri için alıcı ile buluşarak işlerinizi birlikte halletmeniz gerekir. Bankacılık işlemlerinde paranızın alıcı kişinin hesabından sizin hesabınıza geçtiğinden emin olun. Şüpheli durumlar söz konusu olduğunda bankacınızı ve emlakçınızla direkt olarak iletişime geçin. Ev satış bedeli hesabınıza geçmeden herhangi bir belge imzalamamaya özen gösterin.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır