2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Dizilere Kiralanan Evler, En Az Başrol Oyuncuları Kadar Kazanıyor!

30 Temmuz 2016

Peki bu devasa sektörden kimler kazanıyor? Aslında herkes…



Dizi sektörü o kadar çok gelişti ki artık televizyon izleyen hemen hemen herkesin en az 1 tane favori dizisi var. Bütün gün çalışıp trafikte boğuşarak eve gelen insanlar, akşamları yemekten sonra televizyon karşısında uzanıp favori dizisini izleyerek kafasını dağıtıyor. Aşk, entrika ve pırıltılı hayatları konu edinen diziler en çok reytingi alırken, izleyiciler de güzel kadınların, yakışıklı erkeklerin hayatlarına bakarak, bir nebze de olsa kendi dertlerinden kurtuluyorlar. İzleyiciler, bu dizilerin çoğunda yer alan büyük bahçe içindeki havuzlu evlerde kendilerinin yaşadıklarını düşünerek hayaller kurarken, bir taraftan da günün yorgunluğu içinde uykuya dalıyorlar. Çünkü akşam 8’de başlayan diziler neredeyse gece yarısı son buluyor.
Peki bu devasa sektörden kimler kazanıyor? Aslında herkes… İzleyiciler dertlerinden kurtuluyor, reklam verenler ürünlerini tanıtıyor, televizyon kanalı reklamlardan kazanıyor, esas kadın ve esas adamı oynayan başrol oyuncuları bölüm başına yüz bine varan rakamlar kazanırken, dizinin geçtiği evlerin de geliri hiç fena olmuyor!
Dizilere Kiralanan Evlerin Kazançları Astronomik!
Belki inanmayacaksınız ama gerçek! Evini dizilere kiralayanlar çok ciddi gelirler elde ediyor. Son çıkan haberlere bakılırsa, dizilere kiralanan evlerin fiyatları aylık 25 bin ile 160 bin dolar arasında gezinen astronomik rakamlara ulaşabiliyor! Başrol oyuncuları ile başabaş giden bu ücreti alan kiralık evlerin üstelik ne senaryo ezberleme sorumluluğu var, ne güzel ve fit olma dertleri var… Hal böyle olunca “mekan menajeri” diye yeni bir sektör de oluşmuş kendiliğinden. Yani varsa dizilere uyacak ikinci bir eviniz, iyi bir mekan menajeri bularak siz de kendinize çok güzel bir gelir kapısı oluşturabilirsiniz. Tabii ki bunun için bazı kriterler isteniyor. Nasıl ki yüzü eskiyen oyuncular iş bulamazsa, daha önce başka dizide kullanılan ev de bir daha kiralanmıyor. Dolayısıyla evinizi dizilere kiralarken iyi seçim yapmalı, 3 bölümde final yapan kötü senaryolara vermemelisiniz. Nereden bileceksiniz, bu da sizin şansınıza kalmış…
Hangi diziye kiralanan ev ne kadar kazanmış?
Bir dönem fırtınalar estiren, Beren Saat’in zirve yaptığı Aşk-ı Memnu dizisindeki ev aylık 140-160 bin lira arasında kazanmış. Geçtiğimiz sezon da devam eden Paramparça dizisindeki yalının kirası ise aylık 120 bin liraymış. Kiralık Aşk dizisinde Necmi ile Neriman’ın oturdukları villa biraz daha az kazanmış gerçi ama, az dediğimize bakmayın aylık 25 bin dolarmış o evin de kirası…
Genellikle Riva, Polonezköy gibi şehirden uzak, geniş bahçeli ve elbette ki havuzlu villalar makbul. Fakat Poyraz Karayel’in evi örneğindeki gibi Kadıköy’ün göbeğinde mütevazı bir eviniz olsa bile, şansınız varsa siz de kiraya vererek tatlı bir kazanç elde edebilirsiniz.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır