2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Daire tipi ev nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi

8 Ağustos 2018

Kuzey Kıbrıs emlak sektöründe oldukça duyulan daire, daire tipi ev ne demek? Daire tipi ev kaça ayrılır? Daire tipi evlerle ilgili bilgiler Kıbrıs Emlak Merkezinde…



DAİRE NEDİR?

“Daire (dâ’ire)”, Arapça kökenli bir kelime. Konut olarak kullanılan bir yapının bölümlerinden her biri, kat anlamına geliyor. Ayrıca kendi içinde büyüklük ve küçüklük olarak 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 vb. çeşitlilik gösteriyor.

Daire alırken istek ve ihtiyaçların iyi belirlenmesinde fayda var. Bunları belirlerken; yaşam stiliniz, aileniz, çocuklarınız ve çocuklarınızın yaşı, tercihleriniz, ihtiyaçlarınız gibi konuları dikkate almanız gerekiyor.

DAİRE TİPİ EV NEDİR?

Daire tipi ev ise günümüz konut projelerinde herkesin zevkine ve ihtiyacına yönelik daire tipleri tasarlanıyor. Örneğin; stüdyo daire, loft tipi daire, a tipi daire, a+ tipi daire gibi daire çeşitlerini arttırmak mümkün…

DAİRE TİPLERİNDEN BAZILARI

*Stüdyo Daire: Stüdyo tarzı daireler, “1+0 daire” şeklinde de ifade edilebiliyor. Buradan da anlaşılacağı üzere stüdyo daireler, tek bir odası olan daire tiplerini ifade ediyor. Stüdyo daireler, tek bir odadan meydana geliyor. Bir konutta bulunması gereken diğer yaşam alanlarının kapıları ise bu odaya çıkıyor. Yani, mutfak, banyo, salon ve yatak odası gibi bölümler tek bir oda içine yerleştiriliyor.

*1+1 Daire Tipi: 1+1 daire tipi daha çok yeni evli çiftlere, bekarlara ve öğrenci kişilere hitaben yapılan daire tipidir. 1 oda ve 1 salondan oluşur. Bu dairelerde hem yakıt tasarrufu hem elektrik tasarrufu sağlanabiliyor. 2+1’ler 2 oda 1 salonu, 3+1’ler ise 3 oda 1 salonu ifade ediyor.

*Loft Tipi Daire: Loft, eski fabrikaların değerlendirilip tekrar ticari amaç güden alanlar olarak düzenlenmesine de deniyor. Loft tipi daireler ise, ülkemizde yapıların çatı katında düzenlenen daireleri ifade ederken; yurt dışında ise loft tipi daire, fabrikadan dönüşen kullanım alanları anlamına geliyor.

*Penthouse Daire: Penthouse daire, genellikle otellerde ve lüks apartmanlarda yer alan daire tipi olarak karşımıza çıkıyor. Bu tarz penthouse daireler, yapının en üst katında bulunuyor. Yapı asansörlerinde “P” harfi ile gösterilen tuşa basıldığı takdirde, asansör penthouse dairenin kapısında şahsa ait şifrenin girilmesi ile açılıyor.

*A Tipi Daire ile A+ Tipi Daire: Bu tarz daireler ise projeden projeye değişiklik gösteriyor. Projeler kendi tasarladıkları lüks dairelere A tipi daire diyebiliyor. A+ tipi daireler ise projedeki en lüks daireyi ifade edebiliyor. Bu nedenle A tipi daire ile A+ tipi daire özelliklerinin, dairenin yer aldığı projeden öğrenmek daha sağlıklı oluyor.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır