2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Corona virüsü emlak sektörünü nasıl etkiledi? Envoy Real Estate Direktörü Ali Güder Kırmızı cevaplıyor..

21 Mart 2020

Envoy Real Estate Direktörü Ali Güder Kırmızı corona virüsün sektörü nasıl etkilediğini, ekonomiye olan zararlarını ve alınması gereken tedbirleri anlattı. İşte detaylar..



COVID-19 tüm dünyada hızla yayılmaya devam ediyor.
Tüm dünyada sosyal mesafe kuralı uygulanıyor. Kuzey Kıbrıs virüs için en hızlı önlem alan ülkelerden biri. Çok kısa sürede süreci kontrol altında tutmayı başardı.
Ancak ekonomi oldukça zor günler geçiriyor. Kısmi sokağa çıkma yaşaı belirli sektörler dışında herkesi etkiledi.

Peki emlak sektörü bu süreçten nasıl etkilenecek?
Bu sorunun cevabını Envoy Real Estate Direktörü Ali Güder Kırmızı verdi. Sektörü nasıl etkilediğini, nelere dikkat etmek gerektiğini sıraladı.

İşte röportajımız..

Corona virüsü süreci sizi nasıl etkiledi?

Öncelikle herkese sağlıklı günler dilemek isterim. Sağlıktan daha önemli hiç bir şey yok. Şüphesiz ki; corona virüsü, tüm dünyayı etkisi altına aldı. Ülkelerin ekonomilerine ciddi zararlar verdi, vermeye de devam ediyor. Dolayısıyla, gerek KKTC ekonomisi olsun, gerekse buradaki emlak sektörü olsun; piyasaya olumsuz bir etkisi oldu. Fakat emlak sektörünün en kolay ayağa kalkacak sektörlerden biri olduğuna inanıyorum.

Hali hazırda, negatif yönde dalgalı olan döviz krizi, ekonomiyi zorlarken; corona virüsü ne yazık ki ekonomiye ciddi bir darbe vurmuş durumda. Bazı sektörler olumsuz, bazı sektörler ise en iyi dönemlerinden birini geçiriyor. Bizim öncelikle dileğimiz; bu sıkıntılı zamanları KKTC halkı olarak en minimum yaralarla, savmamızdır.

Yeni çalışma düzeninizi nasıl yorumluyorsunuz? Size ve şirketiniz için artıları eksileri neler?

Hayat şu an Kıbrıs’ta durmuş durumda ve normalleşme sürecine ne zaman girileceği belli değil. Şirketimiz bünyesindeki bütün takım arkadaşlarımız, tüm halkımız gibi evlerindeler. Gerek duyulduğu takdirde müşterilerimize evden çalışarak, elimizden geldiğince hizmet vermeye devam ediyoruz. Bizim işimizde güven çok önemlidir, biz müşterilerimizle yüz yüze konuşup gerekli güveni sağlamak isteriz, mevcut konjektürde yüz yüze görüşmelerimizi askıya almış durumdayız.

Sektöre ve ekonomiye yansıması sizce nasıl olacak önümüzdeki dönemde?

Sektörümüz ekonomi ile paralel bir yön izlemekte. Corona virüsünün ekonomiye ve dolayısıyla sektörümüze bir negatif yansıması muhakkak var. Ve kısa vadede olmaya devam edecek. Fakat karamsarlığa kapılmak yerine, uzun vadede oluşacak olan fırsatlar için heyecanlanmalıyız. Kısa vadede zor günler bizi beklerken, uzun vadede her şeyin pozitif olacağına inanıyorum. Unutmamak lazım ki, bu ada cennetten bir parçadır ve bu adada emlak her zaman çok değerli olacaktır.

Bu belirsizlik noktasında, ülke genelinde bir bekleme sürecindeyiz. Konut sektörünün canlanabilmesi için virüs etkilerinin azalması beklenilecektir. Burada öne çıkan en önemli faktör; virüsün etki süreci. Tüm dünyada virüs devam edecek olduğu takdirde, emlak piyasasında hatırı sayılır bir düşüş olacak. Hem halkımızın sağlığını hem de devletimizin ekonomisini düşünerek, alınan kararları aynen uygulamalıyız.

Sizin halkımıza ve yatırımcılara mesajınız nedir?

Her şeyden önce, sağlıklarına dikkat etsinler, karamsar olmaktan kaçınsınlar, bu krizden gerek ekonomik olarak gerek sektörel olarak daha güçlü kalkacağımızın farkına varıp, geleceğe umutla baksınlar. Sağlıklı günler bizim elimizde.


Etiketler: , En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır