2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Çatalköy Halk Plajı ara emri duruşması 21 Eylül’de

30 Ağustos 2016

Çatalköy Belediyesi Halk Plajı davasında ara emri duruşmasının 21 Eylül’de başlaması kararlaştırıldı, Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş tartışmalarla ilgili konuştu.



Çatalköy Belediyesi Halk Plajı’nın Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın oğlu Rauf Denktaş ve kızı Güler Denktaş’ın da hissesinin bulunduğu D&S Properties Ltd’e 49 yıllığına kiralanmasıyla ilgili ara emri duruşması 21 Eylül Çarşamba günü yapılacak

• Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş, büyük bir haksızlık yapıldığını, kendisine ve oğlu Rauf Denktaş’a yönelik bazı ithamlar olduğunu dile getirerek, bu ithamları toplayarak tazminat davası açacağını açıkladı

Ayşe GÜLER

Çatalköy Belediyesi Halk Plajı’nın Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın oğlu Rauf Denktaş ve kızı Güler Denktaş’ın da hissesinin bulunduğu D&S Properties Ltd’e 49 yıllığına kiralanması tartışma yarattı, gözler hukuki sürece çevrildi.

Kiralamanın durdurulması için Çatalköy Belediyesi tarafından Yüksek İdare Mahkemesi’ne taşınan ve dün görüşülen davada, ara emri duruşmasının 21 Eylül’e yapılması, ilgili şahıs’ olarak da D&S Properties Ltd’in dahil edilmesi kararlaştırıldı.
Öte yandan Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş tartışmalarla ilgili YENİDÜZEN’e konuştu, büyük bir haksızlığa uğradıklarını söyledi.

Denktaş, “Hakkımızda çıkarılmayan şey kalmadı… Bunun nedeni oğlumun Denktaş soyadını taşıması ise o bu soyadını taşımaya devam edecek. Ancak böylesi bir haksız suçlamayı da kabul edecek değiliz” şeklinde konuşarak, dava sonucunun ardından hakkında yapılan tüm ithamları toplayarak, tazminat davası açacağını da açıkladı.

Çatalköy Belediyesi Başkanı Mehmet Hulusioğlu ise davanın yakın takipçisi olacaklarını, bu işin peşini bırakmayacaklarını ifade etti.

Duruşma tehir etti…

Yüksek Mahkeme Yargıcı Tanju Öncül huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı, D&S Properties Ltd adına Avukat Oktay Çınar, Çatalköy Belediyesi adına ise Avukat İsmet İzer hazır bulundu.
Yüksek Mahkeme Yargıcı Öncül, mahkemede yapılan beyanlar ışığında kiralanmanın yapıldığı şirket olan D&S Properties Ltd’in davaya dahil edilmesine, ara emri duruşması görüşülmek üzere 21 Eylül Çarşamba günü saat 09.00’a tehir edilmesine emir verdi.

——————————————-

Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş: “Büyük bir haksızlık yapılıyor”

Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise konuyla ilgili mahkeme sürecinin devam ettiğini, bu nedenle pek fazla açıklama yapmak istemediğini dile getirerek, dava sonucunun ardından hakkında yapılan tüm ithamları toplayarak, gerekirse dava açacağını açıkladı.

Denktaş, büyük bir haksızlık yapıldığını 6 yılı aşkın süredir oğlu Rauf Denktaş’ın söz konusu yere yatırım yapmak için uğraş verdiğini dile getirerek, özetle şöyle konuştu: “Hakkımızda çıkarılmayan şey kalmadı… Bunun nedeni oğlumun Denktaş soyadını taşıması ise taşımaya devam edecek. Ancak böylesi bir haksız suçlamayı da kabul edecek değiliz. Yer mülk olarak Salih Boyacı’ya aittir, sonrasında oğluna devretti. Belediyeye, halk plajı olarak kullanması için bırakılmıştır. Halk plajı olarak değil, yatırımcıya kiralamak suretiyle anlaşmayı bozdular. Kiralandığı şeklinde yazılan parselleri de bahsedilen yer değil, bir başka noktadır. Hayatımda ilk kez tazminat davası açacağım”

“Bana ve oğluma yönelik ithamlar var”

Açılan davada direkt olarak kendisine ve oğlu Rauf Denktaş’a yönelik bazı ithamlar olduğundan bahseden Denktaş, mahkemelerdeki iddianamelerde yer alan söylemlere karşı tazminat davası açılmasının mümkün olmadığını ancak böyle bir şeyin olması halinde tazminat davası açacağını belirtti.

Denktaş, “CTP’nin hükümetten düştüğü, yeni hükümetin güvenoyu aldığı gün, Bakanlar Kurulu 4 bakanla toplanarak, çifte imzalı bir karar üretti. Kiraları ortadan kaldırdı. İptal edilen karar budur. Çünkü alınan kararın yasal bir durumu yoktur. 5 kişilik Bakanlar Kurulu, 4 kişiyle toplandı. Çift imzalı, 8 kişilik imza attılar. Tamamen yasal dışıdır, son gün alınan kararların tümü… Zaten hepsi de iptal edilmiştir”

Denktaş, süreçle ilgili de bilgi verdi…

Denktaş, bölge hakkında da bilgi verdi. Tartışmalara neden olan bölgedeki büyük arazinin koçan sahibinin işadamı Salih Boyacı olduğunu söyleyen Denktaş, 1980’li yılların içerisinde Çatalköy Belediye Plajı olarak denilen bölgenin Çatalköy Belediyesi’ne ‘halk plajı olarak kullanmak’ kaydıyla Salih Boyacı tarafından verildiğini savundu.

Çatalköy Belediyesi’nin süreç içerisinde bölgeyi bir yatırımcıya kiraladığını ifade eden Denktaş, sözlerini şöyle tamamladı: “İçinde 2 hali arazi vardı. Bu hali arazileri şirket kiraladı. Belediye şu anda kendi malına el konulduğunu iddia ediyor. Böyle bir şey yok, bu konuda dava açıldı kazanıldı”

Yenidüzen


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır