2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Çatalköy Halk Plajı 49 yıllığına kiralandı!

29 Ağustos 2016

Çatalköy Belediyesi Halk Plajı, Bakanlar Kurulu kararı ile Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın oğlu Rauf Denktaş ve kızı Güler Denktaş’ın ortağı olduğu şirkete 49 yıllığına kiralandı, belediye kararı durdurmak için ara emri dosyaladı.



– Çatalköy Belediyesi, Bakanlar Kurulu kararına ilişkin Yüksek İdare Mahkemesi’ne başvurarak, 28 Temmuz’da ara emri alıp kira sözleşmesinin imzalanmasını önledi. Ara emri duruşması 29 Ağustos saat 09.00’da başlayacak.
– Belediye tarafından daha önceden 25 yıllığına Güven Bardi’ye kiralanan plajın tapu referanslarında belediyeye ait olduğuna ilişkin alınan Bakanlar Kurulu kararının iptal edilerek, içerisinde plajın da yer aldığı 18 dönümlük hali arazinin Denktaş’lara ait D&S Properties Ltd’e kiralanması Çatalköy Belediyesi’ni harekete geçirdi ve hukuki mücadele başlattı.
– YENİDÜZEN, D&S Properties Ltd ile ilgili araştırmasını derinleştirdi. Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesi’nden resmi yazı alarak, şirketin Direktörler Kurulu Onay Belgesi’ni elde etti. Resmi yazıya göre şirketin ortakları arasında Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın oğlu Rauf Denktaş ve kızı Güler Denktaş dikkat çekiyor
PLAJIN KARMAŞIK TARİHİ:
• 1987: Bakanlar Kurulu kararı ile söz konusu alan turizm yatırımı yapması için Salih Boyacı’ya verildi.
• 1993: ‘Gerekli yatırımlar’ yapılmadığı için arazi Bakanlar Kurulu kararı ile Boyacı’dan alınarak, Çatalköy Belediyesi’ne verildi.
• 1993: Bakanlar Kurulu kararı ile Güven Bardi’ye 25 yıllığına kiralanmıştı.
• 2003: Arazi Rauf Denktaş’a 10 yıllığına kiralandı.(Kira sözleşmesi yapılırken, Çatalköy Belediyesi’ne ait yerler de bu alan içerisine dahil edilmişti)
• 2003:Çatalköy Belediyesi 2003 yılında birinci dava sürerken, ikinci kez Yüksek İdare Mahkemesi’ne dava açtı.
• 2007: Arazi resmen Çatalköy Belediyesi’ne kaldı.
• 2016: UBP-DP hükümeti söz konusu arazinin de Rauf Denktaş’a 49 yıllığına kiralanmasına karar verdi.
• 2016: Çatalköy Belediyesi de 30 Haziran 2016 tarihinde Bakanlar Kurulu’nda alınan kararı Yüksek İdare Mahkemesi’ne taşıyarak, ara emri kararı aldı.
Ayşe GÜLER
Çatalköy Belediyesi Halk Plajı’nın Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın oğlu Rauf Denktaş ve kızı Güler Denktaş’ın da hissesinin bulunduğu D&S Properties Ltd’e 49 yıllığına kiralanması gündeme taşındı, belediye kararı durdurmak için ara emri dosyaladı.
Hükümet değişikliğiyle yeniden tartışılmaya başlanan, geçmişte de sancılı süreçlerin yaşandığı plajın kiralanmasına engel olmak için Çatalköy Belediyesi Yüksek İdare Mahkemesi’ne başvurdu, kira sözleşmesinin imzalanarak sürecin ileriye taşınmasına izin vermedi.
Belediye tarafından daha önceden 25 yıllığına Güven Bardi’ye kiralanan plajın tapu referanslarında belediyeye ait olduğuna ilişkin alınan Bakanlar Kurulu kararının iptal edilerek, içerisinde plajında yer aldığı 18 dönümlük hali arazinin D&S Properties Ltd’e kiralanması Çatalköy Belediyesi’ni harekete geçirdi.
Belediye, 30 Haziran’da alınan Bakanlar Kurulu kararına ilişkin 28 Temmuz’da ara emri alıp kira sözleşmesinin imzalanmamasını sağladı. Denktaşların da hissesinin bulunduğu D&S Properties Ltd’e kiralanmasına ilişkin alınan ara emri duruşması 29 Ağustos saat 09.00’da görüşülecek.
Halk da huzursuz!
Belediye dışında, Çatalköylülerin de halk plajının 49 yıllığına kiralanmasına tepki gösterdiği öğrenildi.
Bölge halkının karar sonrasında oldukça huzursuz ve tedirgin oldukları belirtildi.
Bakanlar Kurulu kararı 30 Haziran’da alındı…
Plajla ilgili 30 Haziran’da iki Bakanlar Kurulu kararı alındı. İlk Bakanlar Kurulu’nda alınan karar ile kiralanan plaj ile ilgili tapu referanslarında düzeltme yapılarak, 14 Nisan 2016 tarihindeki kararın iptaline, ikincisinde ise söz konusu arazinin 49 yıllığına D&S Properties Ltd’e kiralanmasına karar verildi.
Denktaş’ın oğlu ve kızı şirkete ortak!
YENİDÜZEN, D&S Properties Ltd ile ilgili araştırmasını derinleştirdi.
Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesi’nden resmi yazı ile şirketin Direktörler Kurulu Onay Belgesi’ni elde etti.
Resmi yazıya göre şirketin 4 ortağı bulunuyor. Şirketin ortakları arasında Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın oğlu Rauf Denktaş, kızı Güler Denktaş dikkat çekerken, Burak Yaşlılar ve Erkan Özmen’in de şirkette hisseleri bulunuyor.
Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu: “Halk plajı, 49 yıllığına kiralandı, ara emri aldık”
Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, 30 Haziran tarihinde alınan Bakanlar Kurulu kararı ile Çatalköy Belediyesi Halk Plajı’nın 49 yıllığına özel bir şirkete kiralandığını ve plajın belediyeye ait olduğuna yönelik kararın iptal edildiğini söyledi.
YENİDÜZEN’e konuşan Hulusioğlu, Bakanlar Kurulu tarafından alınan her iki kararı da Yüksek İdare Mahkemesi’ne taşıdıklarını aktararak, konuyla ilgili sürecin eskiye dayandığını ve 2014’ten yılından beridir davaların görüşülmesine devam ettiğini aktardı.
Süreç ile ilgili bilgi de veren Hulusioğlu, bölgedeki hali arazinin dönemin Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın oğlu Rauf Denktaş’ın da hissedarı olduğu D&S Properties Ltd’e 10 yıllığına kiralandığını ancak kira sözleşmesi yapılırken, belediyeye ait plajın da bu alan içerisine dahil edildiğini söyledi.
Yaşananları özetleyen Hulusioğlu, sözlerini şöyle özetledi:
“Dönemin Turizm Bakanı Ünal Üstel’e giderek itirazda bulunduk. Üstel, parselasyon konusunda hata yapıldığını söylemiş, kira sözleşmesinin tadil edilmesi için Rauf Denktaş’a çağrıda bulunmuştu. Ancak Denktaş yapılan çağrıya uymamış, toplantıya gelmemişti. Hükümet değişikliğinin ardından Serdar Denktaş, Turizm Bakanlığı görevine geldiğinde eski Turizm Bakanı Ünal Üstel’in tespitinin doğru olmadığına, sözleşmenin devam etmesi gerektiğine ilişkin oğlu Rauf Denktaş’a bir yazı yazdı. Şirkete 10 yıllık kira koçanı verilir. Sonrasında hükümet değişikliği yaşandı. Ben dönemin İçişleri Bakanı Asım Akansoy’a giderek durumu anlattım. Bakanlar Kurulu’nda konu görüşüldü, belediyeye ait plajın parselasyon içerisine dahil edildiği kararın iptal edilmesi gerektiği kararlaştırıldı. Ancak şu anda yeniden konu gündemde, bu kez şirkete 10 yıllığına değil, 49 yıllığına kiralanması kararlaştırıldı”

SÜREÇ NASIL İŞLEMİŞTİ?
• 1987 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile söz konusu alan turizm yatırımı yapması için Salih Boyacı’ya verilmişti. ‘Gerekli yatırımlar’ yapılmadığı için Boyacı’dan alınarak, 1993 yılında Çatalköy Belediyesi’ne verilmişti. Bakanlar Kurulu kararı ile Güven Bardi’ye 25 yıllığına kiralanmıştı. 2005 yılında Salih Boyacı, şirket vasıtasıyla Çatalköy Belediyesi aleyhine Yüksek İdare Mahkemesi’nde dava açmıştı.
• 2007’de dava geri çekilmiş, alan Çatalköy Belediyesi’ne verilmişti.
• 2003 yılında ise şu anki Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın oğlu Rauf Denktaş Turizm Bakanlığı’na müracaata bulunarak, hali arazinin kiralanmasını istemiş, D&S Properties Ltd’e 10 yıllığına kiralanmıştı. Kira sözleşmesi yapılırken, Çatalköy Belediyesi’ne ait yerler de bu alan içerisine dahil edilmişti. Dönemin Turizm Bakanı Ünal Üstel, şirketin yöneticilerinden Rauf Denktaş’a bir yazı yazarak kararın tadil edilmesini istemiş, bu konuda Denktaş’a toplantı çağrısında bulunmuştu.
• Denktaş’ın toplantıya gitmemesi nedeniyle sözleşmede herhangi bir değişiklik yapılmamış, Çatalköy Belediyesi 2003 yılında birinci dava sürerken, ikinci kez Yüksek İdare Mahkemesi’ne dava açmıştı.
• Kabinede değişiklik yaşanması nedeniyle Turizm Bakanlığı görevine gelen Serdar Denktaş, oğlu Rauf Denktaş’a bir yazı yazarak geçmiş Turizm Bakanı Ünal Üstel’in kararın tadil edilmesine yönelik yazdığı yazıyı dikkate almamasını istemiş, bunun üzerine de verilen karara ilişkin yeni bir dava açılmış, ilk iki dava birleştirilmişti. Mahkemenin talebi doğrultusunda Çatalköy Belediyesi Bakanlar Kurulu’na müracaatta bulunarak, belediyeye ait parselasyonun kira sözleşmesinin içerisinden çıkarılması için düzeltme yapılmasını talep edilmişti. Geçtiğimiz hükümetin son Bakanlar Kurulu’nda kira sözleşmesinden belediyeye ait parselasyon çıkarılarak, Çatalköy Belediyesi’ne verilen diğer arazilerin içerisine eklenmişti.
• Ancak yaşanan hükümet değişikliği sonrasında da Turizm Bakanlığı 1987 yılında arazilerin Salih Boyacı’ya verilmesine yönelik verdiği kararın yeniden canlandırılması, söz konusu arazinin de D&S Properties Ltd’e 49 yıllığına kiralanmasına karar verdi.
• Çatalköy Belediyesi de 30 Haziran 2016 tarihinde Bakanlar Kurulu’nda alınan kararı Yüksek İdare Mahkemesi’ne taşıyarak, ara emri kararı aldı.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır