2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Canan Arıklı: “Pandemiden sonra hızlıca eskiye dönebilmeyi umuyorum”

21 Mart 2020

Canan Arıklı Emlak Brokerı Canan Arıklı pandemi ile nasıl mücadele edildiğini ve pandemi sonrası planlarını anlattı. İşte detaylar..



Şüphesiz corona virüs temizlik, maske vb. sektörler hariç tüm sektörleri olumsuz etkiledi. İnşaat ve emlak da en çok etkilenen sektörler arasında. Canan Arıklı Emlak Brokerı Canan Arıklı, pandeminin işlerini en az 3 ay gerilettiğini ve pandemi sonrası hızla normale dönebilmeyi planladığını anlattı.

İşte Canan Arıklı ile yaptığımız röportajımız..

Corona virüsü süreci sizi nasıl etkiledi?

Corona virüsü tüm sektörü olumsuz etkilediği gibi bizleri de maddi ve manevi açıdan etkiledi. Toplumsal sağlığı koruyabilmek, hastalığın yayılmasını önleyebilmek için tüm çalışanlarımız ve biz evlerimizde kalıyoruz. Bu zor sürecin geçmesini bekliyoruz. Son dönemde yaşanan güzel gelişmeler ile birlikte alınan kararların ne kadar yerinde olduğunu bir kez daha anladık. Pandeminin yayılması durdu diyebiliriz. Kısa sürede bu durumu atlatacağımızı ve eski günlere döneceğimizi düşünüyorum.

Son dönemde tüm dünyayı saran Covid-19 tehlikesine karşı şirketinizin aldığı önlemler nedir?

Corona virüs ülkemizde başlamadan daha biz çalışanlarımızı bu konuda uyarmaya ve ofislerimizi dezenfekte etmeye başlamıştık. Tüm dünyada bu kadar hızlı yayılması bizim de karşılaşacağımız anlamına geliyordu ve nitekim öyle de oldu.

Daha sonrasında ofisimiz Bakanlar Kurulu’nun kararına uyarak söylendiği tarihten itibaren kapandı, çalışanlarımız ve müşterilerimiz için evde kalarak büyük bir önlem aldık. Son haftada vaka sayısının olmaması da herkesin özveri göstermesi ve sağlığına dikkat etmesi.

Yeni çalışma düzeninizi nasıl yorumluyorsunuz? Size ve şirketiniz için artıları eksileri neler?

Yeni çalışma düzenimizi ofisimizi açtığımız zaman olarak düşünüyorum. Eskisinden farklı olacağız elbette. İşimizi çok özledik. Daha da verimli daha da keyifli çalışıp daha motive olmuş şekilde 4 elle işimize sarılacağız.

Bu durumun tek artı yanı sevdiklerimizle evlerimizde bol bol kaliteli vakit geçirmek oldu. Eksi yanı ise işimizden uzak oluşumuz oldu.

Tabi bu durum maddi olarak bizi en az 3 ay geriletti.

Sektöre ve ekonomiye yansıması sizce nasıl olacak önümüzdeki dönemde?

Banka faizleri düşeceğinden dolayı en azından memur kesim açısından hayat bir şekilde devam edecek. Ama özel sektör çalışanları bir süre mal alımından uzak kalacaklardır diye düşünüyorum.

İnşaat sektörünün durmuş olması ne zaman hareketleneceği konusunda henüz tam bir ön örümüz yok. Ancak son dönemde vaka olmaması ve sektörlerin etap etap çalışmaya başlaması bizi umutlandırdı. Kısa zamanda işlerimizin başsına dönebilmeyi planlıyoruz.

Sizin halkımıza ve yatırımcılara mesajınız nedir?

Halkımız için tek mesajım evlerinde kalmaları. Evde kalarak virüsün yayılmasını engeller ve bitmesine yardımcı oluruz. Bunu deneyimledik ve artık daha tecrübeliyiz.

Yatırımcılar ise banka faizleri düşeceğinden bu durumu avantaja çevirerek diledikleri gibi yatırım yapabilirler. Bu dönemi olumlu yönde değerlendirebilirler.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır