2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Atıl Ayaz yazdı; Önüne gelen emlakçı mı oluyor?

6 Ekim 2016

Kıbrıs emlak sektöründe markalı emlak danışmanlarının sayısı hızla artıyor. Her acente, yeni gayrimenkul danışmanları için de iş fırsatı doğuruyor. Peki bu süreç nasıl yönetiliyor? Ekonomi Kıbrıs Genel Yayın Yönetmeni Atıl Ayaz, Keller Williams’ın eğitimine misafir oldu, izlenimlerini paylaştı..



Bir süredir endişem bu; “önüne gelen emlakçı mı oluyor” diye düşünüyorum. Hatta sadece benim değil. Çevremde gördüğüm, görüştüğüm birçok kişinin bu yönde soru işaretleri var.

Endişenin çıkış noktasını da paylaşayım sizlerle. Kıbrıs emlak sektörü son dönemde hızlı bir değişime girdi. Markalı gayrimenkul
danışmanlık şirketleri bir bir KKTC pazarında yerini alıyor.

Kısa süre öncesine kadar sadece Remax vardı. Bugün ise Remax‘ın dışında Coldwell Banker, Era ve en son olarak Keller Williams KKTC’de hizmet veriyor. Yani sektör her geçen gün büyüyor.

Tabii büyüme sadece ofis kurmakla olmuyor elbet, o markayı temsil edecek, o markayı bu bölgede yaşatacak danışmanlara da ihtiyaç var. Ama KKTC’nin bu kadar yetişmiş gayrimenkul danışmanı yok. Hal böyle olunca firmalar farklı çözüm arayışlarına giriyor.

İlki; transfer yöntemi. X bir danışmanlık şirketinde çalışan profesyonelin daha iyi şartlarla transferi hedefleniyor. Ki çok başarılı ve uzun süren bir operasyon olmuyor bu genellikle.

İkincisi sektöre yeni oyuncular katmak.. Son dönemde bunu çok görüyoruz. Bazı acenteler üniversite mezunlarını, hatta üniversite
öğrencilerini hedefliyor. “Ağaç yaşken eğilir deyip” kendi uzmanlarını yetiştiriyor. Bazıları ise daha önce iş dünyasında yer almış, genelde de başarıya ulaşamamış ve bir çıkış yolu arayanlara açıyor kapılarını. Tabii iş hayatındaki başarısına ya da kariyerine,
gayrimenkul danışmanlığını eklemek isteyip, bu yola çıkan profesyonellerin sayısı da artıyor hızla..

İki hafta öncesine kadar bu tablo gözümde olumsuz bir senaryo canlandırıyordu. Hatta daha önce de bunu Kıbrıs Emlak Merkezi’nde dile getirdim. Sormadan, soruşturmadan, sırf daha fazla kazanmak uğruna emlakçı yapılanların mesleğe vereceği zararları sıraladım.

Bu soru işaretimi iki hafta önce Keller Williams Türkiye ve Kıbrıs Ülke Direktörü Emre Erol ile tartıştık. Keller Williams’ın yapısında
kalabalık ofis var, yani çok sayıda danışman olmazsa olmaz. Ama dedim ya, bu kadar uzman yok ülkede.Ben ne kadar olumsuz baktıysam, Emre Erol bardağı dolu tarafından gördü.

Hatta o röportajı Kıbrıs’ın tek ekonomi ve iş dünyası dergisi Ekonomi Kıbrıs Prestige – Ekim sayısında sizlerle paylaştık. “Emlakçılık
tecrübesi olmasındansa, bize temiz kafalı iş insanları gerek” diyordu Erol ve eğitim programlarına vurgu yapıyordu. “Benim 10 yılda geldiğim noktaya, bir danışmanı 2 ayda getiriyoruz” gibi de iddialı bir söz söylüyordu.Yaklaşımlarını, programlarını, içeriklerini inceledikten sonra ihtimal verdim ama 10 yılı iki aya indirmek biraz abartılı geldi o gün bana.

Bugün Keller Williams Kuzey Kıbrıs Ofisi’nde eğitimin üçüncü günüydü. Kurucu Ortak Pırıl Şentürk Halim’in davetlisi olarak ben de katıldım eğitime. Eğitmenler Demet Kovankaya ve Haluk Erol ile tanıştım.

Sanırım 7-8 saat birlikteydik. Meşhur Kıbrıs türküsü Dillirga ile başladı ilk dakikalar. Alkışlar, gülücükler derken, eğitmenler girdi konuya.Bu arada kalabalık bir kadro vardı eğitim salonunda, pür dikkat izliyordu herkes eğitmenleri ve genel olarak da oldukça samimi bir ortamdı.Eğitimlerin içeriğini buradan paylaşmayacağım, çünkü o katılımcılara özel. Ama kişisel gelişim temelli bir eğitim olduğunu söyleyebilirim.

Çünkü hem Demet Hanım, hem de Haluk Bey ısrarla bir detayı vurguladı; önemli olan sizin bireysel marka değerinizi oluşturmanız vurgusu vardı. Yani eğitim veren Keller Williams’tı, ama siz Keller Williams’tan daha önemlisiniz deniyordu danışman ve danışman adaylarına..Hem bu içeriği, hem de yeni eğitim planlarını gördükten sonra Emre Bey ile yaptığımız tartışma geldi aklıma.

Ben o gün abartı olduğunu düşünmüştüm ya, bu kez hak verdim ona.Gerçekten öğrenmek için, öğrendiğini uygulamak için dolu
dolu iki ayını eğitime ayıran bir kişi, günün sonunda başarı odaklı bir gayrimenkul profesyoneli olarak yoluna devam eder..O yüzden de daha resmi açılışı yapılmadan 21 kişiye ulaşmış Keller Williams Kuzey Kıbrıs Ofisi. Genç isimler de var aralarında, iş dünyasında tecrübe kazanmış profesyoneller de.Şimdi hepsinin enerjisi, sinerjisi tek çatı altında toplanıyor.

Başarılı olacaklarına, sektöre gerçek anlamda farklılık getireceklerine ben bugün inandım.Eğitimli danışmanla, eğitimsiz danışmanın farkını, yakında sektör de fark edecek diye düşünüyorum.Sadece not olarak ekliyorum, özellikle “Tek Yetkili Satış” konusunda çok farklı yaklaşımları ve başarı metotları var.11 Kasım’da resmi açılış yapılacak, ardından sahaya çıkacaklar.

ATIL AYAZ
KIBRIS EMLAK MERKEZİ GYY


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır