2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Ata Satur: ”Pandemi sonrası konutta ihtiyaçlar değişti”

21 Mayıs 2020

Haftalar sonra iş dünyası yeni dönem diye adlandırdığımız bu dönemde çalışmaya başladı. Bazı müteahhitler kaldığı yerden işine 4 elle sarılarak yatırımlara ara vermeden devam ediyor. Atsa İnşaat Direktörü Ata Satur da onlardan biri. Pandemi sonrası planlarını konuştuk ve bize yeni projelerin müjdesini verdi. İşte detaylar..



Kıbrıs ekonomik açıdan yıprandı COVID-19 sürecinde. Ancak hayat normale döndü artık. Buna bağlı olarak planlar da değişti, projeler de. Yatırımcıların ihtiyaçları da değişti, alım güçleri de.

Atsa İnşaat Direktörü Ata Satur ile yeni dönemde aldıkları önlemleri, yeni projeleri ve yol haritasını konuştuk.

Haftalar sonra iş dünyası yeni dönemde çalışmaya başladı, siz şirketiniz adına nasıl bir başlangıç yaptınız?

Öncelikle tüm dünyayı bir anda şaşkına çeviren bu PANDEMİ, ülkemizde de panik yaratmış ve 14 Mart tarihinden başlamak üzere ilk tedbirler alınmış ve sonrasında da gelişmeler üzerine de bir dizi tedbirler alınarak genişletilmiştir.

Dünyada pandemiyi yenen ilk ülke olduğumuzu gururla söylemek istiyorum. Her ne kadar olumsuz bir tablo olsa da bence ülkece bu başarımız duyurulmalı, adamızın güvenilirliği herkes tarafından bilinmeli.

Pandemi öncesi zamana göre iş hayatında değişenleri nasıl sıralarsınız?

Haftalar sonra 4 Mayıs’ta hükümetin belirlediği önlemleri yerine getirerek iş başı yaptık. Bu dönem hepimiz için çok önemli ve çok dikkatli olmamız gerekiyor.

Çalışanlarımıza her ne kadar iş başı yaptıysak da durumun ciddiyetini, uymaları gereken kuralları anlattık ve dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyardık.

Ayrıca bu dönemde hepimiz evlerindeyken işlerin nasıl yürütülebileceği konusunda planlar yaptık. Bizim işimiz hep yüz yüze yürüyen bir işti. Ancak bunun değişmesi gerektiğini gördük bu dönemde. Yüz yüze görüşemiyorsak iş yapamayacağımız anlamına gelmemeli, mutlaka çıkar bir yol bulunmalıydı. Bunun üzerine çalıştık. Dijital konuda gelişmeli ve geliştirmeliyiz bunun önemini daha da iyi anladık diyebilirim. Bununla ilgili yeni gelişmeler planlıyoruz.

“PANDEMİ SONRASI İNSANLARIN İHTİYAÇLARI DEĞİŞTİ”

Kısa ve uzun vadeli hedeflerinizde değişiklikler oldu mu?

Pandemi öncesi şirket olarak ürettiğimiz projelerimizi, önümüzü görmemiz için çok kısa bir süreliğine ertelemeyi düşünüyorum. Çünkü pandemi öncesi ihtiyaçlar ile pandemi sonrası yatırımcı ihtiyaçları değişti. Biz her zaman ihtiyaca yönelik proje üretme taraftarıyız. Şimdi pandemi sonrası ihtiyaçları belirlemek ve ona uygun projeler üretmek için kısacası halkımızın ihtiyacına yönelik üretim yapabilmek için kısa bir süre beklemedeyiz.

Proje çalışmalarımız devam ediyor tabi ki. Ayrıca şantiyelerimiz de şartların elverdiği tüm hızıyla devam ediyor.

“YATIRIMCILAR BEKLE-GÖR MODUNDA”

Yol haritanızda, öncelik sırasında neler var?

Şu anda, bunu kısa vade olarak da isimlendirebiliriz, yarım kalan şantiyelerimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz onları bir an önce bitirmek ve teslim etmek.

Taahhütlerimizde sarkma olmaması için var gücümüzle çalışıyoruz.

Çok hızlı bir satış hedefimiz yok şu günlerde, sektörümüzdeki yatırımcılarında pandemi sonrası “bekle gör “ modunda olduklarını düşünüyorum.

“BU DÖNEMDE YATIRIMCI DEĞİL SADECE ZAMAN KAYBETTİK”

Yatırımcılarınız bu süreci nasıl değerlendiriyor?

Pandemi öncesi, yurt dışı yatırımcılarla yaptığımız bir dizi toplantılarda yeni yatırım konusunda anlaşmaya vardık.

Ülke ekonomisine artı katma değer kazandıracak olan bu büyük projeyi hayata geçirebilmek için, ne biz yurt dışına çıkabildik ne de yatırımcılar adaya gelebildiler.

Bu projeleri hayata geçirebilmek için karşılıklı çalışmalarımıza devam ediyoruz. En erken zamanda bir araya gelmeyi ve hızlıca çalışmalarımıza başlamayı planlıyoruz.

Biz işimizi güven temelli kurduğumuz için yatırımcı kaybı yaşamadık bu dönemde sadece zaman kaybı yaşadık. Onu da telafi etmek yine bizim elimizde. En uygun zamanda hızlıca çalışmalara başlamak ve hedeflerimizi tutturmak herkes için önemli.

“YEREL HALKIMIZ İÇİN YENİ PROJEMİZ VAR”

Yerel pazar için özel fırsatlarınız olacak mı?

Yerel pazar için, Haziran ayı ortalarında yeni bir projeye başlayacağız. Bu da, bence halkımızın yanında ve işimizin başında olduğumuza dair güçlü bir mesajdır.

İnşallah her şey pandemi öncesinden de daha iyi olacak, ben buna inanıyorum, sizlerde inanın.

Bana bu imkanı sunduğunuz için çok teşekkür ediyorum.


Etiketler: , En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır