2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Anahtar teslim nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi

1 Kasım 2018

Kuzey Kıbrıs emlak sektöründe oldukça duyulan anahtar teslim ne demek? Anahtar teslim neden önemli? Anahtar teslimin avantajları neler? Anahtar teslimle ilgili merak ettikleriniz Kıbrıs Emlak Merkezi’nde…



Anahtar teslim nedir?

“Anahtar teslim”, bitmiş konut demek. Yani bir yapının tüm araç, gereç ve işçiliği yüklenici firma tarafından karşılanıp bütünüyle eksiksiz tamamlanmış şekilde sahibine teslim edilmesi anlamına geliyor.

Bu tür konutlar inşaat müteahhit firma tarafından yapılır. Bu nedenle yüklenici firmanın konutun tüm masraflarını karşılar ve konutla ilgili her şey firma tarafından bitirilir. Sonrasında ise konut tamamlanmış bir hâlde alıcıya teslim edilir.

Anahtar teslim neden önemli?

Konut satın alırken ister oturmak ister yatırım amaçlı olsun birçok seçenekle karşılaşırsınız. Konut bakarken topraktan ya da maketten satın alabilirsiniz. Bunları yaparken daha fazla kâr edebilirsiniz ancak bu tür satışlar birçok riski de beraberinde getiriyor. Konutun zamanında tamamlanmaması ya da beklentilerinizi karşılamaması gibi durumlar ortaya çıkabilir. Bu sebeple ev satın alırken anahtar teslim konutları tercih edebilirsiniz.

Anahtar teslimin avantajları nelerdir?

*Anahtar teslimli konut alımları en güvenli satış seçeneği olarak değerlendirilir.

*Topraktan ya da maketten konut alımında konutun bitmemesi ya da teslim süresinin gecikmesi gibi riskler söz konusu olabiliyor. Bu da tüketicileri mağdur edebiliyor. Ancak anahtar teslim konutta bu tür sıkıntılar yaşanmıyor. Bu tür konutlara hemen taşınmak mümkün olduğu için avantajlı.

*Özellikle kiracı olanlar için önemli bir avantaj sunuyor. Anahtar teslimde kira ödemesi yapılması gerekmiyor. Hemen eve taşınmak mümkün oluyor. Böylece bu tür konutlar için konut kredisi kullananlar ayrıca kira ödemesi yapmayacağı için ekstra bir maliyette yüklenmemiş oluyor.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır