2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Akıllı yatırım hangisi? Gayrimenkul mü yoksa borsa mı?

13 Temmuz 2016

Yatırım yaparken herkes kâr elde etmeyi düşünür. Ancak her yatırımın kâr getirmesi gibi bir garanti yoktur. Yatırımcıların en çok tercih ettiği iki yol gayrimenkul ve borsa yatırımıdır. Kâr elde etmek için yaptığınız yatırımların başarılı olabilmesi için önceden piyasa hareketlerine hâkim olmalı ve hangi konuda yatırım yapacaksanız yeterli bilgi ve deneyime sahip olmalısınız.



Gayrimenkul yatırımı mı yoksa borsa mı sorusunda sizlere bilgi vermek için ve doğru yatırımı yapabilmeniz için www.kibrisemlakmerkezi.com olarak topladığımız bilgileri siz kıymetli takipçilerimizle paylaşıyoruz.
Gayrimenkul Yatırımları
Gayrimenkul yatırımlarının çok kârlı olabildiği gibi bazen beklenenin üzerinde getiri sağladığı da biliniyor. Gayrimenkul yatırımı ayrıca konut ve ticari piyasalar arasında bir farklılık da ortaya çıkarıyor. Olumsuz durumların ortaya çıkmaması için yatırım yapacağınız gayrimenkulü çok iyi tespit etmeli ve çok pahalıya mal olacak yatırımlardan kaçınmalısınız.
Unutmayın ki satın aldığınız gayrimenkul kıymetlenip satacağınız tarihe kadar size vergi yükü başta olmak üzere bir takım ekstra maliyet getirecektir. Ayrıca kredi ve ipotekle yatırımınızı finanse edecekseniz faiz oranlarını ıskalamamalısınız. Piyasada yapılan araştırmalara göre pazara ve harcama iklimine göre gayrimenkule yapılan bir yatırım ortalama yüzde yirmi kâr getirmektedir.
Borsa Yatırımları
Borsa yatırımı, gayrimenkul yatırımına göre bazen çok daha hızlı değer kazanırken acil nakit ihtiyaçlarında da gayrimenkule göre daha hızlı elden çıkartılabilme kolaylığına sahiptir. Tabi hızlı değer kazanabildiği gibi piyasadaki çalkantılara da bağlı olarak dalgalanmalar gösteren borsa yatırımları büyük zararları da ortaya çıkarabiliyor.
Sonuç olarak borsada hisse senetlerini aldığınız şirketlerin yetkilileri piyasada ortaya koydukları başarıyla kendilerine olduğu kadar size de para kazandırırlar. Aksine bir durum ortaya çıktığında ise kendilerinin kaybettiği paradan daha büyük bir parayı yatırımcıları kaybeder. Borsada öngörü yapabilmek çok zordur. Bir gün önce rekorlar kıran hisse senetleri, bir hafta gibi kısa sürede dibi görebilir. Bu piyasada yatırım yapmak için duyguların yerine mantığı devreye sokmalı ve çoğu zaman da şanslı olmalısınız.
Hangi Rotayı Takip Etmek Beni Doğru Limana Ulaştırır?
Gayrimenkul sektöründe bilgi ve deneyim sahibi birisi için en doğru rota tabi ki gayrimenkul yatırımıdır ve aynısı borsa yatırımı yapanlar için de geçerlidir. Kısa vadede para kazanmak ve bu parayı da küçük likiditeler ile yapmak isteyenler için borsa en doğru yoldur. Ancak uzun vadeye yayılmış bir yatırım ile garanti para kazanmak isteyenler için gayrimenkul hiç tartışmasız en doğru rotadır.
Fiziken ve ruhen de bir mülkün sahibi olmakla bir hisseye sahip olmak arasında çok ciddi farklar var. Elinizdeki nakiti dünyanın öbür ucundaki yöneticilerin insafına bırakmak yerine; bir tapuya sahip olmak ve bu mülkü kiralayarak ve sonunda da istediğiniz kâra ulaştıktan sonra satmak hiç şüphesiz ki en doğru yoldur.
Yine de siz değerli takipçilerimize objektif bir bakış açısı ile şunu söylemeliyiz ki, Amerika’nın saygıdeğer araştırma şirketlerinden birinin yaptığı ölçümlemeye göre bir gayrimenkulün yıllık getirisi yaklaşık yüzde 9 iken hisse senetlerinin kâr oranları bir yıl içerisinde ortalama yüzde 14’lere ulaşmaktadır. Fakat yukarıda yaptığımız açıklamayı göz önünde bulundurarak bu istatistikleri değerlendirmenizde fayda var.
Tüm bu göstergeler eşiğinde gayrimenkule yatırım yapmak sizin için daha kolay ve garanti bir kazanç olacaktır.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır