2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Airbnb, değerini 30 milyar dolara yükseltmeyi başardı

11 Ağustos 2016

İnsanların seyahat ederken kolayca kiralık ev bulmasını kolaylaştıran ve mekân sahiplerine evlerini kiralama imkânı sağlayan Airbnb gelişmeye devam ediyor. İşte detaylar…



İnsanların seyahat ederken kolayca kiralık ev bulmasını kolaylaştıran ve mekân sahiplerine evlerini kiralama imkânı sağlayan Airbnb, 192 ülkede 800 binin üzerinde kiralık mekân seçeneği sunuyor. Ek olarak teknoloji ve paylaşım ekonomisinden yararlanmayı seven yönü ile ünlenen Airbnb, son rakamsal bilgilere göre değerini büyük oranda yükseltmeyi başardı.
Airbnb’nin 28 Temmuzda bir Amerikan eyaletine sunduğu 28 sayfalık belgede, tam 850 milyon dolar değerinde yatırım aldığı ortaya çıktı. Ancak bu rakam, şirketin tarihinde ulaştığı en üst rakamlar değil.
Geçtiğimiz yıl Airbnb 1.5 milyar dolarlık bir yatırım alarak tarihindeki en büyük kazanç rakamlarına ulaşmıştı. Günümüzde ise firmanın sahip olduğu ek sermaye ve yatırım rakamları Airbnb’nin dünyadaki potansiyel değerini 30 milyar dolara çıkarmasını sağlıyor.
Aldığı bu yatırım ile birlikte değerini 30 milyar dolara yükseltmeyi başaran firma, elde ettiği nakit akışı sayesinde geleceğini de garanti altına alıyor. Bahsedilen belgede Airbnb’nin almış olduğu bu yüksek yatırım meblağsına ve detaylara dair bilgiler olsa da bu konuya dair henüz Airbnb tarafından halka açık arz sunulmadı.
Wall Street Journal’in haberine göre, San Francisco merkezli Airbnb firması, yatırımcıların 200 milyon dolarlık hisse senedi satışı yapması ile birlikte, bu likidite sayesinde halka arzı daha verimli ve planlı şekilde yapmayı düşünüyor.
Bir emlak girişiminin bu denli başarılı olması sizce neye bağlı?


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır