2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

8 AYDA 32 BAŞVURU

21 Ağustos 2016

Temmuz ayında ‘bir’ başvurunun yapıldığı Taşınmaz Mal Komisyonu’nda başvurulardaki ‘sakinlik’ dikkat çekiyor…



Mülkiyet taleplerinde adil, hızlı ve etkin bir çare bulabilmek için 10 yıldır faaliyetlerini sürdüren Taşınmaz Mal Komisyonu’na bu ay içerisinde henüz başvuru yapılmadı.
19 Ağustos itibariyle Komisyona yapılan toplam başvuru sayısı ise 6292 olarak belirlendi, bunların 32’sini bu yıl içerisinde yapılan müracaatlar oluşturdu.
Komisyon Başkanı Ayfer Erkmen, Ağustos ayı içerisinde Komisyona hiçbir başvurunun yapılmadığını doğruladı ancak her yıl Temmuz ila Ağustos aylarında mahkemelerin tatil olması nedeniyle ‘sakinlik’ yaşandığını söyledi.
Erkmen ayrıca Temmuz ayı içerisinde de Komisyona 1 başvurunun yapıldığından da bahsetti.
Kıbrıs Rum basının da gündemi oldu…
Komisyona Ağustos ayı içerisinde başvuru yapılmaması Kıbrıs Rum basının da yer almıştı.
Fileleftheros gazetesinin önceki günkü “Komisyon’a Bu Ay İçerisinde Herhangi bir Başvuru Yok” başlıklı haberinde, on yıldan beridir faaliyette olan Taşınmaz Mal Komisyonu’nun, faaliyete geçtiği günden bugüne kadar, bu ay içerisinde düne kadar ilk kez başvuru almadığını ileri sürüldü.
Gazete, Kıbrıslı Rumların, önceki güne kadar bir başvuru bile yapmadığını, geçtiğimiz temmuz ayında bir başvurunun yapıldığı da göz önünde bulundurulması halinde, ay sonuna kadar da herhangi bir başvurunun yapılmamasının muhtemel olduğunu savunmuştu. Haberde, 2016 yılı içerisinde bugüne kadar toplam 31 başvurunun yapıldığı belirtilirken geçmiş yıllardaki başvuru rakamlarına da yer verilmişti.
———-
Taşınmaz Mal Komisyonu Başkanı Ayfer Erkmen:
“Başvuru yapılmasa da çalışmalar sürüyor”
Komisyon Başkanı Ayfer Erkmen, Komisyona toplamda yapılan başvuruların sayısının 6292’ye ulaştığını ifade etti.
Bu dosyaların 962’sinin çözümlendiğini dile getiren Erkmen, geriye kalan 5330 dosyanın ise 5-10 yıllık süre içerisinde hallolabileceğini kaydetti.
YENİDÜZEN’e bilgi veren Erkmen, Ağustos ayında düne kadar Komisyona herhangi bir başvurunun yapılmadığını da söyleyerek, başvuru yapılmasa da çalışmaların sürdüğünü aktardı.
Mahkemelerin tatil olması nedeniyle her yıl Temmuz ve Ağustos aylarında başvurularda sakinlik yaşandığını da hatırlatan Erkmen, Ağustos ayının tamamlanmasına 2 hafta olduğunu, müracaat yapılabileceğini de kaydetti.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır