2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

5 ve 7 kat kısıtlamasını da eleştirdi, 3 katı işaret etti!

11 Şubat 2016

Emirname için toplumun her kesiminden bir görüş geliyor. İnşaat ve emlak sektörü kısıtlamaya karşı tepkili. Siyaset ise yeni kat sınırını yorumluyor, hatta daha da eskiye dönüşü istiyor, ayni üç kata..



Toplumcu Demokrasi Partisi Yerel Yönetimler, Şehircilik ve Çevreden Sorumlu Merkez Yönetim Kurulu üyesi Ercan Hoşkara, 2010 yılında hayata geçirilen Girne Emirnamesi’nin Girne’ye çevresel, ekonomik ve sosyal açıdan çok büyük zararlar verdiğini savunarak, yeni yaşama geçirilen Emirnamenin yeterli olmamakla birlikte, mevcuda göre olumlu bir adım olduğunu ifade etti.
10 katlı inşa edilmesi öngörülen yüze yakın projenin hakkını koruyor olmasının kamu vicdanını sızlatacak bir durum olduğunu belirten Hoşkara, buna mutlaka çözüm üretilmesi gerektiğini kaydetti.
Hoşkara, emirnamelerin İmar Planı hazırlanıncaya kadar geçiş dönemi niteliği taşıdığını, esas olanın İmar Planları’nın hayata geçirilmesi olduğunu vurguladı.
İmar Planı’nın 1 yıl içinde hazırlanacağının belirtildiğini aktaran Hoşkara, bu sürecin yakın takipçisi olacaklarının altını çizdi.
Ercan Hoşkara, bu süreçte tüm paydaşların da toplumsal sorumluluk bilinci ile 1 yılı bulmadan İmar Planı’nın sonuçlanması için gerekli çabayı göstermeleri gerektiğini ifade etti.
7 ve 5 kat sınırlamasının; 2010 öncesi 3 kat olan eski uygulamanın üzerinde olduğunu belirten Hoşkara, bunun 1 yıl içinde tamamlanması düşünülen İmar Planı’nın başarıya ulaşmasını sıkıntıya sokabileceği uyarısında da bulundu.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır