2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

2017 yaz ayının dekorasyon trendleri neler?

29 Mayıs 2017

2017’nin ilk yaz günlerinde en merak edilenlerden biri de dekorasyon trendleri. Peki 2017 yaz ayının dekorasyon trendleri neler olacak?



Dekorasyon ve mimari dünyası her geçen yıl daha da gelişiyor ve her geçen gün yepyeni tarzlar ve fikirlerle ilerliyor.

Elbette bu gelişmeler her sene önde gelen mimar ve tasarımcıların da katkılarıyla, o senenin genel atmosferine ve ihtiyaçlarına uyumlu bir şekilde gerçekleşiyor. Tıpkı giyim modası gibi, dekorasyon dünyasının da her yıl yenilenen bir modası ve trendleri var.

Peki 2017 yılının ilkbaharını geride bırakmışken yaz aylarının, renk, desen, mobilya ve tarz açısından dekorasyon trendleri neler olacak dersiniz? İşte karşımıza çıkacak en trend dekoratif fikirler…

Deniz mavisi yerine koyu yeşil

Son yılların en popüler rengi şüphesiz ki mavi tonlarıydı. 2017’de deniz ve gece mavisini geride bırakacağız ve evlerimize koyu yeşil tonlarından oluşan dokunuşlar. Hem karizmatik bir dokuya sahip olan hem de bulundukları mekana derinlik katan koyu yeşil tonlar oturma odalarındaki koltuk takımlarından mutfak dolaplarına kadar her tarz ve fonksiyona uyum gösterebiliyor.

Metalik pırıltılar

Son yıllarda sıklıkla karşılaştığımız pastel tonlar bugün hâlâ oldukça popüler olsalar da, uzmanlar yılın ilerleyen zamanlarında pastel tonların yerine metalik pırıltıların geçeceğini söylüyorlar. Altın ve gümüş renkli aksesuarlarla gösterişli ama abartılı olmayan bir estetik yeniden evlerimize hakim olacak gibi görünüyor. Ancak metalik pırıltılar demişken belirtmemizde fayda var: Bakır tonları bu senenin trendleri arasında yer almıyor. Yani klasik altın ve gümüş dokunuşlar revaçta olacak. Matlaştırılmış metalik unsurlar ise hâlâ gözdeliğini koruyanlar arasında.

Açık planlar yerine ayrı mutfaklar

Uzun bir süredir kentleşmenin çoğalması ve daha geniş alan ihtiyacı nedeniyle mimari açıdan açık planlı evler oldukça popülerdi. özellikle mutfağın oturma odasıyla iç içe geçtiği konseptler şehir merkezlerindeki apartman dairelerinde sıklıkla rastladığımız bir tarz. Artık yavaş yavaş açık plan ev tasarımlarından da vazgeçilmeye başlanacak ve mutfaklar tekrar eskiden olduğu gibi diğer sosyal alanlardan ayrılacak. Bu sene başlayan akımla beraber yeni evlerin çoğunda artık açık mutfakların değil, bağımsız mutfakların olacağı uzman mimarlar tarafından öngörülüyor.

Mermer: Out!

Son yıllarda sıklıkla karşılaştığımız malzemelerden biri de mermerdi. Mermer sehpalar, aksesuarlar, zemin ve hatta duvar döşemeleri oldukça revaçtaydı. Soğuk ama karizmatik bir havası olan mermer malzemeli tasarımlar bu yıl artık gözden düşeceğe benziyor. Belki de hayatımızda daha çok sıcaklık, samimiyet ve huzur aradığımız telaşlı ve yoğun zamanlarda yaşadığımız için, mermerin yerini daha yumuşak, sıcak, canlı malzemeler alacak.

Modern komodinler

Yatak odanızı sıradanlıktan kurtarmak istiyorsanız 2017 yaz dekorasyon öngörülerinin de sizinle aynı fikirde olduğu açık! Sıradan ve klasik baş ucu komodinlerinin yerini modern, yalın ve sıra dışı komodinler alıyor bu sene. Üstelik kendi ellerinizle yapabileceğiniz yaratıcı modeller ya da eski bavullardan ya da eski mobilyalardan yeniden üretebileceğiniz tasarımlar bu modern modellerin başında geliyor.

Dikkat çekici ve farklı aydınlatma ögeleri

Aydınlatma unsurları evlerimizde dekorasyonumuzun ana karakterini vurgulayan ve kişiliğini güçlendiren en önemli unsurlardan biridir her zaman. Aydınlatma unsurlarının bir diğer özellikleri ise kolaylıkla ve son derece ekonomik maliyetlerle değiştirilebilir olmalarıdır. Yani trendlere uyum sağlamanın en kolay ve ideal yollarından biri aydınlatma trendlerini takip etmek. Bol bol sıra dışı, ilgi çekici, ezber bozan, çağdaş ve sanatsal ışıklandırma unsuru ile karşılaşacağımız kesin. Siz de çok geç olmadan avizelerinizi, apliklerinizi ya da baş ucu ışıklandırmalarınızı farklı ve göz dolduran modellerle değiştirerek evinize yenilik katabilirsiniz.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır